Foruminlägg av Andreas Dahmm

#1
12 september 2011 kl 17:38
Gilla
Det här är säkert miljonte tråden om samma sak, men här är grejen: i onsdags var jag ute och sprang i totalt skyfall. Efter ca 5km så fick jag väldigt ont i höger fot. I hålfoten strax innan hälen. Jag sprang i för gamla skor samt att strumporna var helt genomvåta (om det spelar någon roll). Dagen efter så haltade jag illa, sen släppte det så jag numer kan gå obehindrat. Jag har nu invensterat i ett par nya dojjor med rejält stöd för framtida löprundor men när jag försökte springa imorse så kom jag väl femhundra meter innan det började ont igen. Inte så där tokont, men helt omedvetet så började jag trampa konstigt med högerfoten så jag avbröt den rundan.

Jag misstänker såklart hälsporre, men då jag inte vill deppa ihop totalt så kanske någon har något annat mindre allvarligt förslag på skada. Jag hade sett fram emot Kretsloppet och andra milslopp i år och även skrivit upp mig för Sthlm Marathon men alltihop känns bara som förgjort nu. Ja, det har inte ens gått en vecka sen jag fick ont men ändå...

Om det nu är så illa att jag måste få klinisk hjälp, vad har man för väntetider att förvänta sig?
#2
12 november 2011 kl 16:03
Gilla
Jag tror inte det går att applicera det här tänket på alla områden. Hade jag börjat löpträna när jag var liten och haft de yttre förutsättningarna att faktiskt lägga ner 10k timmar på min löpning så hade jag nog blivit rätt bra. Kanske inte bäst, men bra duktig.

Men hade jag lagt 10k timmar på att bli en matematiker så hade nog resultat blivit annorlunda. Mina förusättningar att förstå siffror är uppenbarligen begränsade, så där kanske jag hade slutat över medel.
#3
13 november 2011 kl 15:08
Gilla
Jag är med Marathonnovis. Jag har sprungit fem halvmaror innan, men aldrig så här långt. Kör med marathon.se:s 4h-program som jag tjuvstartade med redan i höstas. Mitt tips är att inte tokträna för mycket i början. Jag började alldeles för hårt vilket har resulterat i en smärtsam fotskada (som ff inte helt släpp även om forten mår så mycket bättre nu) och ont i ena höften. Det sistnämnda beror troligtvis på dålig stretching så fuska inte med det.

Vad man lyssnar på är ju lite olika från person till person, själv gillar jag att lyssna på hårdrock och gärna låtar jag kan tralla med i när jag springer. Det ser nog rätt udda ut med mimande joggare, men det kan jag ta. Jag har dock kommit fram till att ibland är det skönt att slippa musiken när man springer och kanske springa utan lurar eller lyssna på någon av SR:s dokumentärer.
#4
14 november 2011 kl 22:16
Gilla
Min favoritkommentar var inte riktad mot mig; en gång under ett Göteborgsvarv så sprang jag förbi Mats Härd. Mats såg halvt döende ut och stapplade sig sig fram, snarare än att han sprang och då passade någon i publiken på att flika in: "du springer bättre än du skriver". Så sant, så sant, tänkte jag.
#5
14 november 2011 kl 22:21
Gilla
Använder Spotify för fullt. Ska man lyssna på en ny skiva kan man likaväl göra det under ett joggingpass som att lyssna på den hemma.
#6
14 november 2011 kl 22:28
Gilla
Jag är inte riktigt med på varför man söker just troende som löparkompisar? Då kan man ju lika gärna starta en tråd om "Alla vi som gillar löpning och ser på Frölunda Hockey" eller dylikt.

I min värld spelar det ingen roll vad man tror på eller hur man ser ut. Det är ganska underordnat väldigt mycket annat här i livet.
#7
23 november 2011 kl 11:23
Gilla
Jag fick exakt samma symptom i höstas. Skaffade inlägg till mina vardagsskog och bombade med Voltaren Gel och knaprade Ipren ett tag. Kunde faktiskt springa med ett par dagars mellanrum och nu verkar det vara helt läkt. Har sprungt Finalloppet sedan dess med minimal fotsmärta. Nu är jag i full träning igen.
#8
24 december 2011 kl 10:44
Gilla
Jag var rätt dutikgt på att springa kortare turer, alltså max 6-7km, innan jobbet i somras/höstas men sen föll rutinen bort. Dock var det jäkligt skönt att ha gjort det på morgonen de dagarna som man har annat inbokat på eftermiddagen. Ska försöka ta tag i det här igen och morgonjogga de dagar jag börjar jobbet 8 eller 9.

