Foruminlägg av Daniel Ståhl

< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 > > >
#1
27 oktober 2008 kl 15:40
Gilla
Detta är något jag har funderat på sista tiden när jag varit ute och sprungit, man har sett att tjejer har en lite annan attityd, en mer skrämd attityd, numera när de är ute och springer eller promenerar.

Själv skulle jag absolut inte har några bekymmer om någon vill ha sällskap när jag är ute och springer. Det är oväsentligt om jag ska springa framför eller om de hellre vill ha mig springandes jämte. Men om någon kommer ifatt bakifrån och gärna vill ta rygg och märker att framförvarandes löpsteg och rytm ändras ge er gärna till känna på något sätt. Det spelar ingen roll om man är tjej eller kille för det är lika obehagligt att inte veta vad som är bakom.
#2
18 november 2008 kl 19:36
Gilla
Problemet med stränder är som charlotte säger, de sluttar alltid åt ena hållet. När jag sprang på stranden så försökte jag alltid se till att jag först sprang åt ena hållet och sen tillbaka. Mest för att se till att muskulaturen fick likvärdig belastning.
#3
19 november 2008 kl 18:07
Gilla
Men även Team Sportia är en bra butik som ligger inne i centrala Jönköping, det finns också en butik bortåt öster. Men vet inte hur dom är för löpare, har inte varit där.
#4
17 december 2008 kl 20:18
Gilla
Alla däggdjur kan ju springa, men det är väl bara människor som gör det för njutnings skull.
#5
21 december 2008 kl 13:31
Gilla
Röda havet låter lite mer som min stil av vinterbad :) Det är ju ändå trots allt vinterårstid hur man än ser det på norra halvklotet.
#6
27 december 2008 kl 12:33
Gilla
Med risk för att bli utskälld. Kvinnor har rent statistiskt sett mindre att vara rädda för än män, den grupp som är absolut mest utsatt i samhället är just män. Såg en graf häromveckan om hur våldsförhållandet mellan offer och gärningsman var fördelad.

Det som var absolut vanligast när det gällde överfall var (gärningsman/offer) män/män, denna gruppen var nästan 1/2 till 2/3 så stor som nästa grupp. Då gällde det kvinnor mot kvinnor. Hur det var mellan kvinnor och män respektive män mot kvinnor kommer jag inte ihåg hur stor andel de stod för och vågar därför inte säga det. Men de var ganska mycket mindre än vad kvinnor mot kvinnor var.

Största problemet idag är hur man ska få män och kvinnor att känna sig lika säkra i ett samhälle där män alltid känner sig mer säkra än vad kvinnor gör.

Själv så känner jag mig mer säker i halvmörkret runt Munksjön än på en väl upplyst gata, kan bero på att man inte är ensam på samma sätt på de olika ställena utan om man skulle vara ibehov av hjälp så är sannolikheten större att få hjälp längs medlöpare runt Munksjön än av medinvånare på en gata. Där folk i regel är mer oförutsägabara.

Samtidigt är det som Ingela säger, det är svårt att se om det är en kille eller tjej man möter i spåret.
#7
27 december 2008 kl 14:02
Gilla
Det jag saknar absolut mest med löparbandet är ljudet från gruset när man springer utomhus, undrar om man inte ska ta och spela in det och spela upp det när man kör ett pass på band.
#8
27 december 2008 kl 14:59
Gilla
Kan väl tillägga att statistiken delvis är framtagen av kommunen för att få som underlag i arbetet för att öka kommuninvånarnas trivsel och säkerhet. Om nu Anna i Stockholm känner sig osäker har kommunen i Stockholm på ett sätt misslyckas med sitt arbete. Därför är det oerhört viktigt att veta hur det generellt sätt ser ut ibland invånarna för att kunna öka säkerheten för alla.

Att väpna sig är det absolut sämsta man kan göra, för är man rädd blir det oerhört lätt att man av misstag angriper någon som just råkar passera. Tror mer på parlöpning... Vi människor som är hederliga och ärliga måste återta gatorna ifrån packet och göra så att våra spår upplevs som säkrare.
#9
27 december 2008 kl 15:02
Gilla
Men om du har återkommande bekymmer är det helt klart en vettig grund att gå till läkaren. Då vet du själv att det INTE är ett helt övergående fenomen.

Såså, sätt dig i bilen och åk iväg Nu....
#10
27 december 2008 kl 15:54
Gilla
Problemet är inte i de fall pepparsprayen väl träffar rätt, utan när den träffar oskyldiga. Så vitt jag vet är pepparspray olaglig för gemeneman att ha, var i alla fall för några år sen.

Tänk dig själv att du skulle springa förbi en tjej som är så rädd att när du för att vara artig hälsar lite förstrött som man kan göra i spåret och får tillbaka en stråle pepparspray i ansiktet. Därför är det viktigare att göra större insatser i samhälle som stärker individens trygghet.
#11
27 december 2008 kl 17:22
Gilla
Det är skillnad på att bli skrämd och bli skrämd när man är livrädd, det spelar ingen roll ifall du är kille eller tjej. Är du tillräckligt rädd och tror att man ska bli angripen så händer det allt för ofta att folk angriper.

