Löpning Skador & Rehab 24 inlägg 27755 visningar

Ont i höft, baksida lår, ljumske och sittben

pia
1966 • Märsta
#1
29 december 2018 - 17:11
Gilla
Hej! Har sedan några månader tillbaka kunnat börja springa igen efter att ha haft ett långt uppehåll pga en partiell plantar fascia ruptur. Nu har jag dock återigen drabbats av något som absolut inte känns bra. Har ont i området över höftkulan och upp över höftkammen vid midjan. Det gör även ont i ljumsken där mitten av insidan av låret möter ljumsken och ner längs baksidan av låret. Gör ont att promenera och känns som jag liksom släpar benet. När jag sitter känns det ibland i sittbenet. Iprén har ingen direkt effekt utan det gör rejält ont ändå. Vad kan detta vara? Vad gör man åt det?
< < < 1 2 > > >
Örebro
#21
16 februari 2019 kl 20:59
Gilla
Det låter som piriformis och det är det som jag har själv nu . jag tror att stretcha kommer att hjälpa dig för att det gjorde för mig men jag är inte helt ok än ,,,lycka till
1987 • Borås
#22
16 februari 2019 kl 21:20
Gilla
Jag har ärrvävnad i hamstringsfästet i sittbenet. så kallat "hamstringssyndrom" Ömmar enormt i rumpan/sittbenet, varje steg när jag springer. För att inte tala om att sitta i bilen vilket är nästan värst. Är excentrisk träning för baksidorna samt aktiv stretch som gäller för att "reta vävnaden" å skapa ny läkning.
Bo Engwall
1955 • Uppsala
#23
16 februari 2019 kl 21:23
Gilla
Kommentar #4 om roterad(e) bäckenled(er) är annars en vanlig orsak till diverse problem som kan påminna om trådstartarens.

Låsning i bäckenleden sacro-iliaca som kiropraktor/naprapat/kunnig sjukgymnast kan behandla är en obalans kan leda till diverse följdskador och symtom i höft, lår m m. Efter behandling bör man stärka bålens muskler för att minska risken för återfall.
pia
1966 • Märsta
#24
16 februari 2019 kl 23:10
Gilla
Väntar på MR-svar just nu. Men har under tiden uppsökt en sjukgymnast som bedömer att det antingen är en diskbuktning eller diskbråck (L4, L5, SI) som orsakar ischias-smärta i rumpa, lår och ned i vaden. Han testade igår med laserbehandling och skall göra det ett par gånger nästa vecka också. Märks ingen skillnad efter detta funkar det antagligen inte på mig. Återstår alltså att se vad som händer.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.