Löpning Träning 66 inlägg 9016 visningar

Föräldrar, hur får ni tid till all träning

1977 • Stockholm
#1
29 oktober 2011 - 09:24
Gilla
När jag läser på flera av era träningsscheman och ser ni har flera barn, hur får ni ihop det? Jag kämpar verkligen med att få ihop det , vill verkligen men har svårt att finna tid ändå, jag jobbar 80% och hämtar på dagis 4 av 5 dagar. Tränar gör ja på lunchen och då blir det inte tid till mer än ca 30 min intensivt dvs intervaller oftast. . På helgerna finns tid för långpass, teknik, backar etc. Jag dansar också en gång i veckan och på jobbet har vi cirkrlträning 1 gång i veckan. Ja det blir alltså inte så mkt just löpning. Jag bara undrar hur ni andra gör som fyller era scheman så fint ;)
< < < 1 2 3 4 > > >
Mattias Carlsson
1980 • Uddevalla
#41
30 oktober 2011 kl 20:11
Gilla
Det känns lite som om den här tråden har övergått mer i att klaga på föräldraskap i stället för ge konstruktiva tips.

Men barnen är bara små en gång, och det är inte lätt att få tid över. man får helt enkelt försöka när man kan, och ev offra något annat för det. Dygnet har abra 24 timmar...

1977 • Varberg
#42
30 oktober 2011 kl 20:53
Gilla
Pannlampan är min räddning. Kör de flesta pass efter barnen (3 och 5 år) gått och lagt sig eller när det helt enkelt uppstår en chans. Sen tycker jag det är bra att barnen ser att fysisk aktivitet är en del av vardagen. Om man får dem att ta efter och träna aktivt har man gjort dem en stor tjänst i dessa överviktstider.
1971 • Stockholm
#43
30 oktober 2011 kl 21:08
Gilla
Jag springer oftast efter att barnen somnat på kvällen. Sen kör jag en del löpband på SATS medan barnen lämnats in på mini-SATS. Förstår svårare springa kväll om kvällstrött eller orolig för säkerheten. Ligger just nu o väntar på att ungarna ska somna...
Roland Söderström
1962 • Onsala
#44
30 oktober 2011 kl 21:10
Gilla
Springer varje lunch, sen foljer min 10 ariga dotter med mig pa mina traningar pa tis & tor kvallar. Hon tranar sprint och skall bli snabbare an Usain Bolt sager hon :D
Langpassen klaras av att jag springer hem fran jobbet (18km)
Eller sondagar efter nan akvivitet, ex. aker vi till stranden sa springer jag hem.
Sofia Thysell "The Angel"
1979 • göteborg
#45
30 oktober 2011 kl 21:37
Gilla
Tid finns , om man verkligen vill... Jag har 3 barn och ser inga problem.
M Extreme
1971 • Vallentuna
#46
30 oktober 2011 kl 21:37
Gilla
Tor >> Som många andra fulltidsarbetande kommer jag hem vid 17.30.
Mina barn lägger sig 2-2,5 timme senare och jag vill inte lägga något av denna korta tid på att "hitta en lösning" där någon kan "täcka för mig" eller betala min fru med Uskader
Tror att när barnen blivit större kommer man inte att fundea över varför man inte llade mer tid på träning. Bättre att springa när de sover tycker jag. Det är ju fördelen med löpning, öppet 24/7/365.
Vill inte vara pretto men jag tycker folk är för jävla självupptagna nuförtiden och smusslar in febersjuka ungar på dagis, matar de med halvfabrikat och låter de sitta åt h:e för länge framför tv och spel för att kunna förverkliga sig själva.
1977 • Stockholm
#47
30 oktober 2011 kl 21:55
Gilla
Ja det verkar som om ingen tycker detta att hinna och få tiden att räcka till allt är något problem. Jag fortsätter kämpa för att finna luckor, vi har alla olika förutsättningar i vardagen så att bara säga att tid finns om man vill är bara till viss del sant. Pusslandet lär fortsätta för mig iaf. :)
1964 • ANGERED
#48
30 oktober 2011 kl 22:34
Gilla
Jag tycker att till och ifrån jobbet-pass är det absolut bästa för att få mycket mängd. Nu har jag en mil som tar 25-30 min med cykel 30 min med spårvagn och 20 min med bil. denna höst är första gången sedan jag börja ha barn inom barnomsorg (drygt 20 år) som jag varken hämtar eller lämnar på dagis/fritids, men det har alltid fungerat bra.
Har man längre till jobbet, kan man ju träna del av vägen, bara man vågar komma svettig och hämta barnen.
1970 • Linköping
#49
30 oktober 2011 kl 22:52
Gilla
Vi ser oss f´som förebilder. Hela familjen tränar mkt såväl löpning som fotboll och handboll. Vi vuxna tittar nästan inte på TV alls. De stora barnen (9 och 11) följer ibland med ut och springer. Den lilla på cykel. Att träna tillsammans är kul! Många föräldrar hänger på läktaren när barnen har träning eller innan match. Jag springer när de byter om och värmer upp och kollar sedan. Eller springer en halvtimma och tittar på barnens träning en halvtimma. Räkna på hur många timmar det finns i veckan så nog borde det för de flesta som är två gå att få till några timmars träning.
Tor
1975 • Göteborg
#50
31 oktober 2011 kl 09:49
Gilla
M Extreme:
Då verkar du har ungefär samma situation som många andra. Du har "hittat ett system" när det passar att träna och då har du någon som "täcker upp" där hemma.

