Löpning Kläder, Skor & Prylar 44 inlägg 6045 visningar

Poängen med Garmin?

1972 • Lund
#1
20 maj 2012 - 16:26
Gilla
Ständigt och jämt läser jag hur löpare här förfasar sig över sin Garmin.
Den visar fel tid...den hänger sig....knappar trillar av...etc. En besviken användare på forumet utbrast nyligen "Jävla Garmin!".
Jag själv är inte så insatt i ämnet, men om denna relativt dyra s.k. sportklocka inte är mer tillförlitlig än så förstår jag inte vitsen med den överhuvudtaget.
Själv använder jag ett Casio digitalur av gammalt snitt. En klocka som visar tiden och som har stoppurfunktion.
Ärligt talat, behöver man mer data på handleden än så? Antal steg och annat smått och gott kan väl vara kul, men har knappast nåt större värde ens för den seriöst tränande.
< < < 1 2 3 > > >
Markus Örn
1981 • Stockholm
#41
21 maj 2012 kl 20:34
Gilla
Jag funderar på att skaffa en löparklocka. Idag använder jag iPhone med RunMeter-appen som jag tycker fungerar bra. Anledningen till varför jag vill ha en klocka är att man enkelt ska kunna se fart, distans osv och inte behöva vänta till varje notis man får i lurarna.
Men min fråga är alltså; vad har en bättre löparklocka som min telefon inte har?
Mikael Röman
1978 • Svartå, Finland
#42
21 maj 2012 kl 20:52
Gilla
Varför tar Fredrik Farhadian så mycket stress över att folk använder Garmin klockor, om han själv är totalt ointresserad av dessa moderna påfund? :)

Själv är jag supernöjd med min Garmin 305. Har haft den i 3-4 år och den har fungerat klanderfritt. Kan dock inte jämföra den mot andra klockor, för jag har inte använt någon annan klocka.

Det där med dålig prestanda/precision kan jag inte hålla med om. Min klocka brukar visa 1% för lite (100 m för kort per 10 km) Det är mer än tillräcklig noggranhet för en amatörlöpare, åtminstone när priset är typ 150€.

Behöver man en GPS-klocka? Nja, inte egentligen, men den gör löpningen bra mycket roligare.

Behöver man springa, nja...
Eat Well, Stay Fit, Die Anyway! :)
Mikael C
1972 • Älvsjö
#43
21 maj 2012 kl 21:01
Gilla
För min del är det rätt enkelt, dels är jag en "statistikdriven motionär", jag tröttnar om jag inte kan se progress tydligt. Sen gillar jag prylar i största allmänhet, speciellt prylar som pratar med varandra. Behöver jag veta exakt vilken hastighet jag höll varje minut under en runda? Nej. Behöver jag kunna se en graf över min puls eller kadens över ett entimmespass? Nej. Behöver jag en våg som skickar ett tjugotal mätvärden till pulsklocka & dator varav jag inte förstår poängen med hälften? Nej! Är det pengar i sjön? Troligen, andrahandsvärdet lär ju inte ens bekosta en fika.

Men det är ganska roligt, och är det roligt motiveras jag att fortsätta. Så jag är kanske lättköpt :)

Att sedan saker inte alltid fungerar som de skall... Tja, jag kör italiensk hoj också så ett visst mått av självplågeri finns nog där också,ibland kan det vara befriande att bara få bli gränslöst förbannad på en sak som strejkar :)
1965 • Sundbyberg
#44
21 maj 2012 kl 21:55
Gilla
Var och en blir salig på sin tro heter det och det gäller nog tekniska prylar i synnerhet. För mig är min Garmin 305:a den optimala motivationshöjaren i min löpning. Älskar att ha örnkoll på km tempo, puls, vart jag sprungit. Nödvändigt? Inte alls, men för mig jäkligt skoj! Skulle heller inte greja att köra intervaller utan den så där är den nödvändig i alla fall för mig. Men vill man inte ha den hjälpen strunta i det då, hur svårt kan det vara! När det gäller kvalité och funktion så är min erfarenhet efter drygt 20 år i hemelektronikbranschen att den oftast är väldigt bra men människors förväntan överenstämmer väldigt sällan med produktens funktioner när man är missnöjd.
< < < 1 2 3 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.