Löpning Skador & Rehab 44 inlägg 77046 visningar

Ont i stortåleden

Inger Walfridson
1964 • Torsby
#1
9 februari 2013 - 14:53
Gilla
Har någon av Er drabbats av värk i stortåleden ?
Jag har haft från och till från dec. Men nu värker det hela tiden. Någon som vet hur det känns om det kan vara en stressfraktur?
Det gör som ondast när jag inte har Löpar skor på och går omkring. Skor med klack gör det ännu värre. löpning och längd åkning har funkat fram till igår.
Vore tacksam om någon haft liknande problem och blivit bättre?
< < < 1 2 3 > > >
Magdalena
1972 • Tumba
#41
18 februari 2014 kl 21:44
Gilla
@Karin: Har alltid haft tendens till hallux valgus, ärftligt från mamma och mormor. Deras fötter ser likadana ut som mina. Minns att min mormor sa till mig när jag var i 7-års åldern och hon såg mina fötter "oj oj, du kommer att få ont i dina fötter med de där knölarna när du blir äldre". Hon hade rätt. Jag har i stort sett aldrig använt högklackat mer än vid enstaka festliga tillfällen, har alltid låga skor till vardags. Började få ont i fötterna strax efter jag fyllt 30.
Johanna Gustavsson
1981 • Malmö
#42
18 mars 2014 kl 23:56
Gilla
Jag har haft smärta i min ena stortåled i flera år till och från. Fick tips av en kompis som oxå är idrottsläkare att köpa en sorts inlägg. Det är som små kuddar som du klistrar fast på den vanliga sulan precis där stortåleden börjar. Detta ger extra dämpning och avlastning. Jag har dessutom börjat använda en tådelare nattetid som avlastar leden och ändrar läget lite. Bägge sakerna har tillsammans gjort att jag nu efter bara en månads tid är nästan helt smärtfri.
1985 • Göteborg
#43
10 maj 2014 kl 11:43
Gilla
Ett tips som jag använt på senare skor är att göra ett snitt med kniv eller sax vid "stortåknölen" så att skon inte stramar över knölen.
Falköping
#44
2 april 2017 kl 18:46
Gilla
Hej! Gammal tråd men nu har jag samma problem vad det verkar. Funkade detta? Nu har jag varit hos kiropraktorn, det var senan under stortån och den muskeln som var kort och väldigt spänd, tån fick därför svårare att böjas uppåt och "glida " över leden. Därav kom smärtan. Han drog böjde , bände och masserade tån och undersidan foten samt hela vaden. Trodde inte jag skulle kunna stå på foten mera :-) så ont gjorde det. men när han var klar var det som att få en ny tå. Med regelbunden stretch så kommer problemet att försvinna. Så otroligt skönt att veta att det inte var något som var brutet eller dyligt.
< < < 1 2 3 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.