Löpning Tävlingar & Motionslopp 188 inlägg 3555 visningar

Yiannis Kouros - Ultraveckan i Hallsberg

1955 • Västra Frölunda
#1
18 juli 2008 - 21:54
Gilla
Yiannis Kouros är nu i Hallsberg för att deltaga i 6-dagarsloppet. Han meddelar också att han är här för att sätta nytt rekord. Så grattis till alla er som anmält er till veckan. Man får inte så många tillfällen att spring sida vid sida med en levande legend.


< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
1955 • Västra Frölunda
#41
21 juli 2008 kl 10:12
Gilla
De går tyvär inte hitta en rak placering för kameran.

Idag väntas "Biff Stroganoff" för löparna.

Notera viloket bra resultat Christian Ritella har. Han har funkat jättebra hela natten
Per Börjesson
1954 • Östansjö
#42
21 juli 2008 kl 10:20
Gilla
Liverapport var 15:e minut vore ju kul. men kan som Ordf. i arrangerande Östansjö SK rapportera att vi har haft fullt jobb att få funktionärer till servicetälten så kan ni få några frivilliga dit också så kanske vi orkar köra nästa år igen! Annars behövs det ju ingen direktrapport.
Johan I
1987 • Örebro
#43
21 juli 2008 kl 10:54 Redigerad 21 juli 2008 kl 10:58
Gilla
Kaj:
Hade det inte gå att så att säga "kosta på" kameran lite mer? Hade ju varit enormt om man kunde se en överblicksbild på åtminstone halvabanan med lite högre kvalitet. Då hade kanske inte så mycket rapporter behövts heller. Fast självklart bättre med denna kamera än ingen.

Riktigt tråkigt med Yiannis. Men säker på att det inte varit någon vila? Jag försökte hålla lite koll vid midnatt och 1 och sen 2... såg ingen springandes alls från vid 1 och 2 på kameran.
Och finns det ingen belysning på banan på natten?

Per:
Väldigt tråkigt att ni får det så körigt, denna typ av tävling kräver ju lite mer av arrangörerna än vanliga tävlingar, så det var väl väntat. Men hade ju varit bra om det gått att få fler till funktionärsplatserna. Själv har jag ingen möjlighet att ta mig dit under veckans vardagar, speciellt inte på natten då det förmodligen är minst funktionärer.

Ritella springer på riktigt bra.
Philip Sutherland
1980 • Kungsbacka
#44
21 juli 2008 kl 11:47
Gilla
Kanske har missat det men hur gick den tjänsten till där man kunde skicka hälsningar till löparna. Visades detta på storskärm eller hur var det?
Otroligt att de orkar hålla igång så länge!
1955 • Västra Frölunda
#45
21 juli 2008 kl 12:26
Gilla
Hälsningarna till löparna skrivs ut och lämnas personligt. I regel vid tillfällen då de börjat ha det lite kämpigt.

En bra kamera är lätta att fixa, om man hade fullt med sponsorer m.m. Man skall komma ihåg att hela arrangemanget drivs enbart av frivilla krafter som jobbar gratis. till 6D går det åt massor av folk dygnet runt. Vid matbordet finns det aldrig mindre än två personer natttid och fler på dagtid. I tävlingsvagnen är vi tre. Själv skall jag snart ta min första sovvila. Remia skall också snart få sova ngn timme. Då blir tyvärr kameran lite extra när vi får tid över.

Dessutom får man som förening bli glad om det blir en slant över som man kanske kan pytsa in iungdomsverksamheten.

Men jag kan glädja alla att TV-sporten kommer. Då blir det högkvalitativa bilder.
Philip Sutherland
1980 • Kungsbacka
1960 • Skåne
#47
21 juli 2008 kl 17:55 Redigerad 21 juli 2008 kl 17:56
Gilla
Det ska bli intressant att följa kampen mellan de vuxna och ungdommar, dvs de över 40 och de under 40. :) - de riktigt unga verkar inte klara av 6 dagars, utan håller sig till korta lopp på ett eller två dygn... ;) - själv ska jag ut och springa 200 meter snart, pust pust pust...

