Löpning Tävlingar & Motionslopp 46 inlägg 6206 visningar

Kretsloppet i Borås

1986 • Göteborg
#1
1 september 2009 - 07:47
Gilla
Hej!

Någon som vet om hur Kretsloppets 10km bana är? Backig, plan, backe i slutet mm.

Mvh K
< < < 1 2 3 > > >
1982 • Göteborg
#21
5 september 2009 kl 18:06
Gilla
Jag satt igång min klocka vid startskottet och klockade 38:16 vid vad jag tyckte var mållinjen (porten som det stod mål på) men på resultaten står det 38:11. Vet inte hur de räknar :)

Kändes också som att de inte var riktigt 1km mellan kilometermarkeringarna, eller så sprang jag jävligt ojämnt. Fast det kändes inte som det
1980 • Göteborg
#22
5 september 2009 kl 18:30
Gilla
Min gps visade 10.01 km och en tid på 52.13. Och deras tid blev 52.32. Jag satte igång min gps under den där startbanderollen, inte när skottet gick. Sen stängde jag av den precis vid mållinjen. Så jag går efter min klocka :)
Rikard S
1984 • Bankeryd
#23
5 september 2009 kl 18:42
Gilla
Ja då var loppet avklarat. Är helt klart nöjd då jag hamnade på ungefär den tiden jag trott innan :)

Det som var mindre bra var att starten blev fördröjd med en kvart som sagt. Tycker det är dåligt att de inte slutar med efteranmälningar i tid så att vi som redan är anmälda inte behöver drabbas av detta. stod väldigt länge i startfållan pga detta.

Sen var det även konstiga vattenkontroller tyckte jag. Första efter 6 km, väldigt sent, och det fanns ungefär 1-2 bord där så man fick nästan stanna och vänta om man ville ha vatten. Sen kom det en till kontroll vid ca 8 km. Vet inte riktigt hur de har tänkt där, mer rimligt hade väl varit efter 4-5 och sen 7-8 eventuellt men framförallt fler bord så man kan ta vattnet lite mer i farten.

Nu låter jag som en grinig gubbe men det här är ju egentligen inga stora saker, hoppas de lär sig till nästa år iallafall. Tänker återkomma då och slå årets tid! :)
Sofia Hidendahl
1961 • Östra Frölunda
#24
5 september 2009 kl 20:27
Gilla
Jag tyckte det var rätt okej lopp, men det är klart att det blir fel när man gör något nytt. Undrar hur många efteranmälda det blev till slut. Håller med om att de skulle startat ändå. Man får väl skylla sig själv om man är sen...... Visst är det tråkigt när juicen tog slut. Den hade jag sett fram emot. Det var alldeles får få bord inne på arenan, stackarna som stod där hann ju inte med alls. Lite surt att få en tröja i xl istället för m när man anmält sig tidigt. Som sagt att det tar sig nog till nästa år. Och, ja jag kommer då också, trots gnället....:-D
1981 • Kållered
#25
5 september 2009 kl 21:16
Gilla
Anders: Då får jag tacka så mycket för hejjandet, för du hejade på mig när jag skulle in i startfålla 3! :)

Tycker att loppet var trevligt, och det var en fin bana att springa. Håller med om att vätskestationer saknades, tröjor borde man få i rätt storlek om man annmäler sig i tid, det var trångt i målet, och så undrar även jag hur de mätte tiden. Min klocka stannade på 56.43 men officiell tid blev 57.02... Men ä rnöjd med det :)

Framför våra kommentare till sambon som jobbar på Borås Energi & Miljö så kan han föra dem vidare så att det ändras lite tills nästa år!
Jag är nog där även nästa år om det ordnas då!
1965 • Borås
#26
5 september 2009 kl 22:00
Gilla
Aha, var det du Elin.

Kul att träffa någon som man bara har sett namnet på innan.
Charlotta Hagberg
1973 • Borås
#27
5 september 2009 kl 23:24
Gilla
Håller med om att det var segt att vänta i startfållan på alla efteranmälda :-( kunde löst på ett bättre sätt.

Sen var det en stor besvikelse när jag kom till 6 km och vatten var slut vid kontrollen, då var det tungt att forsätta springa.