Sofia Thysell:
"Tid finns , om man verkligen vill... Jag har 3 barn och ser inga problem."
Grattis! Det vi vill veta nu är hur du gör?

Sarah Hellström:
Jag tycker att det ser ut som att du lyckas ganska bra. Du verkar ju få in minst 4 träningspass i veckan. Att gå ner i arbetstid som du gjort tycker jag är en bra lösning under en tid. Medan vi hade barn på dagis så jobbade både jag och min fru 90% för att få mer tid med barnen.
#51
31 oktober 2011 kl 10:32
Detta inlägg har raderats
Madeleine Kurtén
1969 • Torslanda
#52
31 oktober 2011 kl 11:03
Gilla
Varför inte träna tillsammans med dina barn? (kräver att barnen är lite större). det är roligt att göra något tillsammans och lär barnen att fysiskaktivitet är kul. Minska användandet av TV och Datorer.

På mitt gym finns familjespinning. Skit kul. vara tillsammans men var och en kan ta ut sig på sitt sätt.

Min 10-åring spelar handboll och har fyspass 1 ggr/v. Det innebär löpträning och sedan styrka. Vi är några föräldrar som hakar på löpningen: När barnen fortsätter med fysövninarna tar vi ytterligare en tur i spåret.
Bägge mina barn har träning flera dagar i veckan. Visst är jag intresserad och vill gärna titta, men jag behöver inte sitta med under hela passer (1,5 h). Då kan det passa att ta en tur på 45 min.

Det finns alltid tid utan att barnen skall bli lidande. Det viktigaste är att göra upp en veckoplan så att träningen blir av och att barnen får kvalitets och kvantitets tid..
patrik t
1974 • Enskede
#53
31 oktober 2011 kl 20:19
Gilla
Här är några sätt jag gör det på:
- Träna på lunchen och ta igen den missade jobbtiden hemma på kvällen efter nattning. (Jag har ett jobb som gör det möjligt.)
- Springa medan min 8-åring är tränar friidrott. Det blir en runda på 40-45 min ungefär, så är jag tillbaka till den avslutande stafetten på slutet. På sommarhalvåret springer jag banintervaller på samma IP som han är på. Sen turas vi om att duscha efteråt och tar en kvällsmacka tillsammans innan han nattas.
- Springa hem från jobbet (ca 11km). Bygger på att min fru hämtar barnen och fixar middag den dagen så att jag inte har en tid att passa.
- Nåt pass under helgen brukar gå att få till. Men ska det bli långpass brukar jag behöva planera in det i förväg så att vi är överens om att jag är borta några timmar.

