Svealand

Återhämtningsdag 29 - Mkt hög Peak HR

Fredag 19 april 2024 06:06

Notering - Distans
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Hmm... väldigt högt toppvärde vid pulsmätningen i morse. 144 bpm då jag reste mig efter att ha tagit vilopulsen i liggande. Har aldrig hänt tidigare att det varit så högt. Felmätning av klockan? Yrslig i samband med att jag reste mig, men det gick över efter kanske 20-30 sekunder. F.ö. känns det rätt normalt, förutom lite hosta fortfarande då. Sov 6,5h sammanhängande i natt. Klockan indikerar fortfarande sympatisk överträning och har gjort så varje dag sedan första dagen med denna status för ca. två veckor sedan (5 april).

Pulsvärden (median inom parentes):

Rest HR: 49 (47)
Peak HR: 144 (68)
Stand HR: 76 (64)
Bild uppladdad av Kalle Kula

Gilla passet

Gillas av Ulrika Landin

Kommentarer

Thomas Skogh - 19 april 08:09
Det där är fel av klockan tror jag. Lätt att bli nojig när kl visar sådär. Fick ett tips av en löpare på gymmet igår som sa att man ska ta lite flytande tvål när man ska träna. Då skulle tydligen pulsen inte hoppa. Jag har haft ett otroligt bra band trorjag brukar bara fukta med saliv. Men ska köra med tvål nästa gång framförallt inne verkar det vara svårare att få kontakt sa han.
Kalle Kula - 19 april 09:48
Det är nog inte helt otroligt att det var en felmätning av klockan. Den är lite skakig ibland. I morse var jag tvungen att göra om testet, för att det failade första gången. Ibland kan testet faila två ggr på raken. Jag brukar alltid fukata bandet med ljummet kranvatten, både före tester och före träning. Jag brukar sällan ha problem med pulsloggningen under träning, mer då vid pulstesterna på morgonen. Kanske för att jag svettas under träning, men inte under pulstesterna och att saltet på kroppen gör att det blir bättre kontakt. Jag ska testa med flytande tvål och se hur det funkar. Tack för tips!