Löpning Kom igång 43 inlägg 6299 visningar

Kan man få sämre immunförsvar av löpning?

Jenny
1979 • mölndal
#1
19 april 2010 - 21:40
Gilla
Hej!
Jag började löpträna för 4 veckor sen efter ett 2 år långt uppehåll pga av graviditet och lathet... Jag följer nu ett schema från i form tidningen där jag efter 30 veckor ska kunna springa ett halvmaraton. Programmet är bra tycker jag,inte för hårt men ändå utmanande.
Nu till min fråga : 2 ggr under dessa veckor har jag fått halsont och därmed fått avstå all löpning i närmare en vecka. Innan jag sprang hade jag aldrig känningar i halsen. Kommer ihåg att jag hade samma problem sist när jag sprang för två år sen,vad kan det bero på? Vågar man springa med halsont?
< < < 1 2 3 > > >
1963 • Linköping
#41
2 augusti 2010 kl 17:07
Gilla
Läste följande i ett annat forum här:

"Enligt min doktor gäller följande: Förhöjd vilopuls betyder infektion, betyder vila. Ont och/eller röd i halsen, kan vara streptokocker. Absolut träningsförbud - kan leda till hjärtmuskelinflammation. Tillgången till hjärtan för transplantation är begränsad..."

Jag vet inte hur det är just med streptokocker, om det finns risk för att hjärtmuskelinfflammation om man har streptokocker i halsen men ingen feber eller förhöjd puls? Det är ju heller inte så lätt att veta om det är streptokocker, man går ju inte till vårdcentralen så fort man får ont i halsen...
Mikael Fermhede
1957 • Åsa
#42
3 augusti 2010 kl 15:49
Gilla
Pulsmetoden fungerar även i streptokockfall. Är infektionen såpass "djup" så att immunförsvaret väcks, höjs även pulsen, kan man utgå ifrån. Hjärtmuskelinflammation är en immunologisk reaktion, så att bara ha bärarskap av streptokocker utan immunologiskt svar, hindrar inte fys aktivitet !
Sofia
1980 • Gbg
#43
3 augusti 2010 kl 18:03
Gilla
Jenny: roligt att höra att det går bra med träningen och att du sluppit halsbesvären :)
Rekommenderar verkligen att sikta på och springa Varvet. Sprang själv för första ggn iår och även om det var pestigt i värmen så var det en kick och jag anmälde mig direkt till 2011! Lycka till nu, milen kommer gå galant!! (och glöm ej att Varvet-anmäla dig!)
< < < 1 2 3 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.