Löpning Kom igång 28 inlägg 6110 visningar

Gå/Jogga

1984 • Trelleborg
#1
18 januari 2009 - 23:53
Gilla
Om man vill gå ner i vikt vilket är att rekomendera? Gång 2tim eller jogg 30min ?
Känns inte som jag har kondition till att jogga typ 5km utan att spy..

så tänkte jag fråga om det är bra att ta en "Gainomax" direkt efter att man varit ute och gått? Vill ju gå ner i kilo men är rädd att gainomax är en liten fälla eller har jag fel?

Tack på förhand!
< < < 1 2 > > >
Dan Cedergårdh
1980 • Västra Frölunda
#21
22 januari 2009 kl 08:59
Gilla
Nej det är inte farligt med lite socker. Men man behöver inte äta det. Det räcker med de vanliga kolhydraterna. Men min poäng var mest att motsvarande innehåll i en sådan där juice kan man få med vanlig frukt (även en del av sockret). Skillnaden är att man då även får fibrer och en mättnadskänsla. Jag har nog samma syn på mat som Badgear men har inte satt någon kaloribegränsning. Är verkligen impad. Dels av de 30 kilona men mest av diciplinen att lägga in ca 13 tim träning i veckan från inget alls! Hur många kan mäta sig med den förändringen egentligen?
1984 • Trelleborg
#22
22 januari 2009 kl 10:14
Gilla
:Sara Det var ju skönt o höra då jag är en nattuggla mestadels. Träningsredskap hade vi på företaget innan, Men en del förändringar. Sen får man ju gymkort betalt varjefall 2 / 3. Gymmet där jag tränar är 24tim så det är ju kanon. Jag föredrar att vara ute.

Dan: Givetvis kan jag köra med frukt istället för den "Juicen" Bara orolig att Bananer innehåller för mycket Kolhydrater och det är väl heller inget bra? Bananer = Mättnadskänsla = Sant.

Igår kväll/Natt lyckades jag Jogga oavbrutet i (20min / 3,5km).
Började med att gå 20min, Jogga 20min sen gå igen 20min. :)

Ha det
Dan Cedergårdh
1980 • Västra Frölunda
#23
22 januari 2009 kl 13:45
Gilla
Men socker är en typ av kolhydrat, liksom fibrer. Men de ger energi olika snabbt. Socker är väldigt snabb energi. Du behöver inte vara rädd för kolhydrater om du äter normala portioner mat. Bananer är ganska söta och feta (bra fett) men jag vågar påstå att det är bättre än det rinnande sockret till juice vi pratar om. Man behöver inte äta mer än en banan om dagen. Äpple och päron innehåller mycket fibrer. Själv är jag citrusfanatiker. Speciellt om man blandar in en banan också.
Bra jobbat igår! Jag satte till en början upp mål att klara en viss tids springande snarare än sträcka. Jag började nog också med ungefär 20 min på exakt samma sätt som du. Började med att nöja mig med de där 3,5 km i början men ganska snart började jag springa en allt större del av hempromenaden också. Jag tror att du liksom jag snart kommer att få leta efter en längre runda när orken plötsligt är den dubbla i tid. 40 min är nog inte avlägset för dig. Nu gör jag gärna en timma om inte löparknät spökar. Men jag vill påstå att det fortfarande är de första tre kilometrarna, även på långrundor, som är jobbigast.
1984 • Stehag
#24
22 januari 2009 kl 16:24
Gilla
Juice är inte så farligt, men man måste ju tänka på hur mycket man dricker. Man ska inte hinka i sig det.

Ang hur länge man ska gå/jogga så är rekommendationerna från sjukvården att om man vill minska i vikt och man ÄR överviktig så ska man ha fysisk aktivitet i 60-90 min per dag. Man kan dela upp detta på pass om minst 10 minuter åt gången bara man får upp pulsen, andningen (flåsar) och man svettas (hur mkt är ju individuellt, men man ska bli varm).

Hade igår en föreläsning om exakt det här och detta var vad som sades där.
#25
22 januari 2009 kl 21:40 Redigerad 18 oktober 2009 kl 15:25
Detta inlägg har raderats
1984 • Stehag
#26
23 januari 2009 kl 08:51
Gilla
Rekommendationerna som jag skrev ovan är relativt nya och används inom sjukvårdewn idag. Rekommendationerna som man fick förr var 20 min aktivitet tre gånger i veckan. Anledningen till varför man måste vara aktiv så länge som 60-90 minuter är att det tid för ämnesomsättningen att komma igång vid en aktivitet. För att få ut maximalt måste man således hålla igång längre.

Om man INTE vill gå ner i vikt utan bara förbättra sin lipidhalt i blodet, få ner blodtryck puls och minska risken för hjärtkärlsjukdomar och diabetes typ 2, då är rekommendationerna fysisk aktivitet 30 min varje dag om minst 10 minuter per gång.

Juice innehåller fruktos som höjer blodsockret, men inte lika snabbt som sackaros. Ett glas juice innheåller fler frukter än man normalt kanske skulle äta, så man måste göra en begränsning, men som jag förstod det så drack Martin mycket lite juice. Det kan han nog fortsätta göra om han vill. Annars kan han dricka vatten/mjölk och välja att äta 500 g frukt och grönt (mer grönt än frukt) varje dag.

1984 • Trelleborg
#27
23 januari 2009 kl 11:11
Gilla
Per: Den juice vi eller jag snackar om är (Knorr Vie) Är det verkligen socker i den överhuvetaget? Sök (Knorr Vie +Kcal).


Jag har gått / Jogg flitigt i 2 veckor och gått ner 4.5 kg, Rör mig minst 3-4ggr veckan just nu, & går jag så gör jag det i minst 90min och om jag joggar så går jag 20min före/efter ett joggpass på 20-25min. Jag mår bra och jag har även "Fuskat" dvs ätit lita chips samt en handfull godis. Så med andra ord är det sötsuget som mer o mer ta över. Annars mår jag prima och jag har orkat springa 2 dagar i rad (3.5km - 4.5km) Utan vila. Inte så mycket jämfört med majoriteten här, men för mig :)

Roligt att man få så olika tips så man kan prova sig fram.
Har för 10min beställt den ( Träna för livet ), bra pris och många sidor.

Jesper
1979 • Stockholm
#28
23 januari 2009 kl 13:34
Gilla
Hej Martin!

Om du vill gå ner i vikt kan jag varmt rekommendera den här sidan där det finns många kunniga i ämnet:
http://www.kolozzeum.com/forum/forumdisplay.php?f=17

Börja gärna med att läsa igenom deffguiden som är klistrad. Sedan kan du kika igenom trådarna i ämnet, där finns mycket inspiration och motiverande trådar.

Lycka till!

< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.