Jag letade lite på nätet och upptäckte att Martina Hausmann är grym, och det går att se på statistiken från Lekbergs sida att hon har näst bästa pers på 6 dagars efter Kouros.

Men det är himla kul det - jag loggar in lite då och då och följer med. Men kan inte påstå att jag vill förstöra fötterna.

Jag bloggade lite om tävlingen i lördags och letade upp en rad länkar från svenska bloggare som bloggat om Kouros. http://blogg.passagen.se/badgear/entry/l%C3%B6parlegenden_yiannis_kouros_i_hallsberg

Och så var det underbart att få läsa om Martin Lidström som med sin diabeticontherun blogg springer gbg-sthlm tur och retur på semstern. Han skrev i bloggen om besöket i Hallsberg. Jag har varit sugen på något liknande länge, fast tänkt mig att jag skulle vilja gå. Men numera börjar jag luta åt jag skulle nog kunna springa nån mil varje dag i ett par veckors tid.

Så man vet aldrig.

Men framtidens upplevelsegrej lär vara att fler och fler sticker iväg på långturer till fots. Det är jag övertygad om.
1978 • Örebro
#48
21 juli 2008 kl 20:44
Gilla
Jag var och tittade 13.00-15.30 idag. Vet inte vad jag hade förväntat mig, men aningens högre tempo i alla fall. Ja, jag vet att de ska hålla på i 6 dagar men det jag såg var inte ens promenadtempo. Klockade till exempel Yiannis 15-20 gånger, och varje 400 meters varv låg på ett par sekunder långsammare eller snabbare än 4:30. Snittfarten blir då 11:15. De allra flesta av de 19 jag såg ägnade sig endast av denna form att ta sig fram medan jag var där.

Den som joggade flest steg var Ari Kopakkala. Då det regnade såg han rätt rolig ut. Knallgul poncho med huvan uppdragen så bara gråa skägget stack ut. Och nertill svarta typ fotbollsstrumpor uppdragna till knäna, precis dit ponchon nådde :) Han fick ett ryck och sprang 10 varv ungefär.

Martina Hausmann låg tvåa i sammandraget, men ser att hon halkat ner lite nu. Såg väldigt plågad men målmedveten ut där hon gick.

Christian Ritella var den som såg fräschast ut medan jag tittade. Men han gick bara han med.

I övrigt hade alla olika knep för att få tiden att gå. Benny Frost hade hela familjen här och som hejade på läktarn. Kostade på sig att vinka vid några varvningar och smög sig in under tak en stund när det regnade som värst.

Andreas Larsson rastade hunden ett par varv, smart! :)

Nån verkade ha en ljudbok i örat. En annan hade mobil med handsfree som han gick och talade högt i en lång stund...

Tillbaka till Yiannis lite snabbt då. Fick höra att han hans ledning hade varit nere i 8 km, men att den var 25 km då när jag stod där. Kan det vara något liknande nu? Känns inte som något nytt världsrekord, men kanske ny vinst? Såg ut som att han haltade, och vad rapporterna säger har han gjort det hela tiden. Stoppade vid sin husvagn många gånger. Klädbyte, matintag och massage var det några av gångerna de andra vet jag inte...
1985 • Floda
#49
21 juli 2008 kl 21:11
Gilla
Dom är fan inte kloka! Så nu var det sagt men inte påstått att jag skulle vara smartare på något vis! :P

Hoppas vi får ett nytt svenskt rekord nu då. Heja Christian du är grymmer! Eller vem helst som avser göra anspråk på det. :)
1951 • Eskilstuna
#50
21 juli 2008 kl 22:03
Gilla
Startnummer 16, Bernhard Nuss, har enligt resultaten inte startat, men ändå dyker någon upp med detta startnummer. Har de bytt startnummer eller vad har hänt?
1960 • Skåne
#51
21 juli 2008 kl 22:19
Gilla
Jag läste precis diabeticontherun som hade pratat med en av löparna och jag citerar;