Min rutin var att ta fram alla träningskläder på kvällen innan, inte snooza och, precis som någon annan skrev, försöka vara utanför dörren så snabbt efter jag vaknat som bara går.

En bonus var att jag tappade rätt mycket vikt av att träna på morgonen innan frukost.
#9
24 december 2011 kl 10:53
Gilla
Mina kära Icebugs är nu inne på sin andra säsong men har gett med sig i hälen vilket leder till rätt obehagliga skavsår. Compeed löser det tillfälligt, men jag har ingen lust att köpa nya vinterdojjor förren till nästa år och vill helst slippa att plåstra hälarna varje dag. Går det att laga hälen på något sätt? Silvertejpen ligger framme och jag har en oemotståndlig lust att använda den, men finns det något annat sätt?
#10
3 januari 2013 kl 12:02
Gilla

- Ta mig i mål på Stockholm Marathon
- Vara närmare 45 än 50 minuter på milen
- Gå ner 5 kg i vikt
- Läsa mer på jogg.se
#11
5 januari 2013 kl 23:48
Gilla
Att träna i grupp eller att träna ensam. Vad passar just dig egentligen? Själv så tycker jag det är väldigt skönt att komma ut och springa själv. Bara jag och min ljudbok. Även om det mest blir jag och mina egna tankar, så jag måste ändå lyssna om på min ljudbok när jag kommer hem igen...

Men samtidigt så tänker jag att det hade varit kul att ha en löparkompis. Men vad händer om jag eller hen inte håller samma tempo?

Vad tycker ni egentligen? Ska man ge sig ut och göra sina löppass själv eller borde man göra det ihop med en eller flera träningsvänner?
#12
8 januari 2013 kl 09:51
Gilla
Visst är tröjan snygg :-) Springer alltid lopp i den, men så ser den ut därefter numer med en massa säkerhetsnålshål.

Idag förövrigt är en sådan dag då jag ser fram emot att få komma ut och springa själv. Ibland när man är på dåligt humör så gör en liten joggingtur underverk när man brottats lite med sina egna tankar en stund.
#13
9 januari 2013 kl 14:12
Gilla
Det enklaste är kanske att börja använda hashtaggen #jogg.se eller kanske bara #jogg om man inte kan använda punkter. Då blir det lättare att följa era joggbilder.
#14
9 januari 2013 kl 21:32
Gilla
Har använt Icebug Hiko i flera år. Kanonbra skor. Har inte stått på öronen en enda gång med dom. Något jag däremot gjorde igår när jag fick övermod och trodde att all is var borta och gick tillbaka till mina vanliga skor.
#15
9 januari 2013 kl 21:34
Gilla
Jag går normalt sett runt på två par skor på ett år, ett par New Balance 860 på vår/sommar och Icebug Hiko när det är halt. Dessa skor använder jag även på lopp och korta träningspass. Jag är sugen på att skaffa ett par lättare skor till lopp, men hur mycket är vinsten egentligen?

Hur är er skofilosofi? Hur många par har ni och när använder ni de olika skorna?
#16
9 januari 2013 kl 22:05
Gilla
Jag har en camelback. Har absolut inga problem med att springa runt med den.
#17
10 januari 2013 kl 09:19
Gilla
Jag kan bara tala för mig själv, om jag dricker en liter vatten innan jag sticker ut så ligger det bara och skvalpar i magen.
#18
21 januari 2013 kl 10:47
Gilla
Vintern är lätt en av de fyra bästa årstiderna. Det enda negativa jag har att säga om vintern är att skogsvägarna är oplogade och det är lite jobbigare att ta sig fram där. Och att det tar lika lång tid att ta på sig kläderna som att genomföra passet, men man blir mångfallet belönad när man väl kommit ut. Klar luft, vackert landskap. Med rätt klädder och skor så är vintern en perfekt årstid för joggeri.
#19
6 februari 2013 kl 10:31
Gilla
Har vurpat en gång i år hittills. Det hade varit plusgrader ett par dagar och isen var borta (trodde jag) så jag valde bort Icebugsen. Dumt val. Jag trampade på en isfläck och landade på höger axel, jag har fortfarande ont där. Jag är en sån där som alltid sover med ena armen under kudden - det går icke längre.
http://www.jogg.se/Traning/Pass.aspx?id=6168777

Man ser på diagramet var vurpan skedde :-)