Importera din träning från Funbeat

Om sajtenUnder de senaste veckorna har många Funbeat-medlemmar hört av sig och är oroliga för sin träningsdata när Funbeat lägger ner runt årsskiftet. Funbeat erbjuder själva migrering av viss data till deras nya tjänst PaceUp, men för dom som inte tycker att den tjänsten uppfyller deras önskemål kan Jogg vara ett naturligt alternativ.

Då Jogg och Funbeat alltid varit måna om att medlemmarna själva äger sin träningsdata har du alltid kunnat exportera och importera mellan sajterna och det fungerar även nu.

 

Vill du importera din träningsdata från Funbeat till Jogg gör du så här:

1. På Funbeat går du in på Inställningar / Exportera data och laddar ner exportfilen.
2. Öppna filen i Excel (får du ett felmeddelande tryck ”ja”).
3. Om filen är skrivskyddad klicka på ”Aktivera redigering”.
4. Väj sedan Arkiv / Spara som och välj formatet ”Excel 97-2003-arbetsbok”och ge filen ett nytt namn
5. På Jogg loggar du in och går in under Inställningar / Importera träning till Jogg
6. Välj Funbeat i ”Välj typ” dropdownen och leta upp filen på din dator.
7. Klicka på ”Importera” och vänta tills du ka se summeringen av din import.

Vid exporten så följer grundläggande träningsdata med. Det som inte följer med är GPS och puls-data. Du kan komplettera befintliga pass med den datan via vår filimport eller genom att koppla ditt Jogg-konto till Garmin, Polar Sunto, Strava eller Runkeeper.

Som Stjärnmedlem får du även tillgång till ytterligare import och statistikfunktioner samt möjlighet att surfa på Jogg annonsfritt för 25:- / månad.

Om du inte har Excel själv eller har problem med importen av någon annan anledning så kan du skicka filen till support@jogg.se så hjälper vi dig.

7 kommentarer till artikeln

Emma Wennergrund
1981 • Knivsta
#1
30 december 2019 - 22:31
Jag är en av de funbeat-medlemmar som idag importerat senaste 10 årens träning till jogg.se med hjälp av den export som togs fram våren 2018 när funbeat skulle försvinna första gången. Så långt gick det bra och jag har fått in alla träningspassen, men jag får inte till kopplingen till garmin connect. Jag har anslutit mitt konto men den säger att inga pass hittas så alltså ingen chans att lägga till senaste månadens pass. Hur löser jag det?

Ovan står att det ska få att komplettera befintliga pass med kartor mm, det vore verkligen kanon. Men hur gör man? Går det att göra för alla pass eller måste det göras för ett och ett? I så fall blir det för mycket jobb.

Får jag över mer data i importen om jag blir stjärnmedlem?

Kan man importera bloggar från funbeat?
1972 • Alingsås
#2
30 december 2019 - 22:46
Hej Emma!
Senaste månadens data kommer från Garmin Connect inom en vecka. Du ser om kopplingen funkar när du kör nästa träningspass.
Från Garmin Connect får du tyvärr inte mer data som stjärnmedlem, det är en begränsning från Connect.
Kompletteringen med GPS och puls görs pass för pass än så länge, jag brukar rekommendera att man gör det för pass som känns extra viktiga.

Vi har tyvärr ingen funktion för importering av bloggar i dagsläget.

Hoppas du ska trivas!
Juha Takkinen
1964 • Linköping
#3
31 december 2019 - 19:29
Funkar fint med importen; tack för tjänsten!
Sara Elfving
1970 • Ronneby
#4
31 december 2019 - 20:13
Tack för att ni adopterar oss funbeatare!
Emma Wennergrund
1981 • Knivsta
#5
6 januari 2020 - 19:37
Tack för svar! Kopplingen till Garmin connect fungerar och jag får in mina nya pass men trots att en vecka har gått får jag inte över senaste månadens data. Finns det något jag kan göra?
Stan green
1993 • Göteborg
#6
14 januari 2020 - 10:37
Toppen och sjukt bra att ni finns. Jag förstår inte varför Paceup köpte funbeat, det visare ju sig vara helt olika tjänster, på alla cylindrar. Men nu till min fråga:

När jag loggar ett yogapass här (på prov), så står det inte yoga i min statistik/tårtdiagram utan "Övrig träning/Friskvård".

Vad gör jag för fel?

Mvh Stan
Susanne De Bourg
1988 • Karlskrona
#7
18 januari 2020 - 18:14
Har lyckats få ut all min reggade funbeat-data nu och tror jag har fattat hur jag ska importera in excel-filen.
Men det finns det något sätt att få med sig all GPS och puls-data? Har fått alla json.-filer från funbeat men jag vet inte exakt hur det kan hjälpa mig. Finns det något sätt att lösa detta för att inte behöva lägga in gps för alla pass ett och ett?
Mvh//Susanne
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.