Löpning Skador & Rehab 6 inlägg 2168 visningar

Hjälp; Olika smärtor i fötterna!

Malin Dahlgren
1976 • Linköping
#1
13 juli 2021 - 21:44
Gilla
Hej, behöver lite hjälp!! Jag har nyss (6 mån sedan) blivit bra efter inflammation i faschian (”hälsporre”) och tycker jag kommit igång bra! MEN: har dragit på mig vad jag tror är en sk skräddarknuta på utsidan/undersidan av lilltåns trampdyna. Har ilägg och springer nu bara i Altra (bred tåbox) Vad kan jag mer göra för att läka snabbt?
Smärta nr två är på andra foten och är smärta på ovansidan på pektån- inte när den böjs utan när det blir tryck på det ”inre” benet (längst mot foten) Smärtan har jag haft under lång tid, den har varken blivit bättre eller sämre.. Men det är irriterande för jag kan inte ha alla skor och rädd att nått ska gå sönder ”på riktigt” -Har inte sökt för det då det känns som en ”fånig” smärta.. Någon idé vad det kan vara?
(Lite ledsen på mina fötter som krånglar, trots att jag går i mycket fotriktiga skor med gott om plats i tåbox)
1984 • Göteborg
#2
16 juli 2021 kl 05:42
Gilla
Borde väl följa mitt eget råd nu känner jag, men kan vara bra att kolla upp det nya också för säkerhets skull så det inte blivit något riktigt synbart problem. Men det är nog rätt vanligt att man börjar belasta annorlunda om man kört på med smärta och därför råkar ut för överbelastningar på annat håll. Jag tror ärligt talat inte ett jota på att bred tåbox räcker för att säga att dina fötter mår bra av det, däremot kan motsatsen nästan bli som ett sjukbeslag, att trycker man ihop fötterna missar man att märka en del symtom på grejer som finns där. I princip allt som har med skorna att göra (vilket man såklart inte ska förringa om man tror det kan orsaka problem/smärta) är i princip bara symtombehandling/lindring, vilket skulle kunna räcka om problemet rättar till sig, men är det motorik eller en riktig skada det är frågan om räcker det ju inte med symtombehandling
1984 • Göteborg
#3
16 juli 2021 kl 05:45
Gilla
Det skulle kunna vara värt att variera skorna och öva motorik-övningar för att vara lite mer konkret. Mina stortå-leder hatar lite tjockare eller styvare skor särskilt i terräng eller på doserade underlag, förmodligen för att dom får överarbeta istället för andra delar som borde göra det jobbet, men är ju ändå lättare att ta det piano med underlaget och variera skorna än att tala om för kroppen hur f*n den ska göra för det lyssnar den inte på :P
Mikael Lipschütz
1974 • Mölndal
#4
13 september 2022 kl 19:46
Gilla
Fick du bukt med problemen? Tror jag fått detta tillstånd också.
Stockholm
#5
15 september 2022 kl 19:21
Gilla
Det låter som att du fått problem av inläggen och de väldämpade skorna? Belastningen måste hamna någonstanns, först fick senan under foten ta mer än den tålde och nu har du avlastat den och då pajade andra strukturer.

Försök träna upp fötterna och kroppen överlag och variera mellan skor och sulor. Förstår om du är rädd för mindre dämpade och mer naturliga skor efter hälsporren men att blanda lite skulle nog vara bäst.
2006 • Alingsås
#6
16 september 2022 kl 11:38 Redigerad 16 september 2022 kl 19:36
Gilla
Toe capsulitis? Hammartå? Klotå?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.