Löpning Övrigt 286 inlägg 17352 visningar

Vad är det underligaste ni sett under era joggingturer?

Peter Larsson
1973 • Djurås
#1
27 mars 2008 - 16:47
Gilla
Det måste finnas mycket underligt och konstigt som alla medelmmar mött under sina träningspass.

För egen del är det mest djur jag stött på. Älg, räv, rådjur och bäver.
Ännu ingen björn eller varg (bor ca: 7 mil från björnattacken utanför Orsa så det finns en chans att möta någon då det finns både björn och varg inom området)

Så! Vad är det underligste eller knasigaste ni sprunit på?
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
1958 • Dannike
#41
2 april 2008 kl 17:44
Gilla
Mötte idag en bil som körde sakta med varningsblinkers på, tittade undrande när den passerade, men han verkade inte ha några större problem, han var bara ute och motionerade hunden som sprang 10 meter efter bilen i go fart.
Erik Brandén
1972 • Öjersjö
#42
2 april 2008 kl 21:46
Gilla
I söndags på långpasset sprang jag med MP3-spelaren på rätt hög volym. Hade rätt tung motvind och sprang och småsvor över det. Plötsligt blir jag omcyklad av en dam (50-60 år) som glatt säger till mig "Nu har du sprungit i 6 km". Paff som jag blev kom jag mig inte för att svara, men uppenbarligen hade hon legat i rygg på mig för att slippa den värsta vinden. Hon kunde väl i alla fall gått upp och växeldragit....
1974 • Göteborg
#43
1 maj 2008 kl 10:07
Gilla
I söndags såg jag en cyklist med en cykel som var kanske två meter hög. Den såg ut som en vanlig konstruktion, fast stängerna till styret och sadeln var en meter längre än vanligt. Det var på cykelbanan vid Danmarksterminalen i Göteborg. Är det någon som har sett något liknande??

Jag undrar hur han gör när han stannar, för han hade ingen som helst chans att nå marken med fötterna.
1974 • Göteborg
#44
1 maj 2008 kl 10:16
Gilla
Nästan exakt så här såg den ut: http://www.billyvandervalk.com/blog/highbike1.jpg

Kanske var det någon från Mariestad? http://www.emiljensen.se/cykla/?p=48
Anette Björkman
1978 • Lund
#45
1 maj 2008 kl 11:05
Gilla
Har blivit förföljd av en stridsvagn.. iof får man räkna med att det finns stridsvagnar i anknytning till P7:s övningsfält.. men det är trots det ganska nervös när värsta stridsvagnen kommer efter en i hög hastighet.
1970 • falkenberg
#46
1 maj 2008 kl 13:48
Gilla
Undra varför man vill ha en sådan cykel :)
Andreas Olausson
1973 • alingsås
#47
1 maj 2008 kl 14:27
Gilla
Var ute häromkvällen och fick möte med brandkåren. De kom körande på den gångväg jag sprang, skulle släcka ett stort träd som brann en bit in på gångvägen. Jag hade precis sprungit förbi det och funderade på hur jag skulle meddela brandkåren ,för det brann ganska häftigt, och jag hade naturligtvis ingen telefon med mig. Sprang och höll utkik efter någon som kunde ringa och plötsligt var de bara där, på gångvägen efter en sväng så jag såg de inte förrän jag höll på att krocka med dem. Sprang och småskratta för mig själv resten av vägen, livet är underligt ibland.
Stefan Hemstad
1968 • Eskilstuna
#48
1 maj 2008 kl 14:51
Gilla
Det var nog under en joggingtur i Thailand. När jag sprang på en grusväg och sprang i men egna lilla värld så helt plötsligt stod där en vattenoxe bara en meter ifrån mig.
Sven Persson
1979 • Åled
#49
1 maj 2008 kl 14:51
Gilla
Kanske inte så underligt men nån sorts rekord i vilda djur iaf. 2 älgar, 1 uggla, 2 harar, 1 räv, 3 rådjur på en 11 km tur i skymmningen.
csaba
1973 • Malmö
#50
1 maj 2008 kl 15:46 Redigerad 1 maj 2008 kl 15:47
Gilla
jag måste nog ändå vara värst !!!

