Löpning Kost & Näring 6 inlägg 2328 visningar

kost tillskott

1968 • Romelanda
#1
24 januari 2009 - 19:39
Gilla
Hej

Jag håller på och tränar igen efter en längre tid av influensa jag känner att jag inte har några krafter i löpningen längre. Jag jobbar väldigt oregelbundna tider och funderar om det behövs lite kosttillskott för att komma igång med mer längre och intensivare träning har någon några förslag vad jag ska äta för att uppnå bättre tillskott i kroppen
1981 • Göteborg
#2
24 januari 2009 kl 19:52
Gilla
Hejsan och godkväll.
Är inte mycket för "hokus pokus", men ska väl även nämna att jag kan drycka multitolv ibland ( alla mineraler och vitaminer där i )
Finns på apoteket
Åsa O
1978 • Stockholm
#3
25 januari 2009 kl 14:52
Gilla
Jag är inte hell mycket för kosttillskott men har under vintern druckit 1 glas vitamax (brustablettdryck) nästan dagligen. Denna innehåller8 B vitaminer, C vitamin samt kalcium, magnsium och zink.Just dessa vitaminer och mineraler ska vara extra viktiga för de som är fysiskt aktiva. Jag vet inte om det är sant men jag tyker mig ha haft bättre med energi denna vinter mot vad jag brukar. Kan ju också vara placeboeffekt men vad gör det om det funkar :-)
carolin helt
1972 • Jönköping
#4
25 januari 2009 kl 18:41
Gilla
Jag gillar inte heller "hokus pokus", däremot gillar jag kosttillskott...
Tränar man hårt måste man se till att tanka kroppen rätt. Inget ersätter en god kosthållning men med rätt komplement får man garanterat bättre resultat och håller sig fri från förkylningar och annat trist. Jag kan varmt rekommendera Apha Plus Vital serie som är anpassad efter kön och ålder. Finns i hälsokostbutiker.
1970 • Sala
#5
25 januari 2009 kl 20:31
Gilla
Själv äter jag Vitamineral, har läst på många olika burkar, det finns ju en del! De tillskott som är till oss "aktiva" har ofta något högre halter av vissa men jag tror att det gör det samma, det handlar ofta om 400% av rekommenderat dagligt intag, det kan man ju undra om man behöver. Det mesta kommer via maten i alla fall och det kroppen inte behöver åker ut. Men med tanke på hur lite det kostar med en multivitamin så kan man ju vara på den säkra sidan. Viktigast är att äta innan eller strax efter man har sprungit så kroppen kan bygga upp igen, och bättre!!! Efter en influensa är det ju inte konstigt om man är kraftlös, ta det lugnt, du sabbar nog kroppen om du kör på för fort.
1969 • Upplands Väsby
#6
25 januari 2009 kl 21:03 Redigerad 25 januari 2009 kl 21:23
Gilla
Brukade alltid bli sjuk förut. Hopplöst fall, då. Men numera inga problem trots en del mil per vecka samt att jag får immunförsvaret "testat" jämt och ständigt bland folket när jag åker till/från jobbet med t-banan i Stockholm. ;-)

Frossar i allt med vitaminer och antioxidanter som grönsaker, frukt, nötter (naturell blandat, alltid skål framme), bär, mörkchoklad, mycket lök (flavonoider, quercitin, naturlig antibiotika mm, lite info här). Det går ju åt mineraler och annat i löpningen så jag kompletterar med Mittval Sport (finns på Apoteket) och krillolja (lite info här). Det var lite tips...
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.