Löpning Kom igång 25 inlägg 18686 visningar

Efter graviditet!

Nadja Eriksson
1988 • Vendelsö
#1
15 mars 2009 - 17:20
Gilla
Hej hej!
3 veckor har gått sedan min gosse föddes och jag undrar när jag kan börja jogga lite?
Andra tips och råd om bra kompletterande träning osv.
< < < 1 2 > > >
1969 • Björkholmen
#21
6 april 2009 kl 13:48
Gilla
Gå in på www.fitnessformammor.blogspot.com - där får du kompetenta råd från en PT som är utbildad på nyblivna mammor.
Frida E
1975 • dalby
#22
6 april 2009 kl 17:00
Gilla
Härligt att ni är igång! Hoppas att det fortsätter kännas bra.

Vad gäller Olga (bloggen ovan), så ska man kanske ha med i beräkningen att hon inte verkar vara någon direkt förespråkare av löpning öht, och framförallt inte längre distanser, när man läser hennes råd. Däremot har hon många bra tips angående styrketräning och annat! (om hon är speciellt utbildad på, eller bara har specialiserat sig på att arbeta med, nyblivna mammor låter jag vara osagt)
LH
1981 • Stockholm
#23
7 april 2009 kl 16:14
Gilla
Gynekologer/obstetriker har inga direkta restriktioner vad gäller barnafödande och träning. Jobbar inom sjukvården och har frågat för att veta vad man ska ge för råd. Känns det bra så kör på! Var inte rädda!
Frida E
1975 • dalby
#24
7 april 2009 kl 19:01
Gilla
Det låter ju bra! Fast jag tror iofs att det råder lite delade meningar även inom denna yrkesgrupp, som bland de flesta andra. Men det är ju helt klart bra om det inte finns någon generellt avrådande inställning. Det mest intressanta (tycker jag) är att undersöka vad ev allmänt avrådande personer grundar sina rekommendationer på. (att man inte ger sig ut första veckan om det känns som om hela maginnehållet håller på att ramla ut, ger sig ju lite själv...). Har själv haft svårt att hitta relevanta studier som verkligen undersöker frågan konkret. Kanske kan det vara lite svårt att få ihop försökspersoner nog för sådana studier :-) Måste vara väldigt svårt att utfärda generella råd också, med tanke på att det borde vara en väldig skillnad mellan tex vana och ovana löpare.
1969 • Björkholmen
#25
8 april 2009 kl 15:56 Redigerad 8 april 2009 kl 15:57
Gilla
Det som är vitktigt att veta är att bäckenbottenmuskulaturen försvagas under grav och tyvärr även av löpning. Ska man löpträna som kvinna bör man alltså kompensera med bra knipövningar, dagligen!? Detta oavsettt hur man fött!
Sedan ska man lyssna på sin kropp trots träningsiver. har man haft mycket besvär med fogar under sin graviditet så bör man tänka på att det tar tid efter förlossningen (olika långe hos olika kvinnor) innan allt stabiliseras i bäckenet. Om man då börjar löpträna för tidigt så kan man tyvärr tillfoga mer skada än nytta med sin träning ( jag har bekanta som råkat illa ut!) i värsta fall kanske så illa att man fårt räningsförbud på lääänge. Det är oxå skillnad på löpning i hårt tempo med intervaller mm och "lätt jogging" så alal råd blir ju relativa! Så har inte för bråttom, lyssna på kroppen och oberoende medicinska råd! Lycka till!
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.