Löpning Träning 22 inlägg 8487 visningar

värme = lägre tempo?

1978 • Segeltorp
#1
6 juni 2011 - 20:46
Gilla
När d blir varmt som idag, hade 28grader enligt min termometer som inte e i solen, går d då att köra på i samma tempå som vanligt? elr måste man sänka farten?

tyckte jag gick ut väldigt lugnt av respekt för värmen, men fick ändå gå i nån backe efter 15-16km för att orka hela vägen. Väl hemma visade d sig iof at jag hade kört ungefär samma tempo som vanligt, blev nog lurad av vindarna som va ganska starka emellanåt. Men ändå brukar aldrig behöva gå speciellt inte under mina längre pass då d brukar gå rätt lugnt ändå. Kanske för lite vatten (hade me mig 350ml)? Fast vattnet ger mig problem med att d fastnar luft så ja måste rapa hela tiden :( Nån annan som har d problemet?

Så ja undrar helt enkelt om d går o prestera på samma nivå i sådan värme elr om man måste sänka tempot ännu mer elr e d bara en vane sak??
< < < 1 2 > > >
1984 • Kristianstad
#21
7 juni 2011 kl 17:49
Gilla
Jag började springa i september så detta blir första sommaren som löpare.

Givetvis tar det på orken och man presterar sämre, men jag måste ändå säga att mina tider är bättre än vad jag vågar hoppas på...senast idag så kändes det rätt så tungt men blev inte så långt efter mitt personbästa på distansen.

Jag springer som längst 12,5 km för tillfället och har aldrig känt behov av att ha vatten med mig under passet, däremot lär det behövas om man öakr distansen till säg 14-15 km eller mer.
Gabriella Göthberg
1974 • Stockholm
#22
8 juni 2011 kl 11:42
Gilla
Om jag råkar sucka över hur jobbigt det är att springa i värmen brukar jag tvinga hjärnan att plocka fram minnesbilder av bitande nordliga vindar och glashala isgator eller slush puppy-underlag som ger ett steg framåt och två tillbaka. Då ger jag mig sedan gladeligen ut i värmen.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.