Löpning Träning 2 inlägg 2383 visningar

Har kroppen ett "bestämt" tempo oavsett känsla?

Ida Inga
1988 • Malmö
#1
30 juli 2009 - 15:47
Gilla
Ibland när jag springer tycker jag att det känns sååå lätt och att man bara flyger fram, medan andra gånger så känns det som om man bara lufsar fram och det går så sjukt tungt, ändå har jag i princip samma snitt på min/km.

Igår var ett sånt där supertungt pass och jag tänkte medan jag sprang att jag omöjligt kan få en "vettig" tid (utifrån mina mått mätt) men när jag kom hem och räknade ut vad jag sprungit på hade jag ju ändå sprungit i samma tempo som jag brukar, trots att det kändes som om det var bly i benen och att hjärtat skulle hoppa ut ur kroppen.

Är det så att kroppen ändå "visste" vilket tempo den skulle springa i trots att det kändes som världens pain in the ass att genomföra min runda?
Sudde
1972 • Gävleborg
#2
30 juli 2009 kl 17:11
Gilla
Hehe känner igen det där. För mig är det nog några olika faktorer som ger den känslan. Väder/temperatur/luft osv. Samt vilka förberedelser jag har gjort innan ett träningspass med mat och dryck. Har jag vart dålig med vatten efter ett tidigare pass så får jag det genast mycket tyngre nästa pass. Jag kanske också ska säga att jag inte tränat löpning mer än ett par månader nu efter en tids uppehåll.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.