Svealand

Försök till 21k

Lördag 8 juni 2024 18:05

Löpning - Distans
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Inte min dag. Magen var i uppror och jag hade stumma ben. Det kändes väldigt trögt redan från start. Sprang till den lokala motionsslingan (2,5k) och sedan drygt tre varv på den (3*2,5k + 500 m). Var tvungen att stanna för nr 2 redan efter ca. 6k. Det blev ett stopp på ca. 3 minuter. Sedan var det dags igen, strax före 10k. Denna gången ett stopp på drygt 5 minuter. När det sedan var dags för en tredje gång, denna gång efter bara ytterligare drygt 500 m, gav jag upp och bestämde mig för att promenera hem istället.

De två första stoppen är inräknade i tiden för passet. Troligen rätt låg puls hela passet igenom, men det kändes väldigt ansträngande, främst muskulärt. Jag lägger troligen in en extra vilodag under söndagen. Det känns som att kroppen är stressad/uppe i högvarv, men ändå sliten. Fick bara ihop 4h sömn under natten. Vaknade vid 4-tiden och kunde inte somna om. Sedan supertrött på eftermiddagen, då jag fick en kortare tupplur på kanske 15 minuter.

Kroppen verkar försöka kompensera med att vilja ha mycket energi, men maten jag stoppar i mig tycks gå rakt igenom kroppen, oprocessad. Har ändå lagt på mig ett par kg de senaste dagarna. Var uppe i över 88 kg vid senaste vägning. Jag misstänker att det har att göra med att jag försöker öka volymen rätt snabbt efter de senaste månadernas uteblivna träning.
10,5 km
Distans
1:21:22
Tid
7:45 min/km
Snitt

Gilla passet

Kommentarer

Thomas Skogh - 9 juni 08:18
Oj oj vila nån dag kanske om du är så stum. Jobbigt att bli toanödig och så där många ggr 😫
Jag trins inte att jag behövt göra nr 2 nån gång under träning, däremot pissnödig blir man ju. Iallafall när det går sakta.
Kalle Kula - 9 juni 08:22
Jo, en extra vilodag idag var just vad jag tänkte.

Det märkliga är att det är bara då jag springer som jag har problem, inte då jag cyklar. Det är väl att tarmarna kommer i rörelse mer då jag springer och man skakar om skiten på ett helt annat sätt vid löpning än vid cykling.
John Jensen - 9 juni 17:22
Samma här igår och idag söndag. Olika dagar det där och ändå äter jag ungefär samma mat. Så man får ta det som att ibland funkar det och ibland inte. Inget man kan påverka. Brukar köra en rundslinga först på 3,8 km och behöver jag, springer jag 500 meter grusvägen hem och fortsätter efteråt. Man får ta livet som det är även om det är surt ibland👍
Kalle Kula - 9 juni 19:42
Jag tror faktiskt att, för min egen del iaf, att det kan ha att göra med någon form av stressreaktion från kroppen. Jag vet att jag hade liknande problem i våras när jag ökade på volymen och längden på passen rätt kraftigt, men att besvären sedan försvann efter ett tag. Jag tror det var att kroppen senare vande sig på något sätt med att jag ska springa långt och mycket. Jag tar det iaf. nu som ett tecken på att det är dags att hålla igen lite.