Löpning Träning 7 inlägg 2250 visningar

Garmin 305 och intervallträning.

1988 • Linköping
#1
25 juni 2011 - 19:33 (Redigerad 25 juni 2011 - 19:33)
Gilla
Hej på er!

Jag har haft min garmin nu sedan förra hösten men är fortfarande inte helt 100% säker på hur allt fungerar. Nu tänker jag mest på inställningar för intervallträning. Jag vet att man kan ställa in sträcka/vilotid osv men jag vill gärna ha en mer utförligt beskrivning på hur man ställer in när man ska köra olika typer av intervaller. Nu tex, så tänkte jag att jag skulle dra ut och köra backintervall och att jag skulle köra uppjogg dit och nerjogg tillbaka, men hur ska klockan var inställd då? Ska jag bara starta och köra som när jag kör vanligt distanspass fast jag stoppar tiden när jag är framme vid backen och sen starta och stoppa för varje gång jag kommit upp för backen, eller ska jag trycka på lap varje gång jag kommit upp för backen, för jag vill ju gärna se tid på varje intervall. Jag vill ju inte se tiden för både själva intervallen+den lätta joggen när för backen igen. Låter lite komplicerat kanske men hur som helst så vill jag se tid för uppjogg/nedjogg och tid för varje intervall jag kör. Men jag vill ju också se den totala sträckan/tiden med både uppjogg/nedjogg/intervall inräknat så man kan lägga in passet här.

Sen vill jag gärna veta hur ni gör när ni köra andra intervallpass också. Hundringar, fyrahundringar och tusingar osv. Hur gör ni?

Tack på förhand.
1981 • Nybro
#2
25 juni 2011 kl 19:51
Gilla
Jag skulle vid uppjogget bara starta klockan och sen trycka på reset (håller inne lap-knappen i 3 s) när jag är framme vid backen. Till intervallerna skulle jag trycka på lap varje gång jag kommit upp för backen.
När det gäller inställningar går du in på träning - pass - intervaller - dist/vilotid så väljer du hur långa varje intervallerna ska vara och vila därefter. Finns säkert smidigare metoder men så skulle jag göra.

Lycka till
1971 • Nykvarn
#3
25 juni 2011 kl 20:46
Gilla
Det finns två lägen för intervaller i 305, det avancerade läget kräver väldigt mycket knappande för att lägga in ett pass men vill du bara köra ett rakt pass med samma sträcka varje gång så räcker det med det enkla läget där du bestämmer antalet repetitioner och hur långa de ska vara och längden på vilan. Kryssar du i boxarna för upp-och nerhugg så är det bara att starta uppjoggen och när du känner för arr börja intervallerna trycker du bara på lap så sköter klockan resten av passet (förutom själva springandet då...). Du kommer efteråt att se tiderna för varje intervall och tid sträcka för varje vila. Vill du ha interalldelen summerad gör du en reset efter uppjoggen.
1967 • edsberg
#4
25 juni 2011 kl 21:40
Gilla
använd programet garmin trainingcenter..

där kan man göra ett intervallpass å sen skicka den till klockan...
jag gjorde ett intervallpass med uppjogg-intervallerna-nerjogg...

då kan man se den totala sträckan,å sträckorna på intervallerna..
1979 • Göteborg
#5
26 juni 2011 kl 16:45
Gilla
Jag gör som Johan.
Jag ser till att ha autovarv avstängt(manuellt) och tar fram ev vy på skärmen där jag ser tiden, hastighet och sträckan för senaste varvet samt nuvarande varvtid så man ser hur länge man har kvar eller har vilat eller har kvar.
patrik t
1974 • Enskede
#6
27 juni 2011 kl 11:07
Gilla
Jag kanske missförstod frågan men som staffan skrev så finns ju den enkla möjligheten att välja att bocka för upp-/nerjogg när man anger intervallinställningarna på t ex dist/tid. Då kommer du automatiskt få tiden och sträckan uppdelad i etapper på uppjogg-intervall-vila-intervall-vila-osv-nerjogg. Eller var det något mer avancerat du var ute efter?

Själv har jag inte kommit på hur man kombinerar intervallinställningarna med alarmet som varnar för att jag springer för snabbt eller för långsamt under mina intervaller. Annars tycker jag intervallfunktionen på 305:an är suverän. Oftast använder jag den för tusingar, men jag har också använt den på en del långpass för att få in en regelbunden springa-gå rytm och kunna hålla igång under lång tid utan att slita för hårt på kroppen. Då har jag ställt in den på 9min jogg-1min gång och fortsatt så i 30-35 km. Snittempot är ofta lika bra som när jag springer hela sträckan, fast jag är betydligt mindre sliten.
1979 • Göteborg
#7
27 juni 2011 kl 20:46
Gilla
Springer man för fort så straffar det sig, samma sak om man springer för sakta :)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.