1961 • Göteborg

Lygnern runt hemifrån

Onsdag 10 juni 2020 11:50

Cykel - Distans
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Planerat: 100 km • 4:00:00

Riktigt kalasväder för cykling, så det fick bli ett långpass redan idag som kompensation för lördagens pass som fick ett så snöpligt avslut. Tänkte först att jag skulle göra ett nytt försök med Nationaldagsloppet-rundan men kom på att det inte skulle finnas något bra ställe att fika på eftersom Sammels bara har öppet på helgerna. Det fick bli en annan klassiker istället, dessutom med så gott som exakt samma distans: Lygnern runt via Härskogen. Kom iväg lite sent eftersom jag blev tvungen att ladda klockan för att vara säker på att den skulle räcka hela varvet runt. Fiket i Sätila stänger klockan två så det skulle vara på håret att jag skulle hinna. Det gällde alltså att ha bra tryck i pedalerna, men inte så mycket att jag inte skulle orka ända hem. Med hjälp av lite medvind hann jag fram med drygt tio minuter tillgodo och kunde avnjuta en rejäl bit rabarberpaj med vaniljsås och kaffe därtill.

Med ny energi och påfylld vattenflaska var det dags att ge sig i kast med den nästan tre kilometer långa uppförsbacke som inleder det södra benet på rundan. Bara att växla ner på lilla klingan och låta det ta den tid det tar. Hela vägen till Fjärås är sen ordentligt kuperad, mycket mer än Härskogen som ändå känns bra backig. I några av nedförsbackarna kom jag upp i 60 km/h, å andra sidan gick det i under 10 km/h i de brantaste uppförsbackarna. Efter den berg-och-dalbanan är det sen relativt platt från Fjärås till Göteborg men istället fick jag nu vinden rätt emot.

Lyxade till det med en liten bonuspaus efter 85 km, det var en grässlänt som såg väldigt inbjudande ut för mina nu lite slitna ben. Tog en energibar och lite sportdryck och bara njöt i solskenet en kvart eller så. Iväg igen med aningens piggare ben men bestämde mig ändå för att ta det riktigt lugnt ett tag för att inte riskera att bonka. Fick lite nya krafter på slutet och kunde trycka på lite igen, inte minst i de avslutade uppförsbackarna där jag verkligen pressade ut det sista.

Bra runda, klart nöjd med att kunna snitta 26 km/h solo på en tolvmilsrunda med lika många höjdmeter som Vätternrundan dagen efter ett ganska tufft löppass. Imorgon blir det ärtsoppa, pannkakor och vila.


Bild: Lygnern från Sätila
Bild uppladdad av Erik "Tricky" Fries
119,61   km
Distans
4:35:48
Tid
26,02   km/h
Snitt
124
Snittpuls
152
Maxpuls
83
Kadens
1385   m
Total stigning (clk)
Scott Speedster S20
Total distans: 
678:32:54
18187 km

Kommentarer

Patrik Matsson - 10 juni 2020
Oops, här snackar vi cykelrunda! :-)
Karibou - 10 juni 2020
Niiiice! Bra idé för min lång runda nån gång :-)
Mellanben - 10 juni 2020
V
Mellanben - 10 juni 2020
Hupp..Härligt cykelpass