Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 3134 visningar

Hugg i magen

1980 • Göteborg
#1
15 februari 2010 - 11:36
Gilla
Hej på er
I går när jag sprang så fick jag efter 3 km kramp imagen, som håll fast i hela magen. Fick dra ner på tempot rejält. Sen kom det tillbaka efter 8 km, fick då gå resten.
Det konstiga är att jag har idag fortfarande "håll", känns när jag går och hugger till så fort jag tar ett spring steg. ? Någon som kännt av något liknande? Vill ju springa i dag men får nog stå över :( Vill tillägga att jag förövrigt mår bra :)
Lisa Wahman
1974 • Örebro
#2
15 februari 2010 kl 14:15
Gilla
Hej Mia!
Den typ av problem Du beskriver är mitt ständiga bekymmer. Extremt tråkigt när form och motivation är på topp. Har tyvärr inget svar på vad det kan vara eller ev åtgärd. Jag har provat det mesta och kan iofs märka en viss förbättring då jag i perioder varit flitigare med styrketräning för mage och bål (kanske att en starkare "korsett" förhindrar krampen.) Springer också helst på tom mage av denna anledning.Kan aldrig ha byxlinningar el dyl som sitter åt/klämmer (vilket ju iofs inte är så skönt ändå;)På vintern känns det också viktigt att hålla magen ordentligt varm med kläder.

Någon har hävdat att problemen inte existerar vid bra kondition, men jag ser att Du såväl som jag springer en hel del...Hoppas någon i detta forum har lite andra smarta tips till oss "krampaktiga" ;)
Annie F
1981 • Tullinge
#3
16 februari 2010 kl 11:33
Gilla
Jag får något liknande, fast enbart i en "ruta" Kommer då och då när jag springer lite fortare, Sitter sedan i länge, ibland i flera dagar. Tror själv att det antingen har att göra med andningen eller om det kanske är en envis bristning som lätt kommer tillbaka...

Andreas Nilsson
1985 • Töcksfors
#4
16 februari 2010 kl 23:30
Gilla
Jag fick ett liknande majestätisk håll förra våren en gång, jag hade sprungit med håll ca 7km när det högg till i magen och jag fick gå hem dubbelvikt. Detta kändes i ett par dagar efter. Har aldrig känt av det fler gånger. Jag hade inte ätit på länge före rundan men jag vet inte om det hänger ihop.
1983 • Stockholm
#5
17 februari 2010 kl 14:20
Gilla
En muskelbristning upplevs ofta som ett hugg när den uppstår. Beroende på hur allvarlig bristningen är så upplevs den olika, om det är en mildare kan man ofta fortsätta springa ett tag till.
Kanske värt att kolla upp med en sjukgymnast.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.