Therese Wahlgren (i rött) och Susanne Johansson (i vitt)

Vi springer så länge ni ringer!

ReportagePå torsdag morgon kommer två tjejer att ge sig av från Halmstad för att springa så långt vi andra vill. 

Springa så långt som vi andra vill? Låter det konstigt? Det är enklare än man kan tro. Just nu pågår Sveriges Radios årliga kampanj för Radiohjälpens insamling till Världens Barn. Therese Wahlgren och Susanne Johansson har bestämt sig för att springa genom Halland för att samla in pengar till detta och distansen hänger på oss.

För varje samtal som rings in till telefonnummer 099-321 06 springer de tjugofem meter. Varje samtal kostar 9.90 kr och 8.50 kr går till insamlingen. Planen är att starta i Halmstad och ta sig till Falkenberg - vilket ger en sträcka på 50 km. Om det kommer in tillräckligt många samtal för hela sträckan så genererar det 17000 kr som går till Världens Barn. Om de springer genom hela Halland - ca 15 mil - blir summan över 50000.

Båda tjejerna är vana ultralöpare så passa på att ringa riktigt mycket. De kommer också att ha med sig Susannes babyjogger så de kan ha med sig proviant för många och långa timmars löpning. Låt dem sträcka ut benen ordentligt helt enkelt... 

Om  någon vill hänga med dem på deras lilla resa genom landskapet så kommer starten att gå på Lilla Torg i Halmstad, klockan 06.30 på torsdag morgon. Häng med en liten bit eller hela sträckan?! Här finns en karta över den planerade sträckan.    

Therese jobbar på Sveriges Radio och kommer att se till att projektets blogg att uppdateras under dagen (se länk till höger). Det kommer också att sändas livesändningar i radio då och då under dagen - som går utmärkt att höra på via webbradio.

Gör Världens Barn och dessa löparglada tjejer lyckliga - ring! 

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.