En annan baksida av det här är att det blir en beväpningseskalering och då befinner vi oss i en situation som ingen kan hantera. Det är bara att studera hur det har gått för USA och deras vapenpolitik. Det finns också en orsak till att polisen har våldsmonopol.
#12
27 december 2008 kl 18:57 Redigerad 27 december 2008 kl 19:00
Gilla
Jag anser att detta är ett problem som inte ska och kan lösas med insatser av individer utan som samhälle. Alla har vi ett gemensamt ansvar att ta tag i problemet, det absolut bästa sättet är att bygga bort osäkra platser för att öka tjejers trygghet. Men det ska inte göras till nackdel att vi bygger bort killars trygghet, för vi som springer är vänner i spåret. Tyvärr finns det idioter som förstör för oss alla, genom att göra tjejer livrädda och ge oss killar en negativ stämpel.

När ni är ute och springer på något ställe och märker att en lampa är sönder, markbeläggningen på spåret är under all kritik hör av er till Er kommun och säg till dom. Samma sak gäller att när ni är ute och kommer på en idé som kan förbättra för oss alla. Var inte rädd att höra av er till Er kommun, för det är omöjligt för dom att veta om alla problem som finns överallt på varje vägsträcka.

Ingenting är för litet, det är bara så att de som arbetar med dessa frågor kan aldrig veta hur det ser ut på varje ställe, varje meter gångbana/löpaspår/vägbana, vi som är löpare ser problemen ur ett annat perspektiv än vad väghållaren uppfattar saken.

För det är ett jätteproblem idag, ytterst få bryr sig om någon annan än sig själv. Ska vi bli av med detta bekymret måste vi våga ta steget för varandra inte bara oss själva. Samhället kan bygga bort en massa farligheter och bekymmer, men kan lägga miljoner på fel sak så länge de inte vet om vart eller vad som är det verkliga felet. Våga säga till, det är det främsta vapnet mot den idioti som idag
och risken är annars att det kommer bli en ohygglig våldspiral.

Så alla våga ta er ut även om ni är rädda, om ni springer ofta kan det vara så att ni lär känna igen någon. Man måste inte känna varandra för att man ska kunna prata med varandra samtidigt som man springer. Eller är det så att jag är för blåögd och naiv för dagens samhälle...
#13
27 december 2008 kl 22:41
Gilla
Csaba, du borde nog uppsöka läkare innan du börjar äta Voltaren. Enligt FASS.se ska människor med "svår hjärtsvikt" inte använda voltaren.

Men Johan, det finns en uppsjö av olika varianter till Voltaren, både i tablett form och i salva. Rådfråga på Apoteket för att se vad de rekommenderar dig.
#14
28 december 2008 kl 13:26
Gilla
Tror inte det heller Maria, men om Csaba nu har ont i hjärtat borde han kolla upp det för man vet ju aldrig.

Tergat, det som står på fass.se är precis samma information som följer med i medicinförpackningen.
#15
31 december 2008 kl 09:17
Gilla
Den utlösande faktorn till majoriteten om inte alla hjärtinfarkter anstränger hjärtat, att man då under träning/match ökar risken för hjärtinfarkt är logiskt. Men samtidigt får de som tränar mycket en större "motståndskraft" mot hjärtfel. Det för mig låter som en kraftig fördel, jag är helt klart redo att ta risken. Och skulle jag rasa ihop så gör jag gärna hellre det i en vacker miljö än i en tråkig soffa.
#16
1 januari 2009 kl 04:30
Gilla
Det kan kanske upplevas som att vi jagar dig, men vi vill bara varandras väl. Hoppas att nästa gång de strular till de att du går till läkare då...

Gott nytt år på er alla
#17
2 januari 2009 kl 20:04
Gilla
Jag vet bara att när jag åkte på lunginflammation skulle jag flytta precis efter, har aldrig haft en så dålig kondis som då. Räkna inte med att du klarar av att springa samma sträckningar och tider som innan du blev sjuk och då hade jag bara en liten lunginflammation. När du känner dig i frisk igen, börja promenera bara för att vänja lungorna vid ansträningen.
#18
7 januari 2009 kl 16:23
Gilla
Ibland blir man lite för teknikkåt av sig och bara måste ha prylar, för det mesta är det väl så att man knappast behöver allt som man köper. Men samtidigt ger det en nytändning för oss som vill ha lite mer utmaning i tillvaron. Inte för att jag är särskilt snabb men i och med mitt sista inköp blir rundorna mer spontana och inte behöver sitta innan man ger sig ut och bestämma hur man ska springa.
#19
8 januari 2009 kl 22:00
Gilla
det beror väl egentligen på vilken typ av hosta, hur mycket osv. själv kan jag springa som vanligt nästan, trots att jag känner mig förkyld när sitter hemma. Men det beror på att jag har så torrt i lägenheten.

Man kan hosta av så många orsaker, torr luft, dålig vätskebalans, damm eller att man är sjuk. Vilken det är man lär man sig ganska snabbt.
#20
8 januari 2009 kl 22:09
Gilla
Även immunsystemet måste ju tränas upp, när vi vettiga människor är ute och anstränger oss så anstränger vi även immunsystemet. När vi efter ett träningspass är slut och har ont lite överallt är det likadant med immunen.

När man vaccinerar sig så sprutar man in en liten del av en sjukdom så att man lär kroppen att försvara sig mot just den sjukdomen. Att man tränar är viktigare än både mängden och intensiteten, tror jag i alla fall.
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 > > >