när jag skulle ut och springa för en månad sen (på bulltofta i malmö) så möter två svartklädda och maskerade killar gående mot mig.
eftersom jag körde på väg och parkera precis och min första reaktion var att det är för varmt att ha huva och jacka (så dum och godtrogen som man är), man tänker ju inte att något är på gång.
jag saktar ner och tittar noga på dom och stannar längre fram för att titta på dom i backspegeln och jag ser att dom stoppar en bil och dom hoppar i.
- det var nog inget. tänkte jag.
men när jag läser tidningen dagen efter så står det att det har varit bilkapning under pistolhot just då.
vad jag senare förstår att dom först stoppade en bilist, men han smart nog slängde nycklarna i buskarna och så tar dom då en annan bilist en avensis combi och stoppar honom och tar bilen.
det värsta är att jag kom i mellan händelserna och det kunde ha varit jag.
efter vad jag förstår senare att jag var den enda vittnet och efter ca. en timmes samtal med polisen så fick jag berätta vad jag såg.

en vecka senare händer det konstiga saker i malmö då dom spränger en bil vid polishuset och rånar en bank under tiden på andra sidan stan och bränner upp flyktbilen. då ser jag på bilderna att det är avensisen som dom tog när jag såg på.

1967 • Umeå
#51
1 maj 2008 kl 22:24
Gilla
Blev ikappsprungen häromhelgen av en arbetskompis. Inget märkligt egentiligen om det nu inte hade varit i Sundsvall, och vi bor och jobbar i Umeå båda två. Ovetande om varandra så hade vi båda ärende till Sundsvall, IKEA (26 mil) med en natts övernattning på olika hotell. Just vi två råkar vara de enda två som tränar inför Stockholm marathon på jobbet men vi har aldrig sprungit på varandra här tidigare...
Det var min första gång i Sundsvall så jag sprang på måfå, och det gjorde han oxå. Sannolikheten att vi skulle träffa på varandra torde vara rätt liten......
selma
1978 • Stockholm
#52
1 maj 2008 kl 23:23
Gilla
Det lustigaste jag varit med om är när vi i Team Stockholm Marathongruppen (tror vi var ca 40-50?) under förra helgens träning inte hittade vatten på bestämt ställe, utan sprang i vår törstiga desperation rakt in i en bensinmack vid Universitetet för att fylla på vatten. Personalen såg minst sagt förbryllade ut när alla vi löparnördar stormade butiken och frustande ställde oss i kö för att fylla på vätskebälten men hjälpte oss skrattandes, måste vara kul med löparnördar som omväxling!
1963 • Stockholm
#53
2 maj 2008 kl 14:44
Gilla
En gång när jag joggade i bergen ovanför Cannes och precis kom upp på ett backkrön sprang jag rakt på en flock vildsvin. Alla blev lika förvånade, jag hoppade en meter upp i luften och skrek till och vildsvinen gjorde likadant. Sen flydde vi åt olika håll tack och lov. Nästa dag när jag skulle visa mina killkompisar att det fanns vildsvin rasade vi ner i en ravin som det tog en hel dag att klättra upp från, men några vildsvin såg vi inte. Har också joggat bland chantande munkar på tiggarstråt en tidig morgon vid Mekongfloden, mäktigt.
Men det som fick mig att skratta mest var ett typiskt exempel på att allt verkligen inte är vad det ser ut att vara. Marken var blöt av regn när jag joggade runt Årstaviken i Stockholm, mitt på gångvägen står en söt vithårig gammal dam i blommig klänning och petar på en snigel med sin käpp. Vad fint tänker jag, hon ska rädda snigeln från att bli ihjältrampad av flanörer. Men precis när jag passerar henne ser jag hur hon med mord i blicken och ett förvridet leende sätter klacken i snigeln...
