Löpning Träning 15 inlägg 2563 visningar

Abstinens och avundsjuka

1971 • Göteborg
#1
13 oktober 2012 - 10:14
Gilla
Tycker det är så roligt och skönt att springa, känner mig glad, lugn och lycklig efter en runda. När jag kommit hem så vill jag nästan alltid ut igen...bara liiiite till.. Jag vet att jag är ny och måste ta det försiktigt och kan inte och har inte tid att springa varje dag heller.
Men jag har fått abstines och tänker nästan hela tiden på löpning. Läser och kollar om nästan allt i ämnet. När jag inte har möjligheten att ge mig ut i spåren eller träna på gymmet. Så håller jag på hemma.. Stretchar, böjer , tåhävningar .. styrka osv.. Det har jag iof pysslat med innan löpning också. När jag ser andra springa , så känner jag avudsjuka att jag inte kan. Som ett litet barn så surar jag i kroppen.....

Suck :) Fler skadade som jag ? hoppas jag inte är ensam och behöver söka läkarvård...
Bo Engwall
1955 • Uppsala
#2
13 oktober 2012 kl 10:17
Gilla
Kom igen när du tänkt på löpning varje dag mer än halva livet och åtminstone sprungit över 100 000 km och över 300 lopp.
DÅ är du friskskriven :-)
1974 • Gävle
#3
13 oktober 2012 kl 10:19
Gilla
Nä du är inte själv Jimmy.
Började springa i maj och det är så skönt att komma ut i spåren och en sak jag reagerat på dom här månaderna är att innan jag sprang så såg man ibland någon vara ute och springa när det spöregnade och man tyckte dom var "idioter" som var ute och sprang då men nu är man ju ute själv när det spöregnar och jag har fått en del blickar som nog var typ liknande mina förr,hehe..

Nä nu är det snart dags för en tur,ha det gott alla skadade löpare,hehe..
Marcus Henriksson
1980 • Kinnahult
#4
13 oktober 2012 kl 11:40
Gilla
Oj vad det skulle kunna ha varit jag som skev ditt inlägg Jimmy :)
Du är verkligen inte ensam haha
laslo.forbes
1976 • Umeå
#5
13 oktober 2012 kl 11:50
Gilla
Vet också exakt vad du snackar om! Började springa i våras efter typ 10-15 års uppehåll. Det blev för kul och så blev jag skadad, löparknä. Har nu inte kunnat springa på 6 veckor och det tar fram riktigt dåliga sidor. Blir abstinent på samma sätt som det kändes när jag slutade snusa, och det var i den rastlösheten jag började springa. Man kan nog säga att jag bytte snus mot löpning. Så efter att ha varit missunnsam och grinig i några veckor har det blivit rehabstyrketräning och alternativ träning i form av rullskidor och mountainbike. Inte alls lika roligt, men det dämpar abstinensen lite i alla fall.
Sedan kan man ju dämpa lite till genom att löpningssurfa och beställa nya livsviktiga prylar också ;-)
HR
1972 • Stockholm
#6
13 oktober 2012 kl 12:00 Redigerad 13 oktober 2012 kl 12:01
Gilla
Jimmy: du är i gott sällskap...

Efter morgonjoggen idag som avlöptes med trevligt sällskap under en mil i snäll pratfart så kände jag att jag gärna tryckt lite intervaller efteråt för att "ladda ur". Och då sprang jag 5km via en extrarunda ner till samlingen. Det blev nästan 16 lugna kilometer och 3km promenad hem och det första jag tänkte var att jag tar intervallerna imorgon...

...så ta en kölapp till abstinensakuten - haha.

Det är ju skönt att kroppen belönar dig med att vilja springa mera. Känner du efter innan så kommer du nog att klara dig fint. Lite småkrämpor får man räkna med mellan varven, det gäller att inte ge dem fäste bara.

Henrik L: ja, jag kan till och med tycka att det är KUL att springa i skitväder. Då känner man sig som salte Jim efter passet.


