Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 9267 visningar

Ont i tibialis anterior (framsida smalbenet)

1977 • Varberg
#1
19 augusti 2011 - 22:34
Gilla
Hej,

Fick idag rejält ont i musklen tibialis anterior efter cirka 2 kilometer hyffsat löpning. Den kändes mycket hård och öm. Jag försökte vid två tillfällen att stretcha bort det utan större framgång. Sedan efter cirka 6 km så försvann det igen.

Skall springa midnattsloppet nästa helg. Är det vila fram till dessa och sedan rejäl uppvärmning som gäller eller har ni andra tips? Kan det bero på något annat än lite överbelastning då jag ökat på träning lite det sista?
Eric
1989 • Linköping
#2
20 augusti 2011 kl 11:15 Redigerad 20 augusti 2011 kl 13:24
Gilla
Antagligen är muskeln överansträngd. Vid mycket löpning på hälarna kan man känna av denna muskel. Speciellt om man inte är en van löpare. Muskeln övergår till sena ungefär vid mitten av skenbenet. Där är även muskeln som svagast och som mest utsatt.

Varför känningarna kan gå över vid fortsatt ansträngning (ofta för att sedan komma tillbaka) kan bero på ökad genomblödning och frigörelse av kroppens eget smärtstillande (endorfiner).

Massage är bra för att få upp blodcirkulationen och receptfritt Voltaren/Ipren på tub smörjes in lokalt där muskeln övergår till sena vid misstanke om inflammation.

Återhämtning är inte fel. Aktiv sådan (jogging på mjukt underlag) i kombination med massage är att rekommendera om man inte upplever sig ha några andra/större problem.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.