Löpning Kom igång 4 inlägg 464 visningar

Komma igång?

Bek
1978 • VGR
#1
11 februari 2024 - 20:35
Gilla
Mitt gamla opererade knä började svullna upp efter långpassen. Detta fick mig att fokusera helt på styrketräning. Tänkte mig tillfälligt men det blev ett par månader. Sedan lyckades jag skada min arm rätt ordentligt..

Nåväl, tänkte komma igång och springa igen. Innan jag "la av" med löpningen i slutet av förra sommaren så låg jag på 5 mil i veckan. Skulle pressa upp lite till vilket kan varit det som fick mitt knä att börja bråka.

Tips för hur man börjar igen? Min sjukgymnast hade något schema på 10 veckor och i slutet skulle man jogga 30 minuter. Tycker detta låter lite tragiskt, hur lugnt borde jag börja? Har kört kondition på motionscykel typ 2 månader.
Jens Sandahl
1969 • Sävedalen
#2
11 februari 2024 kl 21:18
Gilla
Om du har anlitat en sjukgymnast, som har gett dig ett program kanske det kan vara läge att följa programmet?
Bek
1978 • VGR
#3
11 februari 2024 kl 21:19
1 Gilla
Sjukgymnasten är för armen. Han bara hotade med programmet. För tidigt att springa just nu.
1970 • Uppsala
#4
12 februari 2024 kl 09:53
3 Gilla
Tror att det är svårt att komma runt standardrådet "börja lugnt och trappa upp försiktigt".

Kanske inte behöver vara så försiktig som föreslaget men ta det lugnt och tänk långsiktigt (även om det är frestande att gasa på).

Jag är också periodare med trassliga knän (ena korsbandsopererat). Startade om för ett år sedan med max en dryg mil per vecka i lågt tempo. Ökat försiktigt och ligger nu hyfsat stabilt på fyra mil i veckan. Har precis börjat labba med lite fartökningar. Styrketränar och försöker variera underlag för att inte bara nöta asfalt.

Lycka till
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.