Ett inställt lopp är ett lopp det också

”En inställd spelning är en spelning det också eftersom det väcker känslor som saknad, irritation och bitterhet.”

Så sa Ulf Lundell i ett ofta parafraserat citat, och visst beskriver det känslan av ett inställt lopp ganska väl? Jag skulle ha sprungit halvmaran på Kungsholmen runt i går, men fick ställa in på grund av halsont.

Saknad är kanske lite starkt, men jag kände klart en önskan om att vara där. Jag kände irritation över att jag tränade i veckan trots att jag borde ha vilat (jag var frisk men trött). Och jag kände ett mått av bitterhet för att jag tror att det skulle ha gått bra om jag hade sprungit. Nu har jag bara en oanvänd tischa som jag inte riktigt kan bära med stolthet.

Det är just t-shirten som får mig att tänka på Lundells citat, för jag kommer ju att använda den när jag tränar och om någon undrar så kan jag ju inte ljuga och säga att jag sprang, men ett inställt lopp ett lopp det också. Man kan minnas ett lopp där allting stämde och man kanske persade. Man kan minnas ett lopp som var tungt som satan och man kanske kände för att lägga av helt efteråt. Vissa lopp minns man kanske inte alls. Ett inställt lopp där man har kvar t-shirten kommer man alltid att minnas, liksom anledningen till att man ställde in. 

Jag ställde in helgens lopp för att jag var förkyld, och det må ju vara hänt, men det är inte bara en slump. Jag har varit sjuk ganska ofta den senaste tiden (har dagisbarn) och har nästan varje gång fallit i fällan att dra på för hårt när jag har tillfrisknat. Det är ett nybörjarfel, jag vet, men jag tror inte att jag är ensam. I teorin vet jag mycket väl att man ska smyga igång efter förkylning, men när det kommer till kritan är jag för full av frustration över att ha varit sjuk, längtan efter att springa och energi från själva tillfrisknandet. Just energin från tillfrisknandet bidrar ju till att det går att hålla ett relativt högt tempo, så det är en förrädisk fälla. 

Ett lopp är ju ett kvitto på ens senaste träning och ett avstamp inför kommande träning. Detta lopp säger att jag har varit för ivrig i min träning och det jag tar med mig är att när jag nu blir frisk ska jag börja kort och långsamt. 

Lundell fortsätter citatet: ”Och de inställda konserterna är ju det enda folk pratar om, så något måste de ju betyda”.

Och det inställda loppet är ju det enda jag har bloggat om, så något måste det ju betyda. 

2 kommentarer till inlägget

1972 • Hägersten
#1
9 maj 2016 - 15:18
I måndags blev jag också förkyld, och har således också en grön tröja hemma i garderoben. Så vi är minst två som inte kan bära grönt med stolthet... :)

Lycka till nästa gång!
Henrik Karlsson
1982 • Skärholmen
#2
10 maj 2016 - 20:26
Lite trist och lite skönt att höra :)

Så här i Eurovision-tider kanske man skulle inspireras och arrangera en "andra chansen" där alla sjuklingar med tröja får ett nytt tillfälle att springa banan.

Lycka till du också!
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.