Nytt för nördar

Om sajtenUnder de senaste veckorna har vi lagt ut lite olika uppdateringar för alla oss som gillar att gå in på djupet lite mer med vår träning.

Framförallt handlar det om en total ombyggnad av vår triathlon och multipass funktion, med en helt ny visning där alla delar är synliga längst upp när du tittar på ett huvud- eller delpass. Har du autopublicering aktiverat för Garmin Connect (stjärnmedlemsfunktion) så skapas också triathlon automatiskt om du använt din klockas triathlonfunktion. Då summeras även karta och höjdgraf i huvudpasset.

Vi har även infört tre alternativ för visning av tempot på importerade pass från Connect, Movescount och Flow. Nu kan du välja mellan momentant, utjämnat (ej movescount) och etappvisning. Allt för att göra det enklare att analysera fartutvecklingen på dina pass.

Från och med idag räknar vi också ut och visar ackumulerad höjd på importerade pass samt snittkadens på löp- och cykelpass från MovesCount Connect plus total- och etappwatt på cykelpass från Garmin Connect.

Utöver detta så har vi gjort en hel del buggfixar av både kopplingar och passfunktioner som tex. pulsvisning på löpbandspass. mm.

Om du inte kopplat din klocka mot Garmin Connect, Suunto MovesCount eller Polar Flow/trainer rekommenderar vi absolut att ni gör det för enklaste hantering och maximalt med funktioner. Läs mer om hur du går tillväga här.

11 kommentarer till artikeln

Jonas Hedeback
1978 • Göteborg
#1
20 oktober 2015 - 11:22
Fasiken vad bra! Gött jobbat.
Jonas Hedeback
1978 • Göteborg
#2
20 oktober 2015 - 11:23
Importerar ni också cykel-watt nu mera? =)
1968 • Kållered
#3
20 oktober 2015 - 11:26
Så - om man har gjort t ex ett swimrunpass och på Garminklockan växlat mellan sim- och spring som sport och har autoöverföring från Garminconnect så kommer det automatiskt att reggas som ett multipass med rätt sporter? :)
1978 • Göteborg
#4
20 oktober 2015 - 12:43
Jonas #2, effekt/watt tar vi inte in för närvarande, det nya som importeras är enbart kadens och totalt antal klättrade höjdmeter under passet.

Patrik #3, nja, kör du swimrun så kommer vi ta in alla delpassen via importen och du får själv bunta ihop dem i ett multipass men kartor och sånt (för varje delpass) kommer med och det ska reggas som rätt sporter. Det är för tillfället enbart för "riktiga" triathlonpass som vi skapar upp multipasset (och i det fallet såklart ett triathlonpass). För att det ska vara ett "riktigt" pass måste det bestå av fem delpass och pass 1 ska vara simning, pass 2 ska vara transition, pass 3 cykel o.s.v.
Jonas Hedeback
1978 • Göteborg
#5
20 oktober 2015 - 13:12
Johan #4 När kommer effekt/watt? Det är ju en rätt central grej får många som cyklar. Tänker både på cykla.se och tri.se. För egen hade jag gärna haft allt på jogg och sluppit hålla på med andra träningsdagböcker bara för att kunna se och analysera effekten.
1968 • Kållered
#6
20 oktober 2015 - 14:26
Johan>> Ok. Tack för svaret. :)
Mats Dänsel
1957 • Älta
1978 • Göteborg
#8
21 oktober 2015 - 08:17
Mats #7, jag förstår det. Har sett det önskemålet tidigare, kanske från dig då också? Problemet är inte så lätt att lösa bara visar det sig eftersom graferna anpassar sig efter den totala yta de får ritas upp på. Om du då springer på havsytan (eller strax ovanför) så blir det ental på y-axeln vilket gör att det ser ganska ok ut, springer du uppe i fjällen på runt 1000 meters höjd så blir den yta som siffrorna på y-axeln tar större vilket gör att själva grafen får lite mindre plats.

Vet inte om mina tankar kommer fram riktigt, men faktum kvarstår, det är tyvärr inte riktigt så lätt som det kan verka.
1978 • Göteborg
#9
21 oktober 2015 - 09:40
Idag på morgonen publicerades ytterligare ett litet tillägg som gör att effekten (eller watten) från cykelpass importeras från Garmin Connect. Dels får ni som har wattmeter en snitteffekt på hela passen men också snitteffekt på varje etapp.

Vi vet att detta har varit efterfrågat av cyklister en längre tid och det är därför såklart kul att äntligen kunna erbjuda det.

Snitteffekt på hela passet visas enbart på pass som importeras fr.o.m. nu men snitteffekt per etapp kan visas på vissa redan tidigare importerade pass också.
Jonas Hedeback
1978 • Göteborg
#10
21 oktober 2015 - 09:59
Mega-like på den Johan! Tackar och bockar. :)
1973 • Sävedalen
#11
27 oktober 2015 - 15:28
Fantastiskt bra med ackumulerad höjd på passen, tack för det! Skulle bli ännu lite bättre om höjden kom med i översiktsvyerna både per pass och ackumulerat för vecka, månad och år.
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.