"Förresten jag glömde att berätta än annan halvsjuk historia som Reimo berättade om en av löparna i Hallsberg. Jag tror att han var Amerikan som är på väg att springa jorden runt. Han har 8 dagar ledigt i Helsingfors. Vad gör han då? Jo, han flyger hit till Hallsberg och deltar i en tävling där man springer 6 dygn i ett sträck. Undrar om inte han är lite rastlös också :-)"
http://diabeticontherun.wordpress.com/
Johan I
1987 • Örebro
#52
21 juli 2008 kl 22:25
Gilla
Kjell:
Det är nog inte riktigt så de har blivit tilldelade startnumrena. Gissar på att du utgår ifrån anmälningslistan.
Kan bland annat upplysa om att Martina om jag kommer ihåg rätt har nummer 1. Så det kan ju vara så att tjejerna fick de lägsta numrena och sen byggde det på med killarna och då får ju någon nummer 16 oavsett om Bernhard är med eller ej. Trist att han inte kunde komma dock, samma sak med de andra så klart, speciellt Nikos Thanos. Som kanske hade kunnat prata lite med Yiannis samt göra bra resultat själv.
1967 • Simrishamn och Stockholm
#53
21 juli 2008 kl 22:27 Redigerad 21 juli 2008 kl 22:29
Gilla
Jag hängde i Hallsberg hela dagen igår och det var hur kul som helst. Tack Kaj för allt!!! Och jasså var det Reima i kontrollrummet, DEN Reima, det fattade jag ju inte för då hade jag ju kunnat hälsa till hans fru som naturligtvis är en megastor idol för en ultrakvinna på tillväxt som mig :-)

Kan varmt rekommendera att ta några timmar i Hallsberg under veckan. Vafan, varenda tåg i landet går ju förbi Hallsberg!! Det är verkligen spännande och annorlunda. Är man bara där en kort tid så kanske man tycker det ser konstigt ut med den blandningen folk och så låga tempon, men efter flera timmar så pinnar de på i samma takt och man inser vilka bragder de här hjältarna kommer att åstadkomma under veckan.

Jag har bloggat om dagen på http://gullfot.blogspot.com för den som tycker det är kul med rapporter och intryck.

Jag säger som Daniel, GO GO GO CHRISTIAN DU ÄR BÄST!!!
Philip Sutherland
1980 • Kungsbacka
#54
21 juli 2008 kl 23:00
Gilla
#Fredrika vart hittade du den filmen och vad heter den?. den dokumentären om honom eller vad d nu va
1955 • Västra Frölunda
#55
21 juli 2008 kl 23:26
Gilla
Läget är fortfarande under kontroll trots regnandet. men enligt rapporterna är det snart över. Värmen kommer och löparna skall snart få se solen och känna på tuff värme istället.

Själv har jag fått möjlighet att sova 3 timmar sedan starten. Stegräknaren ligger en bra bit över 50 000 steg och det utan tävlan :)

Martina och Yiannis har ännu inte lagt in någon vila !!!!!
1967 • Simrishamn och Stockholm
#56
21 juli 2008 kl 23:43
Gilla
Hej Philip! Den heter "Forever running" och jag köpte den på http://www.zombierunner.com - för övrigt en jättebra webbshop om man inte räds beställa från USA. Det är en långintervju på en timme (på grekiska textat till engelska) med lite klipp från olika lopp och så.
1955 • Västra Frölunda
#57
22 juli 2008 kl 01:39
Gilla
Både Martina och Yiannis har tagit sina första vilopauser. Martina i 30 minuter och Yiannis 65 minuter.
Tom Hendriks har ett bra tempo. Valdemar Anderson kämpar på.

Martina har betydligt kortare varvtiden jämfört med Yiannis.
1955 • Västra Frölunda
#58
22 juli 2008 kl 03:24
Gilla
Kouros har tagit en kort paus igen på ca 15 minuter
1955 • Västra Frölunda
#59
22 juli 2008 kl 03:31
Gilla
Nu gick K-G Nyström på banan efter 4 timmars vila

1955 • Västra Frölunda
#60
22 juli 2008 kl 04:22
Gilla
Kjell Damstedt går på banan efter 5 1/2 timmes vila.
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.