Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 2438 visningar

Träning och värktabletter

1975 • Växjö
#1
13 februari 2009 - 13:52
Gilla
Hej

Voltaren funkar inte. Ryggen knäcker mig. Kan ta mig 15km, om jag gråter av smärta, sen går det inte längre. Kan således inte trääna de distanser jag vill. Min fråga är, finns det bättre/ starkare tabletter än Voltaren som är bra vid träning?? Alla tips mottages, då läget är lite desperat.

och JA, jag vet att det inte är nyttigt med tabletter, men efter maran behpöver jag de inte mer

mvh
HULK
1971 • Nykvarn
#2
13 februari 2009 kl 14:31
Gilla
Hej, visst finns det andra alternativ än Voltaren. Frågan är snarare varför du har så ont i ryggen? För långsiktig förbättring behöver du hitta orsaken till det och göra något åt det, något annat än värktabletter. Värktabletter minskar symptomet=smärtan, på att något är fel, men de gör inte något åt orsaken.

Jag är inte pillermotståndare, tvärtom, och jag är heller inte din läkare men utan att veta mera om dig så skulle jag avråda dig från att springa 42,2 km om du idag inte klarar 15km utan hjälp av värktabletter.
Lycka till!
Staffan
Portkod 2120
1980 • HAlland
#3
13 februari 2009 kl 14:34
Gilla
Hulk,
Tråkigt att din träning blir lidande. Smärtan beror oftast på en orsak och att ignorera orsaken kan bli en dyr historia. Kanske känner du bara en belastningssmärta pga ökad träningsmängd, kanske inte. Du har inte funderat på att söka hjälp utav kiropraktor eller naprapat för att få en undersökning till orsaken på dina besvär?
Vilken mara ska du löpa?
1975 • Växjö
#4
13 februari 2009 kl 15:39
Gilla
Förlåt mitt sena svar... Jag hade en trafikolycka för 6 år sedan. har varit ett H-E sedan dess. Försäkringsläkarna menar att jag har ont i ryggen på grund av skolios och sned ryggrad och inte pga olyckan. Fick jag ebetsämma skulla jag knäcka deras knäskålar, då det fått ganska tråkiga konsekvenser att inte få någon ersättning, men det hör kanske inte hit förstås..

Jag måste springa denna maran, och jför att göra det måste jag kunna träna 20km-pass. som det är nu kan jag inte det. Nu har jag kört hårt den här veckan, 4st 15km pass. Benen är inte pigga alls, men med vilja går det, men jag kan inte springa när ryggen gör så förbannat ont. Är övertygad om att passen skulle bli betydligt längre om det inte gjorde ont.

Cykling funkar, men jag behöver så många 20km lopp som möjligt för att vänja kroppen vid själva ansträngningen som sådan.

Jag vet att det inte är så nyttigt, men om 3 månader är "karriären" slut och jag vill avsluta i stil:)

Tack för att ni tog tid att svara
mvh
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.