Mat och Dryck innan Stockholm Marathon - Löpning
Löpning Tävlingar & Motionslopp 7 inlägg 4531 visningar

Mat och Dryck innan Stockholm Marathon

1971 • Nykvarn
#1
12 maj 2009 - 15:48
Gilla 
Hej, hur gör ni med mat och dryck innan starten av Stockholm Marathon?? Förra året klarade jag mig fint vad gäller maten med en rejäl frukost och senare ett par bananer ett par timmar före start. Däremot tror jag att jag drack på tok för mycket, sörplade i mig vatten och sportdryck på förmddagen mest hela tiden, blev kissnödig redan första milen och kände mig seg och "övervätskad" (finns det något sådant, känner man av hyponatremi??):

Sportdryck och träning har ju nyligen debatterats livligt, jag skulle vilja ha er input på två frågor:

1. Vinner jag något på att dricka sportdryck INNAN loppet eller räcker det med vatten?
2. Att ta en Maxim Energy Bar ett par timmar innan start, kan det tillföra något?? Tips på annat bra att tillföra innan loppet??

Mvh Staffan
1969 • Sala
#2
12 maj 2009 - 21:22
Gilla 
haha, själv blev jag så vettskrämd av att vattenpropaganda att jag drack ett par liter under förmiddagen och tog med mig en extraflaska i handen som jag sprang med och drack ur i en mil. Gissa hur många gånger jag fick stanna längs vägen och göra mig av med vattnet? 3 ggr! En gång redan vid Kaknästornet, en gång på Södermälarstrand och ytterligare en gång i Vasastan! Jag var verkligen fylld till brädden! :-P
1971 • Nykvarn
#3
13 maj 2009 - 07:46
Gilla 
stämmer på mig också, även om jag bara behövde stanna en gång på Djurgården. Jag kommer i år att dricka betydligt sparsammare om det inte blir 30 grader varmt vill säga. TIll att börja kommer jag skippa varannan vätskekontroll. Några funderingar kring mina två frågor specifikt?

Träna på!
Mvh Staffan
Mikael Forsström
1961 • Vega
#4
13 maj 2009 - 10:47
Gilla 
Förra året gjorde jag en K-E Ståhl:are - jag tog med en halv liter vatten som jag drack ur under de sista 5 minutrarna före start. Sedan hoppade jag över den första vätskekontrollen. Jag hade med en energibar under löpet som jag belönade mig själv med i höjd med Grönan på andra varvet. Det gav en kick, kanske mest mentalt.
Stefan Jensen
1972 • LIDINGÖ
#5
13 maj 2009 - 13:38
Gilla 
Jag har oxå funderat lite kring vätskekontrollerna och speciellt då den första. Ska man hoppa över den för att undvika trängsel och köra på de övriga istället? Detta blir min första mara och man vill ju inte tappa flytet i löpningen om det är alltför bökigt i början.
Bruce B.
1962 • Söråker
#6
13 maj 2009 - 13:48
Gilla 
Förra året sprang jag med en liten 3dl flaska i handen fram till den första vätska kontrol just för att jag trodde jag skulle undvika lite små kaos runt borden och trängsel i allmänhet, men jag upplevde att det var lika trångt ändå. Jag tror inte att jag sparade så mycket på det.

Däremot, fördelen var att under km 2-3 på Gärdet kan det vara mycket dammig och jag blev väldig torr i munnen, så det var skönt att ha lite vattten med mig för att skölja munnen lite.
1969 • Sala
#7
13 maj 2009 - 13:57
Gilla 
Jag tyckte inte att trängseln var så stor. Jag sprang direkt fram till det allra sista bordet och stack in handen mycket bestämt och struntade i om jag råkade trycka mot någon, så jag hade min mugg på några sekunder, och sedan sprang jag med muggen i handen och drack i farten. Det gick hur bra som helst!

Jag drack sportdryck före start, men kände inte att jag behöll mer vatten för det. Jag tror inte att sportdryck binder så vansinnigt mycket faktiskt. Och energieffekten tror jag är försumbar före start. Frågan är om det ens går att mäta skillnaden det ger så tidigt. Däremot tror jag att sportdryck ger rätt mycket efter första milen ungefär.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.