Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 16515 visningar

Hög puls efter förkylning

Annika Larsson
1971 • Vadstena
#1
15 januari 2012 - 09:43
Gilla
Hej
Jag fick en förkykning mellan jul och nyår som har varit envis. Hosta och mycket slem. Jag har ändå kört kortare pass i lugn fart eftersom det bara kliar i benen att sitta helt still. Jag har alla de passen noterat att min puls legat betydligt högre än vanligt. Nu känner jag mig så gått som frisk men märkte på passet igår att pulsen fortfarande är betydligt högre.
Är det farligt att fortsätta träna lugnare pass när pulsen inte vill ge med sig ? Är det någon som varit med om liknanade och i så fall hur länge höll det i sig?

Mvh
Annika
1952 • Varberg
#2
15 januari 2012 kl 10:44
Gilla
Efter en rejäl infektion blir ju konditionen nedsatt vilket även avspeglar sig i pulsen och hur jobbigt det känns. Det kan ta lite tid innan man är tillbaka i form och jag tycker inte det verkar onormalt för din del.
1954 • Stoby
#3
15 januari 2012 kl 11:36
Gilla
Jag brukar använda vilopulsen, tagen på morgonen, som indikation på hur kroppen mår. Vid förkylning ligger den ofta 5-10 slag/minut högre än normalt. (När jag hade influensa låg den 20-25 slag över.) Jag börjar inte träna igen förrän vilopulsen är nere på normal nivå. Då kan jag iofs ha lite slem i halsen någon vecka efteråt, men det har jag inte brytt mig om.
Karro K.
1982 • Finland
#4
15 januari 2012 kl 16:50
Gilla
Hej! Vet inte om detta egentligen hör hit men även jag (som så många andra) har varit förkyld nyligen. Blev oxå lite fundersam eftersom pulsen vart så hög efter jag började springa igen...tänkte att konditionen har helt enkelt blivit sämre + att jag kom på sen att brukar faktiskt alltid har mkt högre puls på vinter och då det är kallt i luften. Det behöver inte ens vara minus grader men ändå kallare än andra årstider. Vet inte om andra tycker lika?
Johan
1963 • LINKÖPING
#5
26 januari 2012 kl 19:08
Gilla
Karro

För mig brukar vilopulsen variera beroende på hur
intensiva träningspassen varit, och indirekt brukar
min vilopuls öka under vinterhalvåret beroende på
att jag helt enkelt springer med mindre intensitet/belastning
(långsammare) då.
Hjärtats slagvolym minskar alltså under vintern för min del.

Under vintern typiskt 48-52 i vilopuls
Under sommaren typiskt 42-46 i vilopuls
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.