1954 • Karlshamn
#54
2 maj 2008 kl 17:04
Gilla
Kor
I Väckelsångsloppet i Södra Småland går ett lopp i slutet av augusti. Perfekt som laddning inför Lidingöloppet. Nåväl, två ggr har jag sprungit loppet och båda gångerna har en hel skock kor kommit utspringande på vägen mitt framför mig. Första gången ringde det i nån klocka på gården en liten bit ifrån. Kossorna joggade ut från ängen och ut på vägen. Det var bara att försöka hålla jämn fart med dom och hålla avstånd till framfövarande. Man vet ju vad de kan utsöndra men inte när. Lantligt o fridfullt.
Andra gången vid samma ställe verkade det som kossorna, troligen kvigor, blivit skrämda eller stressade av oss löpare och kommer rusande över gärdsgård och taggtråd i sån fart att de närapå halkar omkull när de landar på asfalten. Inte fullt så fridfullt.
1968 • markaryd
#55
2 maj 2008 kl 19:45
Gilla
En gång när jag va ute och sprang så sprang jag om två cyklister i en uppförsbacke. Det kan ju låta lite imponerande men till saken hör att jag verkligen inte springer snabbt. Man hade nog kunnat gå om tanterna.
Lars Grönfeldt
1955 • Hjärnarp
#56
2 maj 2008 kl 21:33
Gilla
I dag när jag var ute på en av mina rundor som går över ett hygge, där granplantorna börjar komma upp lite i höjd. Såg jag något mörkt smita in i ungskogen, kanske var det en skymt av ett rådjur, trodde jag. När jag kom lite längre fram såg jag något på stigen, stort som en katt. När jag var ända framme visade det sig att jag sprang rakt in i en flock vildsvinskultingar. Vad jag såg tidigare var antagligen suggan eller någon årsgris som gick undan när jag kom. Medan kultingarna la sig och tryckte, vilket hade funkat om jag sprungit några meter vid sidan om. Lite skakis blev jag trots allt då vildsvin kan vara ganska agresiva om dom tror att kultingarna är i fara.
Jonas Larsson
1984 • Floda
#57
3 maj 2008 kl 11:52
Gilla
Måste berätta om min käre far...
Han har vanan att dra ut o jogga hipp som happ, när andan faller på och när folk minst anar det.
Just denna dagen så hade han varit på fältet (biolog) ganska lång bort och kommer hem runt midnatt. Eftersom han varit ute o traskat i något träsk hela dagen så bryr han sig inte om att byta kläder utan ger sig ut i jeans och skjorta. (ja, biologer är såna...)
Efter tiotalet minuter blir han omkört av en bil i ganska hög fart, efter nästa krön ser han bilen "parkerad" slarvigt längs med vägen. Bara minuten efter han passerat bilen kommer nästa bil i hög fart, den tvärnitar bredvid honom och ut hoppar två snubbar med dragna pistoler medan de ropar: Stanna, annars skjuter vi!
Det visar sig vara två civilpoliser som hade jagat en biltjuv, farsan hade liiite svårt att förklara varför han var ute och sprang i jeans och skjorta!
1951 • Åre
#58
10 maj 2008 kl 18:31
Gilla
Jag tänkte på den här tråden när jag skrev den här artikeln tidigare i veckan::
http://www.ltz.se/artikel_standard.php?id=502679&avdelning_1=101&avdelning_2=101

Visa Aikio
1967 • Ljungby
#59
10 maj 2008 kl 23:13
Gilla
En grävling skutade ur skogen och var hare åt mig ett tag.......
Karin
1972 • Hudiksvall
#60
3 juli 2008 kl 00:47
Gilla
Idag efter rundan när jag gjorde armhävningar i godan ro på fotbollsgräsplanen satte plötsligt vattenspridarna igång. Blev lite komiskt...
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.