1954 • Falun

Intervall

Fredag 3 september 2021 13:46

Löpning - Distans
Redigera, kopiera, exportera med mera
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Blev en vilodag igår också så idag kunde det vara läge att springa lite fort. Och jag beslutade mig för att se hur länge jag kunde springa i 4:00 min/km. Tänkte att 6 min måste jag väl klara. Började bli tungt redan efter 2 min och efter 3 min så tänkte jag att det kan gå med 6 min. Men när jag var där så sa jag till mig själv att vi kör en minut till. När denna gått så var det ju bara 1 min kvar till 2km så då gick jag för det. Så 8:00 blev det, alltså 2km. Riktigt jobbigt, för 4-fart leker man inte med.

Jag hade pulsband på så jag såg pulsen på displayen. Jag var uppe på tröskelpulsen 163 innan 3 min och sedan var den 172 när jag hoppade av bandet.
9   km
Distans
55:00
Tid
6:07   min/km
Snitt

Gilla passet

Kommentarer

Ingvar Olofsson - 3 september 17:38
Imponerad av din förmåga att kunna presssa dig på bandet.
Det sägs att det är lättare att köra på band men jag tycker pulsen blir som ute och därmed lika påffestande.
Löpekonomin blir sämre på bandet när man inte kan köra sitt "rätta" drivande steg.
Hur ser du på ansträngning kontra puls på band jämfört med ute?
Leif Andersson - 3 september 17:45
Alla band är ju olika och många, speciellt på hotell, är dåligt kalibrerade. Detta sagt så har jag ganska bra koll på "mitt" band på gymmet. Tidigare år har jag jämfört puls och ansträngningsgrad mot bra vind och väder utomhus och funnit dessa vara väldigt lika. Men senaste åren har jag kört så mycket på band att jag tror jag har förbättrat löpekonomin på bandet. Innan pandemin körde jag ofta kvalitet i inomhus-hallen på vintern men det gick ju inte under 2020/2021. Så jag skulle säga att jag löper marginellt snabbare på bandet.
Ingvar Olofsson - 3 september 17:56
Fördelen på band kan vara att det blir ett jämnare tempo än ute där man inte har samma kontroll delvis beroende på de yttre betingelser som du nämner. Förr sa man att det skulle vara 1 grad incline på bandet för att motsvara utelöpning men jag tycker att det blir samma ansträngniung utan lutning. Kör man mycket på band kanske man får upp löekonomin till samma som ute men jag är inte där än. Sedan varierar banden förstås men jag brukar lite på pulsmätningen och då stämmer de rätt bra generellt men det finns ju glädjeband förstås.
Ute har man GPS som osäkerhetsfaktor om man inte kör på uppmätta banor så jag gillar att mäta upp mina intervallsträckor. Kanske borde mäta upp där jag körde igår för runt 300m var en ganska skön sträcka.
Tony Elias - 3 september 21:01
2km 8minuter, "riktigt jobbigt" och/men mycket bra Leif !!
Mats Edelryd - 4 september 17:43
Imponerad är bara förnamnet. Man vet ju att du är enormt duktig men såå bra trodde jag inte du kunde prestera men vad roligt att kunna konstatera motsatsen.
Kort sagt, Grymt sprunget Leif💪💪💪

Thomas Skogh - 4 september 19:44
💪👍😎 snyggt Leffe