Löpning Träning 3 inlägg 1091 visningar

helt utmattad efter jättekort sträcka??

jozie
1991 • danderyd
#1
10 maj 2010 - 16:14
Gilla
Det är så konstigt! Idag när jag sprang en runda ca 4.5 km blev jag helt utmattad efter bara någon kilometer! Först kändes det bra, sedan kändes benen jättetunga och hela kroppen kändes allmänt tung och trött. Jag har väl inte tränat jättemycket nu på sistone eftersom jag har så mycket i skolan men fortfarande har jag rört på mig varje dag och har rätt bra grundkondition så jag brukar verkligen inte behöva stanna efter var femte minut typ!

Vet inte om det kan bero på min pollenallergi? Har varit väldigt hängig och trött och nyst mycket. Sedan har jag sovit rätt lite, totalt 8 timmar sen i torsdags tror jag. Kan trötthet ha något med att göra att man blir utmattad när man springer? Hjälp? :s
Fredrik Johansson
1981 • Lund
#2
10 maj 2010 kl 16:44
Gilla
Ja, Jozie. Jag tror du har analyserat problemet på ett bra sätt. 8 timmars sömn på 4 dygn är extremt lite och påverkar med all säkerhet prestationsförmågan. Ta det lugnt och se till att få ordentlig sömn i natt. Dålig sömn kan också påverka immunförsvaret och medföra ökad risk för överkänslighet eller förskylning.
Önskar dig god nattsömn!
Fredrik
1973 • Älvängen
#3
10 maj 2010 kl 16:44
Gilla
Enkelt!!! Gå hem och sov.

En vuxen människa behöver 7-8 timmars sömn per dygn, du har åtta timmar på tre dygn. Det är klart att kroppen inte kan prestera då!

MVH/Jocke
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.