Löpning Kläder, Skor & Prylar 2 inlägg 1387 visningar

RS800: Någon som använder GPS och träningsprogram?

1962 • Göteborg
#1
9 juli 2009 - 06:54
Gilla
Har en RS800 med G3 och har lite funderingar kring vad denna kombination klarar av i praktiken. Är det någon som använder de lite mer "avancerade" funktionerna och vad har ni för erfarenheter i så fall.

Jag har försökt mig på att göra ett träningsprogram där jag valt att pulsen skall ligga på 158-176 slag/min och larma om jag går utanför intervallet.

När jag springer vill jag se puls och hastighet (min/km) samt få larm om pulsen är för hög/låg. Det som händer när jag får pulslarm är att RS800 lägger all energi på att pipa så att visad puls ´fryser´ eller visar het felaktigt värde. Visad hastighet blir också helt felaktig tex går den från 7min/km upp till 30min/km vid någorlunda konstant löphastighet.

Vore intressant att få veta om fler har liknande problem med RS800/G3 eller om det kanske är mitt exemplar som är tillverkat på en måndag.
Mikael G
1976 • Bromma
#2
9 juli 2009 kl 22:20
Gilla
Jag har testat träningsprogrammet en gång fick precis samma problem. Pulsen visade jättekonstiga värden. Antingen låg den på 170 och tyckte att jag skulle springa långsammara eller så visade den 70 och pep för att jag skulle springa snabbare. Det kändes som att pulsen släpade efter och sen hängde sig.

Tröttnade på att ha klockande ilsket pipande i en timme så har aldrig använt funktionen efter det. Kanske är något man ska kontakta Polar om, de brukar vara väldigt hjälpsamma.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.