Kopiera träning och andra uppdateringar

Kopiera träning och andra uppdateringar

Om sajtenKopiera träning, smidigare intervallfunktion och fräschare sida för träningspass. Så låter höstens efterlängtade uppdatering här på sajten. Vi lanserar kalaset tack vare samarbetet med vår jogghjälte Erik "Tricky" Fries

Kopiera pass
Ofta kör man samma typ av pass. Och precis lika tjatigt som det är att behöva duscha efter varje pass är det att behöva registrera in allt från grunden. Detsamma gäller när man skall mata in träningsprogram med liknande upplägg i dagboken.  
 
Med nya kopiera-funktionen flyttar du, med ett par klick, kopior av tidigare registreringar till nya datum. 
Som standard kopieras passets namn, träningsform, typ, kommentar, tid och sträcka.
Som stjärnmedlem (ja! stötta sajten, det behövs verkligen nu) kan du även välja att kopiera med karta, puls, utrustning, ansträngning... Vilka fält du tar med bestämmer du som stjärnmedlem själv.

Och. Det blir ännu bättre: Nu går det, äntligen, att kopiera kompisens inlagda träning som du själv taggats i. 

Standardtid på intervaller
Sedan tidigare har det gått fint att lägga till standarvärde på sträckan på dina intervallerpass i dagboken. Nu utökas den möjligheten även till tid. Så. Lyckas du, vilket ju ofta är målet, disponera ditt tempo rätt och få samma sluttid intervall för intervall, kommer du ha rätt tidsangivelse inlagt redan från start. 


Fräschare upplägg
Ju fler roliga funktioner ju viktigare blir det med fungerande struktur. Så för att få ordning på kalaset så städas sidan för träningspass upp. Med nya knappen "Verktyg" samlas allt på ett ställe:  Redigera-, Kopiera-, Radera och Skapa runda av passet. Tillsammans med  Exportera som GPX-fil och Beräkna tider i Löparkalkylatorn

 
 
 

8 kommentarer till artikeln

Thomas Abrahamsson
1988 • Stenungsund
#1
21 oktober 2020 - 19:19
Härlig uppdatering, tack Tricky!

Men om jag på skoj provar lägga till intervaller i mobilen (Chrome/android) så händer inget när jag trycker på knappen för att lägga till en intervall. Dessutom är texten ovan lite konstig (därför jag ville testa):
"Lyckas du, vilket ju ofta är målet, disponera ditt tempo rätt och få samma sluttid intervall för intervall".
Det är ju relativt vanligt att man springer tidsintervaller, då spelar ju inte tempo någon roll... 4x4min är ju 16min oavsett tempo 🙃
1961 • Göteborg
#2
21 oktober 2020 - 21:27
Tack Thomas! 😊

När man har klickat på knappen "Klicka här för att lägga till intervaller" måste man scrolla ner på sidan för att komma till själva intervallen, det kanske är det du har missat? Inte helt intuitivt, där får vi fixa till gränssnittet i mobilen! På dator är det lättare att se, där hamnar intervallen i högerspalten.

Krister, som har skrivit texten ovan, tänkte nog på om man lägger in standardvärden för både distans och tid men det är distansen som styr. Till exempel om man ska springa 1000-metersintervaller i 4:15-tempo kan man lägga in både tid och sträcka som standardvärde och behöver bara ändra tiden för de intervaller där man inte prickade tempot rätt.
Thomas Abrahamsson
1988 • Stenungsund
#3
22 oktober 2020 - 06:33
Haha se där ja, ja det missade jag helt att det dök upp där nere. Som du säger, lite småsvårt att se det i mobilen 🙈

Ja, det är klart att nu när den planerade träning finns så kan man ju ha ett visst mål med passet i sett till fart på sträcka 👍
1981 • Sundsvall
#4
23 oktober 2020 - 22:24
Fortfarande ingen funktion att regga olika skor på intervallpass? Att hålla koll på hur många km varje par skor gått är ju dödfött på jogg just nu om man värmer upp i ett par skor och kör intervallerna i ett annat par.
Thomas Abrahamsson
1988 • Stenungsund
#5
24 oktober 2020 - 08:11
Fast Anders, om det är så viktigt så kan du ju faktiskt regga upp-/nedjogg separat. Jag säger inte emot att funktionen är helt onödig men det finns ju åtminstone en walk-around 👍
"Dödfött" känns lite hårt...
1970 • Lerum
#6
26 oktober 2020 - 13:58
Bra jobbat Tricky och Jogg, alltid kul med uppdateringar och förbättringar
0 •
#7
14 maj 2021 - 01:57
A universal tip for all students considering ordering essay help online: whenever you are thinking about which company to ask for assistance, check the unbiased investigation by https://scamfighter.net/review/99papers.com, touching many of them. Most probably, you'll find your perfect website there.
0 •
#8
8 juni 2022 - 18:22
Fantastic article! It piqued my interest to read it! However, I have something to say about you as an editor.

It is not easy to find an essay writing service these days. There are numerous sites that claim exceptional quality.

In the long term, quick turnaround and devotion to your needs may show to be untrustworthy.

So take your time reading and browsing the web to find a service like https://essaypay.com/essay-examples/21-08-2019/nursing-research-article-critique-example-essay-example/ that you can trust and rely on.
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.