Löpning Träning 81 inlägg 11183 visningar

Vilopuls efter regelbunden konditionsträning

1990 • Hunnebostrand
#1
6 mars 2021 - 22:28 (Redigerad 6 mars 2021 - 22:31)
Gilla
Hej på er som gillar träning och i övrigt en aktiv livsstil!
Jag har ett intresse för träning och har haft det i många år, tränar för prestation och för att må bra både fysiskt och psykiskt. Jag har också ett intresse av vilopuls i synnerhet hur den påverkas av regelbunden träning. De som vill och kan (om det är för obehagligt då behöver man inte svara) får gärna dela med sig av sina erfarenheter om detta ämne. I och med mitt intresse för träning och puls tänker jag nu formulera mina frågor till er träningsintresserade. 1) Hur ofta tränar ni och hur länge har ni gjort det? 2) Vad hade ni (de som vet såklart) för vilopuls innan ni började konditionsträna regelbundet, när ni var otränade och 3) Vad har ni för vilopuls nu efter relativt regelbunden träning alltifrån ett halvår till så länge ni har tränat, helt enkelt. Jag är inte ute efter att säga vad som är rätt eller fel att ha i vilopuls utan jag är mest intresserad av vad folk "allmänt" har i vilopuls allmänt och hur den påverkats av regelbundet träning! :) Jag utgår ifrån att de som svarar med stor sannolikhet har lite lägre puls och starkare hjärta än genomsnittet i Sverige då de som har den här sidan förmodligen är intresserade av konditionshöjande träning.

Jag ligger runt 40 till 45 beroende på hur avslappnad jag är, rekordet är lite under 40, någon exakt siffra har jag inte!
Roligt att få höra folks erfarenheter av detta. Träna på och håll er friska och glada!
< < < 1 2 3 4 5 > > >
1982 • Alvesta
#81
22 november 2022 kl 21:03
2 Gilla
Man ska absolut inte jämnföra med andra. Bara med sig själv. Har man sänkt sin vilopuls genom träning så har man ju gjort det. Jag har sänkt mil nästan 15-20 slag mot när jag var otränad och det är ju garanterat bra för hälsan i längden.
< < < 1 2 3 4 5 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.