Löpning Träning 6 inlägg 3276 visningar

Illamående direkt?

1987 • Råcksta
#1
6 oktober 2012 - 18:59 (Redigerad 6 oktober 2012 - 19:00)
Gilla
Jag började min löpkarriär i maj i år och har haft en riktigt fin utveckling på flera distanser under 18 lopp. Det har flytit på och de kortare loppen (5, 10 km) brukar innebära ett visst mått av mjölksyra, fine, det kan jag köpa.

Men idag sprang jag ett lopp, direkt vid start mådde jag dåligt. Nästan så att jag ville spy, men ändå inte. Jag mådde illa från magen och uppåt, på ett svårbeskrivligt. Jag genomförde ändå loppet. Jag mådde illa för 2 veckor sen, när jag sprang lopp senast.

Vad kan detta bero på? Jag äter frukost som vanligt, gör ingenting annorlunda vad jag kan se. Jag äter müsli och mörkt bröd 2 timmar lopp. Någon banan, någon energidryck. Inget mer egentligen, det är samma rutin som jag har alltid har haft och nu undrar jag om ni kan ha något bra förslag på varför jag börja må illa helt plötsligt vid lopp?
www.runandreasrun.se - Frihet är att springa
Fredrik Gustafsson
1968 • Storvreta
#2
8 oktober 2012 kl 10:21
Gilla
Nervositet? Fast har du sprungit 18 lopp sen i maj borde du ha slutat vara nervös kan man tänka.
1987 • Råcksta
#3
8 oktober 2012 kl 11:21
Gilla
Nu har det blivit så att jag har upptäckt att jag är illamående vid t. ex. innebandy och så fort när jag vaknar i stort sett. Så då är det inte löpningen som utlöser detta. Men det påverkar min löpning något enormt.

Är det någon med magen kanske? Sökte vid illamående vid löpning, men fick upp järnbrist. Men det känns inte som det heller. Jag vill gärna springa Hässelbyloppet och göra det bra, så jag hoppas att jag kan hitta en lösning innan dess.

HR
1972 • Stockholm
#4
8 oktober 2012 kl 11:26
Gilla
Då är det nog inte loppen i sig. Om du mår lite illa när du vaknar är det ju något annat.

Får du sura uppstötningar också?

Dricker du ordentligt eller ok? Det kan räcka med lite vätska innan mat på morgonen för att illamåendet ska släppa.

Annika Bergholm
1977 • Svartå
#5
8 oktober 2012 kl 11:33
Gilla
Gastrit, magkatarr, kanske? Får ofta när jag springer över 2 timmar illamående och en känsla av att magen "brinner upp", men inga direkta sura uppstötningar. Några dagar magskyddsmedicin (i finland med märken som losec, nexium och omeprazol ) så går det om. Har också före ett lopp ätit några dagar innan medicin och då har besvären inte uppkommit, och så mindre mängder kaffe....;)
1987 • Råcksta
#6
8 oktober 2012 kl 11:35
Gilla
@Henrik: Jag har i och för sig varit dålig på att dricka vätska den senaste tiden, det får jag nog erkänna. Jag kan nog prova, att dricka mer vatten under dagen. Det blir lätt att man glömmer bort det, när man jobbar och sen har andra sysslor.

@Annika: Har aldrig sprungit över 2 timmar, så jag vet inte det. (: Men jag tror inte att det är det, det är inte känlsan jag har fått. Nu när jag har upptäckt att det är så jag mår när jag vaknar.

Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.