Löpning Skador & Rehab 8 inlägg 8480 visningar

Ont i höften (inte höfböjaren, utan vid höftkulan)

1978 • Luleå
#1
20 juli 2009 - 09:48
Gilla
Jag känner mig 20 år äldre än de 31 år jag är då jag skämtar om att jag skulle behöva göra en höftkulstransplantation.

Jag har ögnat igenom trådarna om höftproblem, men de allra flesta verkar handla om höftböjaren. MItt problem ligger alltså vid höftkulan.

- Problemen kom inte efter någon dramatiskt ökad mängd, utan efter en veckas vila följt av två pass på fyra dagar. Känslan var ungefär som att en nerv kläms bakom höftkulan. Sen har jag testat vila, men det kommer alltid tillbaka.

- Jag har inte för gamla skor. Jag gick från New Balance på 370 gram till ett par lättare 826:or som typ väger 90 gram mindre. Det skulle möjligtvis kunna vara ett problem, men jag hoppar verkligen inte att så är fallet.

- För svag i bålen? Det tror jag inte, jag har alltid varit stark där. Dock har jag kört på tok för lite ren benstyrka på gym, något jag börjat åtgärda nu.

Jag vet att jag borde gå till en naprapat i stället för att slänga ut ett halmstrå här. Alltså, jag är inte ute efter någon magisk lösning. Men jag skulle gärna vilja veta om någon annan haft liknande problem och hur det gick sen?

I går körde jag 16,6 km varav 14 av dessa var på grusvägar. Smärtan fanns lite dovt i bakgrunden under gruslöpningen, men blev väldigt påtaglig när jag skulle från km 15 och framåt göra en femma på asfalt. Det verkar alltså som att det går rätt ok att springa på grusvägar (i Röbospåret är det dessutom ganska mycket grus, lite som att springa på en "grusstrand).

Nåväl. Tacksam för lite pointers.
Cheers
1964 • Perstorp
#2
20 juli 2009 kl 10:36
Gilla
Kan vara en nerv som ligger i kläm. Då går det att stretcha bort eller som jag gör:
Ta tag i foten på det benet som gör ont och dra den upp mot din andra höft håll kvar 30 sekunder, upprepa ett antal gånger. Detta har funkat för mig och är numera smärtfri.
1975 • Hässelby
#3
20 juli 2009 kl 11:18
Gilla
Du skriver ingenting om hur problemen yttrar sig. Smärtar det i höftleden eller kommer smärtan från höftleden? Det finns en hel uppsjö av skador som på något sätt kan relateras till höftleden, som höftledsinflammation till ischiassmärtor.

Jag tror att du har helt rätt i att du bör uppsöka en läkare eller en naprapat. Felaktiga råd som man får på ett internetforum, hur välmenande de än är, kan vara förödande.

Lycka till!
1978 • Luleå
#4
20 juli 2009 kl 12:59
Gilla
Johanna

Det kommer efter en handfull kilometrar och känns inledningsvis som att en nerv kläms vid höftkulan. Tillslut känns det som att skinkan blir inflammerad.

Samma kväll och dagen efter känns området kring höftkulan och skinkan alldeles inflammerad och jag får svårt att sova.
1978 • Luleå
#5
20 juli 2009 kl 15:02
Gilla
Naprapat bokad... nu får vi se
1978 • Luleå
#6
21 juli 2009 kl 18:36
Gilla
Naprapat konstaterade inflammation i en sena som fäster i skinkan.
1975 • Dyltabruk
#7
21 juli 2009 kl 20:55
Gilla
Henrik:
Lider av något liknande. Ont i någon muskel/sena högst upp på höftbenet på vänster sida. Känns som det knappt finns något att ha ont i där mer än ben men ömmar gör det speciellt vid avstamp med vänster ben och uppförsbackar.

Det jag ville fråga är vad naprapaten gav dig för råd då jag också misstänker inflammation eller överansträngning.
1978 • Luleå
#8
21 juli 2009 kl 23:20
Gilla
Stretch, styrka, the classics.

Trochantertendinos kallades det.

Kostar en slant att gå till Naprapat, men det kändes lätt värt det efter att hon knådat en bra stund.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.