Foto: Mikaela Nordin

Stretcha framsida lår

TräningDe flesta av oss vet hur obekvämt det kan vara att gå upp för trappan, knyta skorna eller sätta sig på toaletten efter ett hårt löppass. Att sträcka ut de främre lårmusklerna kan kännas väldigt skönt. Och många av oss upplever att det dämpar smärtan en gnutta. Sandra Berg visar tre olika sätt att stretcha framsida lår på.


Ställ dig på ett ben. Ta tag i foten på det andra benet, och pressa. MEN tänk på att hålla ihop knäna, flacka inte ut med benet.

Skjut fram höften och svanka inte.

  

Pressa ner benet i backen, utsidan av låret. Obs! Det här övningen är Inte jättebra om du har ont i knäet, så testa försiktigt.

 


Tryck fram höften och känn efter så att du verkligen får med höftböjen. Håll överkroppen rak.

 

 

4 kommentarer till artikeln

Heike Emmrich
1962 • Oxelösund/Nyköping
#1
28 juni 2013 - 17:31
Den sista övningen tar bra, om man gör den rätt !!
HR
1972 • Stockholm
#2
28 juni 2013 - 20:51
Framsida lår är lätt att glömma bort. Det brukar kännas bra för mig att ta ut ytterläge, jobba emot i ca sju-tio sekunder, slappna av, ta ut nytt ytterläge och upprepa.

När det gäller stretching är jag ingen förebild: jag "behovsstretchar". Blir sällan stel av löpning och stretchar därför sällan efter löppassen. Jobbet tar dock sin tribut och på jobbet borde man skärpa till sig och töja till sig lite.
Staffan Flodquist
1963 • Stockholm
#3
29 juni 2013 - 11:01
Tre bra och framförallt realistiska övningar för oss löpare. Gör man dynamisk stretch så är den första bra då det är lätt att få in lite rörelse i den övningen.
Anne-Marie Wallström
1956 • Alingsås
#4
2 juli 2013 - 09:48
Övning två brukar jag köra när jag känner av mitt knä. Det känns mycket bättre efteråt.
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.