Foruminlägg av Stina

< < < 1 2 3 > > >
#1
18 september 2007 kl 16:25 Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Gilla
Inga av sätten ovan har fungerat för mig, förrän en kamrat berättade om boken "löparens handbok". Den är utgiven Iform och har träningsprogram som bygger upp från noll. Oftast så börjar ju program med 20 min lugn jogging, men det klarade inte jag. I denna bok börjar det fruktansvärt lätt (5min gång, 1 min jogg, 5 gång, 1 jogg). Ja det låter simpelt, men så är det faktiskt jävligt positivt att jag faktiskt klarade ALLA träningarna. Då blir man ju motiverad.

Denna bok rekommenderar jag varmt. Den har träningsprogram från 0-5km, 5-10km och 10km till halvmara...
#2
18 september 2007 kl 16:38 Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Gilla
Hej! Jag har en hallux valgus på min fot. Denna (eller vad man nu kallar det) gör ont i det närmaste alltid, men ofta smärtar det så att jag inte ger mig på att träna. Har varit hos en läkare och hon sa att den inte var så stor och jag är så ung att de inte gör något åt det. Nu hör det till också att jag fick just den tån krossad för ett antal år sedan av en häst och fick operera ut en liten benbit. Ksn detta ha något samband och går det göra något åt hallux valgus? Jag har hört om operation, men jag vill ha mer kött på benen innan jag går och betalar en läkare igen för att i princip få höra att "det är bara att lära sig leva med det"...
#3
24 september 2007 kl 12:21 Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Gilla
Detta är en liten petitess men jag önskar en "sorterare" i kalendern där jag kan sortera lopp länsvis. Att man t ex klickar på en karta i vilket område man vill springa ett lopp.
Annars är det en toppensida!
#4
11 november 2007 kl 22:09 Redigerad 30 december 2006 kl 00:00
Gilla
Hej! Jag är helt ny på det här med att springa löp, men är så sugen då jag är en inbiten tävlingsmänniska. Jag undrar därför vad det finns för lopp i Skåne (alla klasser). Känner faktiskt bara till "Vårruset"...
#5
6 augusti 2008 kl 13:02
Gilla
Förstår inte vad som hänt med mig. Det senaste året har jag bara suttit inomhus och pluggat och endast tränat väldigt sporadiskt.
Nu i sommar så har jag börjat springa och kan knappt sluta tänka på att få ge mig ut i spåret.

Tyvärr så är jag ju fortfarande väldigt otränad. Springer/går i intervaller och ökar löptiden med 1-2 minuter per vecka. Är väl ute allt som allt i 30 minuter åt gången.
Nu vill jag ju springa lite varje dag, men blir ju avrådd från det.
Kan jag inte springa lite varje dag om jag inte har några som helst "känningar"?


#6
6 augusti 2008 kl 15:19
Gilla
Su-San: om det inte är för mycket begärt kanske du kan maila till mig också?
Snälla snälla snälla!
//Stina
#7
6 augusti 2008 kl 20:05
Gilla
Takcför era kloka svar, det är ju ändå ni inbitna löpare som kan det hr mest och jag vill absolut inte dra på mig någon skada.
Det får bli ett par återhmtningsdagar i veckan då jag "bara" går ut och promenerar istället.

Sprang idag och längtar redan efter nästa löppass... Och jag som alltid tidigare tyckt det verkade så tråkigt att springa...!
#8
7 augusti 2008 kl 09:11
Gilla
Aj aj aj! Usch det låter inte alls bra. Men att gå de dagar jag återhämtar är väl ingen fara?
Hoppas ni blir bättre snart!
#9
17 augusti 2008 kl 17:03
Gilla
Kanske en dum fråga,men vad är lästbredden på en sko? Är det bara hur bred skon är överlag?
#10
18 augusti 2008 kl 14:27
Gilla
Tackar tackar för svaren. Sambon behöver lite bredare skor och då satt vi och funerade över vad lästen kunden vara.

#11
19 augusti 2008 kl 11:56
Gilla
Jag stretchar frambenen genom att sätta mig på knä, rumpan ska vila på fötterna och så lutar jag mig bakåt tills det känns på framsidan av benen.

Vi var många som hade en massa problem med benhinneinflammation när jag gjorde värnplikten. Berodde (nog) på att vi gick långt och bar tungt.

Undvik att springa på asfalt!

Hoppas det lägger sig, så att du kommer igång!
/Stina
#12
19 augusti 2008 kl 11:57
Gilla
Ps. Rumpan ska vila på fotsulorna!
#13
16 september 2008 kl 15:40
Gilla
Hej! Jag har haft problem med mina vader i över ett år nu och jag har varit hos lkaren för det en gång. De sa bara att de skulle remittera mig vidare, men ingenting har hänt.

