Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 639 visningar

Ont i framsida höft - vad är det för fel på mig?

1994 • Stockholm
#1
27 juni 2024 - 16:13
1 Gilla
Hej!

Jag behöver hjälp. Jag har till och från provat på löpträning men springer (hehe) alltid på samma oerhört tröttsamma problem - framsida höft på höger sida börjar göra ont. Jag kan, och har tidigare, bitit ihop och bara nött på. Funkar ibland, men oftast slutar det i ajajaj ingen mer löpträning/knäböj/annan belastning på höftleden på någon månad. Det känns lite som att ben möter ben i höften och att det är något tokigt där. Det är liksom lite "trångt" mellan höftkula och skål när jag lyfter knät. När jag ligger på rygg och tar upp knät mot bröstet känns det okej tills jag riktar knät (höger) mot vänster axel, då nyper det till. Har märkt att om jag lyfter benet uppåt över parallell med marken efter en runda då jag fått ont, så brukar smärtan släppa.

Jag har besökt "idrottsskadespecialister" som provat massage, akupunktur och annat utan att få rätsida med mitt problem. Jag har också sökt mig till förbannelsen på nätet men i och med att alla Youtubers påstår sig ha svaret (varav inget fungerat än så länge) börjar jag tappa hoppet.

Är det någon som varit med om något liknande och hur löste ni problemet? Kan det vara något som måste stärkas, stretchas, mobiliseras?

Allt gott,
Pontus
1991 • Umeå
#2
27 juni 2024 kl 20:25
Gilla
Hej! Låter otroligt drygt, är själv inne på mitt andra löpuppehåll inom ett år pga höftproblem. Har inte lyckats få rätsida på problemet än men har träffat en bra fysio nu så förhoppningsvis...

Din beskrivning av höger knä mot motsatt axel låter snarlikt likt ett FADDIR-test som brukar indikera att problemet kommer från leden. Känsla av att det känns trångt i leden skulle ju möjligen också kunna tyda på en cam/pincer, har du fått göra någon slags bilddiagnostik? Spelat fotboll/hockey i tonåren?

De passiva behandlingar du nämner kan ju ta ned smärta något en kort period men är generellt inte något som löser någon slags grundproblematik.
1974 • Kalmar
#3
28 juni 2024 kl 22:00
Gilla
Kanske ta hjälp av ex Fredrik Zillen eller annan löpcoach och kolla hur du springer? Annars kanske försöka få en MR och utesluta nån skada eller typ atros.
Hannes Svensson
1988 • Stockholm
#4
29 juni 2024 kl 07:40
Gilla
Det låter väldigt likt mina problem. Jag gjorde MR i förrgår och inväntar svar.
Hannes Svensson
1988 • Stockholm
#5
7 juli 2024 kl 12:18
Gilla
MR visade inflammation i båda höfterna, piriformis. Jag gjorde MR även 2021 och hade då enbart på ena sidan. Nu blir det kontakt med fysioterapeut för rehabplan. Ingen löpning sedan Stockholm Marathon 1 juni and still counting. Hur har du fått vidare, TS?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.