Det brukar funka hyfsat, men bygger på att inte vardagen är för chokad i andra avseenden (t ex sjuka barn, bortrest fru, mycket på jobbet, etc). Det svåraste att få till är långpassen så de blir inte så många. Men jag tror att det underlättar om den andre föräldern också uppskattar träning och har förståelse för varför man tycker det är viktigt.
Thomas Frykenmo
1970 • Skövde
#54
31 oktober 2011 kl 22:09
Gilla
Mitt tips som funkar för mig är: Träna med barnen det finns inget roligare. Mina är 4,6,17,19år. De stora sköter sig själva men de små tränar jag tillsammans med då o då. Jag springer med 6åringen och har 4 åringen på ryggen. De gånger/kvällar jag nattar så har jag en gammal träningcykel och en crosstrainer som tar hand om fysträningen. Då frun är hemma på kvällarna blir det mörkerlöpning. Men bäst är att köra ihop med barnen. Min 6åring o jag sprang 1-tim i år och kutade runt 7km lite drygt.Jag går upp 05:20 på morgonen och är hemaca17:00 en bra dag.
Johanna Wisjö
1973 • Halmstad
#55
31 oktober 2011 kl 23:00
Gilla
Alla familjer ser ju olika ut så man får helt enkelt hitta nåt som funkar för just sin familj. Jag är mycket själv med mina barn och det funkar bra att träna med dem, sex och åtta år. De cyklar gärna med på helgen när man springer eller så kan jag springa intervaller runt lekplatsen. Troligtvis helt idiotförklarad av andra föräldrar men funkar. Ungarna hänger med lite och sen gungar de lite. Klart att träningen kanske inte alltid blir som man har tänkt men man får helt enkelt vara inställd på från början att man måste stanna och titta på saker, kissa och fika lite då och då. Ganska mysigt faktiskt.
1974 • Ljungby
#56
1 november 2011 kl 06:16 Redigerad 1 november 2011 kl 06:21
Gilla
Handlar väl som vanligt om att prioritera?
Nån jädra timme i veckan har man väl över även som småbarnsförälder?
Har 2 grabbar som numera iofs klarar sig sälva en stund. Har hänt att både frun och jag tränat samtidigt. Men spelade fotboll aktivt när de var riktigt små.
De dagar jag hade träning så fick ju helt enkelt frun ta kidsen. Kan förstå att det kan vara knökigt som ensamstående men brukar inte vara omöjligt att fixa barnvakt nån timme i veckan?(föräldrar,kompisar)
1972 • Söderhamn
#57
1 november 2011 kl 08:17 Redigerad 1 november 2011 kl 08:18
Gilla
Bara för att man lämnar barnen med sin fru någon timme för att träna prioriterar man väl inte bort barnen? Jag var i så dålig form för 4 år sen att jag knappt orkade leka ute med dem. Sen tror jag man inte är en bra förälder om man bara är förälder. Man måste få vara make/hustru, man/kvinna och bara människa också annars blir åtminstone jag en rätt usel förälder. Jag har prioriterat "upp" träning, inte "bort" nåt annat i 78 timmar totalt i år varav en hel hög timmar gått när barnen sovit eller varit utflugna av andra orsaker och för den tiden har jag fått betydligt bättre hälsa och ork alla andra timmar..
Dennis Sundman
1983 • Stockholm
#58
1 november 2011 kl 09:48
Gilla
5 km tar för de flesta människor mindre än 30 minuter att springa. Jag har inga barn, men att inte få in en 5 km runda om dagen tycker jag verkar obegripligt. Det är väl bara att springa på lunchen?
Mattias Jägstedt
1973 • Halmstad/Gullbranna
#59
1 november 2011 kl 10:18
Gilla
Dennis: Även om det tar mindre än 30 minuter att springa så tar det ju en del tid runtomkring. Byta om, uppvärmning, nedjogg och kanske lite stretching efteråt, dusch. Så det blir mer tid än så... Ska man springa på lunchen behövs det ju även möjlighet för att duscha efteråt vilket inte alla har.

Gör själv som flera andra här och tränar ofta när barnen själva är på träning. Annars brukar det mest bli efter att barnen lagt sig. På helgen brukar det också ofta fungera att springa någon runda.
1973 • Norrköping
#60
1 november 2011 kl 10:22
Gilla
Jag jobbar heltid och är ensam med tre barn i låg/mellanstadieålder som bor hos mig på heltid. Farmor/mormor bor typ 40 mil bort. Den absolut enda möjlighet som finns är att gå upp en timme tidigare och springa innan barnen vaknat. När man gjort det ett tag blir det en skön rutin som är svår att klara sig utan. Jag tycker dessutom det är en fördel att ha en fast tid på dan när man tränar, så att man inte behöver fundera så mycket på om/när/vad man ska träna just idag. Lycka till!!
< < < 1 2 3 4 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.