1977 • Örebro
#7
13 oktober 2012 kl 12:08
Gilla
Inte för att retas men jag ska springa Å-stadsloppets halvamaraton idag!

I övrigt är jag precis som du. Jag förkovrar mig i det jag är intresserad av.
Kajsa B
1987 • Göteborg
#8
13 oktober 2012 kl 12:34
Gilla
Har haft en variant av avundsjukan. Fick inte använda ena benet alls på 8 veckor, och blev då irriterad på folk som inte sprang. Otacksamma jävlar tyckte jag de var ;)
1961 • Uddevalla
#9
13 oktober 2012 kl 13:32
Gilla
Bra formulerat Kajsa! :-)
Har just nu ryggskott och längtar ut i regnet...
Får nog avstå ett par dagar till, men om jag får hjälp att knyta skorna så kanske det går redan imorgon... ;-)
Pekka
1976 • Sundsvall
#10
13 oktober 2012 kl 18:59
Gilla
Hittar man något man tycker är roligt är nog lätt att man snöar in på det. Exempelvis bilentusiaster, cyklister osv. Jag har själv varit där allt kretsade kring löpning. Det krävdes en långvarig skada för att jag skulle öppna ögonen för annat. Idag trivs jag med att åtminstone kunna springa, för jag har inte hittat nåt annat som får mig att må lika bra.
cml
1988 • Göteborg
#11
13 oktober 2012 kl 19:11
Gilla
Jag har också abstinens, jag vill ut hela tiden, det har jag velat sen jag fick knäproblem för fem veckor sen...men nu får jag iaf ta 2 rundor i veckan på 10min. Alltid något, men inte tillräckligt! Avundsjuk på er alla som kan springa mer ^^!

Känner igen mig i det du skriver, sitter och läser forum, artiklar osv för att ersätta att jag inte kan sticka ut och springa så mycket. Det går sådär ;).
1971 • Göteborg
#12
13 oktober 2012 kl 20:30
Gilla
Skönt att vara bland bröder och systrar som är lika :) Och om jag ser någon sur jäkel som glor snett när man är ute. Då skall jag tänka att det kanske är en stackare som skadat sig eller inte kan springa den dagen. och skall kasta en medömkande blick tillbaks :)

och tack ni som gnuggar in att ni har sprungit idag .. bla bla bla ;) själv får jag vänta till måndag.

Ja det är väl så att man fastnar i detta gift och skador är lika med döden, typ. Skynda långsamt är melodin samtidigt som kroppen skriker efter mil och åter mil. Tydlgen måste man skada sig ordentligt för att man skall fatta galoppen.. Och surfa nätet och läsa hjälper samtidigt som man bli mer sugen då.. suck. Har redan drömt att jag kom sist i GBG-varvet i en vit one-piece och alla gått hem när jag kom i mål. Drömt att jag sprungit och sett vyer som i Forrest Gump..

ja ja... May the force be with us, alaways.. please

Run , Forrestar... Run
1974 • Västerås
#13
13 oktober 2012 kl 20:47
Gilla
Jag tog en veckas vila ( vilket var jättesvårt) för två veckor sedan då jag började känna av hö knä. Men när jag har sprungit mina pass efter det känns det hur bra som helst, så precis, skynda långsamt och njut av passet på måndag =))
laslo.forbes
1976 • Umeå
#14
13 oktober 2012 kl 20:49
Gilla
HA! Underbart, Jimmy! Det finns ju världsrekord i mara i kostym, kanske du kan skapa ett för halvmara i onepiece?
1971 • Göteborg
#15
13 oktober 2012 kl 21:10
Gilla
Gott Anna ! jo jag skall njuta och oavsett väder skall jag ut om det är så det krävs gummistövlar.


# Lars Ja det kan vara nått det. Kanske Craft kan tillverka en ventilerad one-piece , så jag inte dör av värme och svett innan mål :)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.