Löpning Träning 27 inlägg 5461 visningar

Ingen lust längre - Vad motiverar er?

titti svensson
1978 • tyresö
#1
28 maj 2008 - 08:24
Gilla
Jag har alltid tränat för att gå ner i vikt eller hålla vikten. Jag har ätit mycket godis och kompenserat detta genom att träna ganska mycket. Självklart har jag även tyckt det var kul och härligt, men vikten har liksom varit en "piska". Nu har jag slutat med godis och socker och behöver inte längre träna för viktens skull. Motivationen är borta :((
Jag vet att jag blir glad och mår bra av att springa, men ändå tar det emot. Så nu undrar jag; vad motiverar er?
< < < 1 2 > > >
Jonas Peterson
1965 • Lund
#21
28 maj 2008 kl 21:10
Gilla
Kul tråd! Att erkänna att det blir trist med löpningen ibland är som att svära i kyrkan här på jogg.se;-) För mig kan jag sakna den tid, då man endast på kul forsade genom skogen, utan vare sig pulsklocka eller tävlingsmål...det är klart på den tiden kom man neråt 40min/milen och hade ändå krafter kvar. Idag får man kämpa för att komma under 50min. MEN ibland, ganska ofta, kommer man in i en skön rytm o andning, där problemlösning av dagens utmaningar blir en baggis och man kan tilfullo ta in det vackra omgivningarna på landet eller i skogen - det känns som någon form av religiös lycka! Håller med ovanstående i uppräknade motivatonshöjare - runners world, detta forum, springa motionslopp etc

Men den största motivationshöjaren av alla torde vara K-G:s inlägg. Säger bara: Jag vill bli som dig när jag fyller 70!!
Jon Koldenius
1968 • Borås
#22
28 maj 2008 kl 22:12
Gilla
OK. Du har motiverat dig att få på skorna och öppna dörren.
Men när du väl är ute i spåret och allt känns segt som kola har jag en grej. Jag tänker på nära och kära som varit riktigt, riktigt sjuka. På vänner som dött, tunga grejer. Sen tänker jag att "vem vet, det här kanske är sista gången jag kan vara ute och springa". Det kan få mig helt rusig av livslycka (vilket förhoppningsvis oxå märks på GPS:ens fartmätare).
Morbit? Testa själv.
Håkan Zehler
1973 • Leksand
#23
29 maj 2008 kl 10:43
Gilla
Jon,
lite enligt talesättet att den friske har 1000 önskningar, den sjuke bara en.

Lite det temat Rune skriver i Runners World, man springer för att man kan helt enkelt.

K-G,
Tack! Fantastiskt att läsa.

Vänlig hälsning
Håkan
1960 • Skåne
#24
29 maj 2008 kl 12:21
Gilla
Jag får gratulera dig till att ha släppt godsakerna. Och varför ska man springa om man inte vill, låt bli. Gör det som är roligt, det måste finnas annat i motions/träningsväg som är roligt. Att röra på sig är aldrig fel, men det finns så många andra sätt att röra på sig.

Gör det du trivs med, det som ingen kan tvinga dig till utan för att du vill, och återigen; grattis till att du skippat sötsakerna.
1976 • Enskede
#25
29 maj 2008 kl 13:35
Gilla
Jag tror nog att man inte ska känna att det är ett tvång, utan tillåta sig ha svackor ibland då man inte har lusten. Men annars är det som motiverar mig att må bättre, bli piggare och orka mer. Fast det som verkligen får mig ut och jogga är att testa hur långt och snabbt jag kan springa vissa sträckor, hur långt per månad jag klarar av att springa och diverse annan nördstatistik, som jogg.se hjälpt mig med :)
Elina
1977 • Göteborg
#26
29 maj 2008 kl 16:09
Gilla
Jag blev jätte motiverad när jag köpte ny pulsklocka med massa fina funktioner och fina kurvor i löpardagboken. Mäter distans och blir motiverad av att se kilometrarna samlas på hög i träningsdagboken.

Jag har också tränat för viktens skull och kände precis som du att motivationen började tryta. Anmälde mig förra året till Stockholm maraton och det blev en rejäl nytändning. Ska springa även i år och det har verkligen motiverat mig att komma ut hela vintern i ur och skur.
titti svensson
1978 • tyresö
#27
29 maj 2008 kl 17:10
Gilla
Tack för alla svar! Nu har jag löst problemet på mitt sätt: jag har anlitat en PT som ska hjälpa mig med träningsprogram, kost, hela rubbet! Jag siktar på halvmaran i sthlm i höst. Jag brukar springa runt en mil så det ska säkert gå bra, det var liksom bara gnistan som saknades. Nu känns det så spännande!!
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.