Löpning Träning 7 inlägg 3102 visningar

Trött och omotiverad

fru Lindh
1968 • Finland
#1
2 maj 2009 - 19:14
Gilla 
är jag just nu.

I februari blev det lite skidor,mars började med förkylning och efter det kommer jag inte igång.Alla mina mål och planer känns miltals för långt ifrån.Blir så trött när jag springer,och det har börjat tära på motivationen.Funderar på att skippa halvmaran i juni,nåt långpass har jag inte kört på evighet.
Cyklar nästan dagligen ca 1 timme på en puls ca 110-130.Det borde väl vara bra för grundkonditionen trots allt?

Benen värker ofta på morgonen,det är inte träningsvärk,för det kan vara 2-3 dagar sedan senaste träning.
Finns det nåt jag kan göra? Allt känns så diffust,att gå till vårdcentralen för trötthet och värkande ben känns lite nojigt ( tas man på allvar?)

Dethär har pågått såpass länge(drygt 2 mån) så jag undrar om nån varit med om liknande,och hur har det gått?

1956 • Lund
#2
2 maj 2009 - 19:45
Gilla 

Det vore bra med en medicinsk kontroll och provtagning till att börja med. Borde vara nr 1 på checklistan.
Maria Andersson
1966 • Kungsbacka
#3
2 maj 2009 - 20:54
Gilla 
Det kan ju vara så lätt som ett dåligt blodvärde...Vanligt bland kvinnor, lättavhjälpt och sabbar träningen totalt. Beställ tid redan på måndag!
Lisa Wahman
1974 • Örebro
#4
3 maj 2009 - 07:20
Gilla 
Tycker absolut att Du ska söka vårdcentralen! Kan finnas många orsaker till trötthet. Som löpare har Du dessutom säkert bra kontroll på din kropps signaler. Du skriver inget om livet i övrigt om det hänt nåt speciellt där. Stress är ju den största boven som finns i dessa sammanhang. Till en viss gräns funkar ju ofta motion som avstressare, men blir stresspåslaget för stort säger kroppen i från och börjar bromsa dig. Förkylningen som sinkade dig i februari, benen som värker och den bristande motivationen är ju alla tecken på "lite depp".

Har Du provat att vila helt från träningen någon vecka? Ibland kör man bara på för att "upplägget" alltid har funkat förut. Ta långa, lugna promenader om Du inte vill sitta helt still. Ta dig till simhallen för några lugna längder och en skön bastu (värme är som bekant underbart för värkande kroppar!) Riktigt bra mat är också viktigt!

Hoppas Du snart känner dig bättre!
fru Lindh
1968 • Finland
#5
3 maj 2009 - 11:32
Gilla 
Tack för svaren!

Livet i övrigt tycker jag är som förut. Motivationsproblemet tror jag hänger ihop med att formen stagnerat, hinner inte upp till den nivå jag hade planerat.Men tröttheten är ändå största problemet..hade tidigare Hb på lägre sidan, ska kolla upp igen.

Angående träningsuppehåll; nja,jag har inte hållit total paus,men mängden träning är avsevärt mindre än motsvarande ifjol.Cyklandet känns bra,promenerar också, behöver vara ute och igång.
Egentligen har mina snitt-tider inte blivit radikalt sämre - med tanke på att jag nu fått ta gångpauser nästan varje träningstillfälle.
Men så slut jag känt mig,är det som om 5 km motsvarat dryga 15. (som jag överhuvudtaget inte vågat ge mig på) Benen tunga som stockar...

Var finner ni lusten att träna..?fru Lindh
1968 • Finland
#6
14 maj 2009 - 14:02
Gilla 
Nu har jag kollat blodvärdet,och det var ok.
Samtidigt som jag naturligtvis var glad för det,så kvarstår problemet.

Pga olika orsaker har det blivit uppehåll i träningen nu.Det känns trist,men inte så illa som tidigare när träningen var "livsviktig".

Halvmaran får jag nog lämna emellan iår...

Tom-Ingar Bjørndal
1974 • Saltsjö-Boo
#7
14 maj 2009 - 14:50
Gilla 
Hej Fru Lindh.
Tråkigt att höra att du känner att det är jobbigt.
Kör du för hårt när du löper, så att allt bara känns tungt och jobbigt?
Mitt råd till dig är att du försöker att ge dig ut och löpa lugnt, puls under 150bpm och bara satsa på att vara ute i t.ex 30 min till att börja med, för sen att öka sakta. Kondition är tyvärr färskvara, så det kommer att ta ett tag att bygga upp löpskonditionen igjen. Men kroppen minns, så det kan gå fortare än när du startade.
Samtidigt kan du försöka att hitta det som gör dig glad när du löper. Bra musik eller en ljudbok i öronen, ett tidigt morgonpass tillsammans med fåglarna när dagen vaknar eller ta med en vän. Vad som än känns rätt för dig, är rätt för dig.
Blossom Taiton skrev för ett tag sen i RW att "när man träffat rätt med sin träning längtar man till nästa pass när man står i duschen efter genomfört pass." Försök hittat tillbaka dit.
Även om halvmaran känns kört för dig i år, är det bättre att så tidigt som möjligt hitta tillbaka till formen, och alla de fantastiska synergieffekterna som träningen ger :-) Och vem vet, kanske lustan att försöka genomföra halvmaran kommer upp, och att du kan genomföra bara på ren sisu!
Lycka till
//Tom
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.