Nu ställer jag en öppen fråga till er:
Vad fasiken kan detta vara?
Jag har alltså smrtor över vadmuskeln - där bak och på insidan. Det är inte benhinneinflammation (hade det ett par gånger i lumpen och vet hur det känns). Smärtan kommer krypande vid löpning, ja ibland t o m vid snabb gång. Efter ca två minuters löpning gör det FRUKTANSVÄRT ont i musklerna och ibland kan jag verkligen inte fortsätta. Så här har det hållt på i ett år och det gör ju att jag inte når några stora framsteg i min jogging/löpning eftersom jag får gå långa sträckor.
Smärtan når dessutom inte sin kulmen förrän ca 15 minuter efter "avslappning". Det gör då som ondast och jag kan knappt gå på benen. Efter ytterligare15 minuter så har jag bara "lite" ont och det gör jäkligt ont när jag klämmer på vaderna.

Som sagt jag tränar som mest tre ggr i veckan nu pga detta (har tidigare trott att det berodde på överträning). Har testat att stretcha / inte stretcha efter träning, men ingenting hjälper. Ska jag söka läkare igen? Håller på att bli knäpp av det här.

Snälla, någon som tror sig veta, eller rent av har samma problem själv?
#14
16 september 2008 kl 18:58
Gilla
Tack för era svar!
Hmm uppehåll på 6 månader har jag provat.
csaba: Mycket riktigt så känns det precis som det pumpar och spänner. Det gör riktigt jäkla ont. Muskeln blir också väldigt hård, inte med knutor men ändå hård som en klump. Det gör skitont att massera. När ska jag massera? När det gör ont? Stretcha gör jag alltid direkt efter träning, men funderar på att göra det någon gång emellanåt också (försiktigt). Hur länge ska jag massera och hur länge ska jag ha uppehåll mellan mina träningspass. Just nu har jag två dagar, eftersom det gör ont så jäkla länge.
#15
16 september 2008 kl 21:25
Gilla
Den där marathonpinnen ser riktigt skön ut! Det känns nästan som att mina vader bara skriker efter den =)
#16
22 september 2008 kl 13:21
Gilla
Jag är också jättesugen på en marathon stick. Riktigt drömmer om att få köra en sån på mina vader...!
Martin A: ingen dum idé att gå ihop. Kan man inte starta en förfrågan här i forumet?
#17
25 september 2008 kl 15:33
Gilla
Är det bra eller dåligt att vara det ena eller det andra? Har läst i en bok att man SKA rulla på hälen över till framfoten när man springer. Jag har försökt att göra så, men det känns inte alls naturligt för mig. Jag har kollat på filmer på youtube om forefoot runner och jag känner igen "mina" steg. Jag springer naturligt på framfoten. Har nu spungit med hälen först i tre månader - alltså ändrat min naturliga löpstil och jag har väldigt ont i vaderna. Kan det bero på detta?
#18
27 september 2008 kl 11:09
Gilla
Jag tycker det r grymt om du går och på så sätt får avsluta tjejklassikern. Det är ju inom ett år man måste göra det och det är ju bara ett lidingölopp. Du ska vara stolt över dig själv!
#19
27 september 2008 kl 16:24
Gilla
Är i samma sits som ni (ja även om jag är endast 24 år gammal). Min kondis var så dålig att jag inte kunde jogga 60 sek utan att stanna. Det kndes som jag skulle krkas eller få ett hjärtstopp efter 60 sek. Köpte boken "Löparens nya handbok" och följer schemat för nybörjare i den (från 0-5 km på tolv veckor). Boken kan jag varmt rekommendera - kostar 149 kr eller nåt sånt. Jag har mycket problem med mina vader så jag får dra ut på schemat något, kanske klarar 5 km på dubbla tiden, men vad gör det när jag gör det för min egen skull. Motivationen höjs när man kan mäta sitt resultat.
Lycka till till både dig och sambon!
#20
27 september 2008 kl 16:28
Gilla
Glömde säga att schemat inte är ett sånt där "spring 10 min, gå 5" utan det är VERKLIGEN för nybörjare! Första turen är gå 5 min, jogg 1 min, gå 5 min, jogg 1 = 12 min första rundan. Titta i min löpardagbok. För varje tur jag är ute så skriver jag tex 5*1*5*3*4*2. Det betyder 5 min gång, 1 min jogg, 5 gång, 3 jogg, 4 gång, 2 jogg.. Sista biten hem promenerar jag i rask takt. Låter löjligt, jag vet men vad gör man inte om det känns som om hjärtat ska stanna på en vid minsta ansträngning...
< < < 1 2 3 > > >