Trefaldig vinnare Foto: Annelie Nilsson

Fjärde gången gillt, Marcus?

ReportageVi mötte vår snabba medarbetare och löpare Marcus strax innan Skanör Falsterbo Runt, EKO-maran 21km. Loppet som han egentligen kan utan och innan efter att ha vunnit det tre gånger - men årets förberedelser verkar ändå lämna det lite öppet för frågor kring tätstriden.

Marcus har laddat som han brukar inför ett 21 km lopp med mycket vila och en hel del snabba pass för att få upp farten i benen. Tyvärr har sjukdomar spolierat ett par veckor med endast sporadiska pass som följd. Men ändå går han in för seger och gör det då för fjärde året i rad.

En tydlig förbättring detta år är att han har höjt sin "lägsta nivå" och hoppas att detta ska hjälpa honom till att göra en bra tid. Tvåvarvsbanan i Skanör-Falsterbo är dessutom helt platt vilket bäddar för snabba tider.

Hur ser du på den sista tävlingen för året?
Ja, som sagt så har uppladdningen kanske inte varit helt optimal. Skulle gärna velat ha lite mer mil i benen än vad det har blivit, men det är inte mycket att göra åt. Det blir nog ett lopp där man får springa med huvudet istället för känslan. Men vi får se hur loppet utvecklar sig.

Vad ser du mest framemot under tävlingen?
Målgången!
Nä, skämt åsido så är tävlingen väldigt bra arrangerat och under loppet brukar det vara mycket folk och även band som spelar längs vägkanten så det ska bli roligt att springa. Det gör ganska så mycket för motivationen om det är mycket folk längs vägarna.

Något bra tips för andra som ska springa EKO-maran 21 km på lördag?
Försök springa med någon eller några under loppet så ni kan hjälpas åt. Det blåser oftast där nere och det är inte roligt att springa ensam i motvinden. Sen såklart att ha roligt längs vägen.     

Hur det går återkommer vi till.

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.