Naturpasset

Lyckades ta mig till bibblan igår och då blev det ett stycke Naturpass införskaffat. Det här ser jag väldigt mycket fram emot.

Det var min käre morfar som introducerade löpning i allmänhet och orientering i synnerhet för mig när jag var tio år. OK Tors orienteringsskola på sena tisdagkvällar. Jag höll på i typ sex år med orienteringen, sedan kom ett sommaruppehåll i klubbträningen och jag hann upptäcka andra saker (som tjejer och fest typ), och kom aldrig tillbaka efter det uppehållet.

Det tog ungefär 20 år innan jag fastnade för löpningen igen, och den passionen lever fortfarande. Orienteringen har dock lyst med sin frånvaro. Jag vet inte riktigt när jag kommer ge mig ut, det ska visst regna i helgen, och jag vill ju inte förstöra kartan, men när jag väl gör det så har det gått 33(!) år sedan jag sist orienterade! Shit va gammal jag börjar bli.

Det ska helt enkelt bli skitkul! Torshargsskogen känner jag ju till ganska bra vid det här laget också så jag borde ju inte springa helt vilse. Dessutom får jag chansen att friska upp minnet på hur man hanterar en kompass. Kommer väl till pass inför sommarens vandring vid Grövelsjön.

Hoppas jag kan plocka några kontroller i helgen!

2 kommentarer till inlägget

1949 • Göteborg
#1
9 juli 2020 - 17:39
Matten!!! Men även jag har på nytt fått upp ögonen för orientering efter "43 år". Obs! va mycket nytt, skalan, karttecken och inte minst kontrollangivelsen. Men så roligt. Började i förfjol på Fjällfemman i Åre, tanterna som gick hade samma tider som jag för de sprang inte bort sig så ofta. Men så kul!
Peter Anderberg
1971 • Torshälla
#2
9 juli 2020 - 22:40
@Bengt: Hahaha! Du har så rätt! Pinsamt! Men det var tryckfelsnisse där som spökade! Ska ändra till 33. Tack för att du såg och påpekade!

Ja, det är lite så jag känner också, saker och ting har förändrats sedan jag höll på, men jag hoppas att detta är en karta för riktiga nybörjare, och då tror jag att jag kommer komma in i det hela ganska snart igen!

De där tanterna har jag också träffat på, men då i skidspåren. Jag sliter som en varg och så kommer Elsa 76 och bara svishar förbi med ett glatt " Hej Hej!" :-D
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.