Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 1789 visningar

Träning vid dålig salt-/vätskebalans?

1985 • Linköping
#1
10 februari 2008 - 21:52
Gilla
Jag fick en allergichock för en vecka ungefär, och de mediciner jag fick kombinerat med själva reaktionen i kroppen gjorde mig riktigt sliten efteråt. Har nog aldrig svettats så mycket som den natten, och har inte upplevt i närheten av sådan törst. Fortfarande känner jag av att min vätskebalans inte riktigt är som den ska, jag är fortfarande konstant törstig och känner av huvudvärk och andra småsymptom på vätskebrist.

Finns det någon som har koll på hur skadligt det är att träna trots detta? Jag har hållt upp en vecka nu, och känner att jag verkligen vill komma igång igen! Mitt mål är att klara milen i maj, och därför vill jag inte hålla upp med träningen för länge.

Läs mer: http://footstep.wordpress.com
Kristofer Hindersson
1975 • Norrtälje
#2
10 februari 2008 kl 22:34
Gilla
Hur du mår vet du ju bäst själv, men mår du dåligt så ska du ju självklart inte stressa kroppen. Är du osäker så kan du ju alltid fråga en läkare. Jag har läst din blogg Sara och jag tycker din satsning är häftig och jag hoppas att det går bra för dig att komma igång med löpningen. När jag började springa så orkade jag knappt springa 1 km och hade fruktansvärd dålig kondis och en hel del övervikt att släpa på. Det tog lång tid för mig att komma upp i några längre distanser och milen drömde jag inte ens om att klara av. Att ha mål är ju alltid bra men i början (3 månader är inte lång tid i det här sammanhanget) är det kanske bättre att satsa på att börja jogga regelbundet, kortare distanser.
1970 • Stockholm
#3
11 februari 2008 kl 14:31
Gilla
Sara - drick Pripps Energy, resorb eller egengjord sportdryck, det brukar finnas en del hemmarecept som det delas med sig av i löparforum. Det är bra att få i sig salter, socker och mineraler för att återfå balansen. Jag fick en allergisk chock för några år sedan och torkade av Teldanex, det kändes som en öken i munnen - vet precis vad du pratar om :-)

Kämpa på och lycka till!
http://marathonmia.blogspot.com/
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.