Vecka 34 2020

 "Det blir inte alltid som man har tänkt sig."

 

Tanken var ju att vecka 34 skulle innebära en nystart med löpningen. Nu blev det inte riktigt så, utan söndagens lite hårdare pass satte käppar i hjulet då jag på måndagen kände mig stel högt upp på baksida lår och det var inget som blev bättre av lite uppvärmning. Min självdiagnos är en lättare sträckning men det kan också vara en överansträngning.

Men detta gav mig en ypperlig möjlighet att komma igång med MTB-cyklingen istället, för som tur var så har jag kunnat cykla helt obehindrat. Så under veckan blev det ett eget pass med mest grusväg, ett "pendlingspass" till Kungens kurva för att göra lite ärenden och två pass med min MTB-guru Robin. Till lördagens långpass hann jag få hem mina korta cykelbibs, tights med hängslen plus vaddering för rumpan som gör att man kan uthärda flera timmar på sadeln. Min redan ömma rumpa tackade mig verkligen, det finns inte en chans att jag hade klarat av 3 mil annars.Just MTB är faktiskt något som är väldigt nytt för mig, framförallt att cykla på tekniska stigar har fått mig att känna mig som en riktig nybörjare på ett sätt som det var länge sen jag gjorde. Men jag tycker att jag äntligen börjar bli duktigare vilket är väldigt roligt och det är en varierad träningsform beroende på var man cyklar någonstans. Följer man grusvägar kan man ha ganska högt tempo och få upp pulsen, cyklar man i backar så får både hjärta och benmuskler jobba hårt och är man ute i ojämn terräng så får både hjärta, ben- men även överkroppsmuskler kämpa!

Sedan har jag lyckats skrapa ihop några lugnare pass med jogging i slutet av veckan också, följt av lite lätt stretchning och det känns som att skadan i låret går åt rätt håll. Summa summarum så blev det 13 km löpning och hela 96 km cykling denna vecka!

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.