Men i det stora hela ett bra lopp, kul med en löpar tävling i Borås, det var ju ett tag sen tjejmilen gick i stan.
1981 • Kållered
#28
6 september 2009 kl 09:45
Gilla
Någon som vet vem som vann bilen och cyklarna? Kunde inte stanna till dragningen, och informationen om vinnarna finns ingenstans... Kan ju med andra ord ha vunnit en bil fortfarande..: :)
annelie andersson
1976 • torestorp
#29
6 september 2009 kl 10:41
Gilla
info finns på www.kretsloppetiboras.se

det står vilka 10 som vann de högsta vinsterna, men inte mer detaljerat.
Henrik Gustafsson
1970 • Floda
#30
6 september 2009 kl 12:59
Gilla
Av ovan inlägg så verkar det ändå vara lite Kalle Anka över det hela. Att det var första gången är inte en ursäkt. Information och förberedelser är vad det handlar om. Jag tänker då bla på att man kunde få fel tröjstorlek, slut på juice etc. Det ska inte heller finnas en diskussion om tider, det ska bara funka.
1965 • Borås
#31
6 september 2009 kl 13:23
Gilla
Man får väl ha en viss förståelse för att vissa saker kan krångla så här i början, men som du säger Henrik så är det ju saker så är det vissa saker som måste funka, ex. tider.

Sen så stämmer väl inte det där direkt med att det var första gången för arrangörerna. Visserligen så var det första Kretsloppet men SOK Knallen är medarrangörer till Kretsloppet och de hade ju Knalleloppet under 90-talet (tror jag det var) med start och mål i Stadsparken och med, om jag nu minns rätt, mer deltagare än de som sprang igår, i alla fall under Knalleloppets glansdagar. Dessutom så är både Ymer och Korpen med och de höll väll i Tjejmilen om jag inte minns helt fel.

Så en viss rutin borde ju finnas bland arrangörerna tycker man.
1965 • Borås
#32
6 september 2009 kl 13:31
Gilla
Elin, du vann inte bilen, tyvärr.

Hon som vann den fyllde tydligen 22 år igår, eller om det nu var idag söndag. Hyfsad present i alla fall.
Malin Allgöwer
1982 • Göteborg
#33
6 september 2009 kl 19:12
Gilla
Vad gnälligt det var här då. Jag tycker att det var ett jättetrevligt lopp, rolig bana och kul att springa in på Arenan. Det funkade bra i starten med lite trängsel och lätt att springa i det tempo man ville under hela loppet utan att behöva jaga förbi folk. Chipet läste endast av vid målgång som brukligt vid mindre lopp och det är bara att gilla läget.

Jag springer gärna nästa år igen, trots att tröjstorlekarna tog slut. Vem använder någonsin de tröjorna ändå? ;)
Mikael Lundberg
1966 • Gråbo
#34
6 september 2009 kl 20:53
Gilla
@ Malin Allgöwer å alla andra: ..."brukligt vid mindre lopp"....jovisst men varför försöka kvala in till de loppen som får rykte som Kalle Anka-lopp....Tiden bör tas individuellt vid start, vätskekontroll vid 3,5km som utlovat, ingen kullersten (eller minimera), juicen skall räcka till ALLA, (happy milarna (0-6år som sprang 400m) var lovade festis men fick Brämhults juice. Hm....där är nog boven) Men då får man åka upp till Brämhult fort som f*n och fixa mer, rätt tröjstorlekar, avsluta efteranmälan i tid (segt som den att vänta efter uppvärmningen, fler bord vid vätskekotrollerna........
Kan bli riktigt bra nästa år. Det var dock trevligt att springa i Borås. Kul att bana gick igenom Borås Arena. Ska springa även nästa år och hoppas vara mer positiv efterråt.....Gärna en medalj också......det är kul att få!!! ps avgör inte utlottning av priserna på förhand. Totalt meningslöst att vänta kvar eftersom de 10 blev uppringda i förhand...
1965 • Borås
#35
7 september 2009 kl 11:31
Gilla
Måste bara fråga en sak till er som sprang, stämmer det att de inte lästa av chippen direkt vid mållinjen utan några meter efter målet och att många stannade och pustade ut mellan målet och "chipavläsningen"?

Hörde det av en som sprang och som trodde sig ha förlorat någon minut på det. Ingen funktioner sa något om att gå framåt utan löparna tilläts stå där och hämta andan samtidigt som deras tid tickade på.

Jag gick förbi målet ett par gånger men reflekterade inte över var tiden lästes av.

Mikael L, kul att det kommer löpare ända från Malmö och springer här i stan. Trist dock att åka så långt för att uppleva ett struligt lopp. Hoppas det blir bättre till nästa år, om loppet nu ordnas nästa år.

Skulle personligen vilja se att målet lades på Ryavallen och starten där eller på närliggande Borås Arena. Stadsparken funkar inte som mål för en tävling av denna storlek. Sen så kan ju banan gå en sväng inne i stan. Att undvika kullersten är dock nog svårt. Det känns som om varenda gata i stan är av kullersten, politikerna här har en förkärlek för detta tydligen.
Rikard S
1984 • Bankeryd
#36
7 september 2009 kl 11:35
Gilla
Anders: Det satt ju en stor klocka när man kom i mål och när jag passerade den stannade min tid iallafall. Kikade ju på den när jag sprang in i mål. Sen blev man ju orolig när man fick gå fram ca 20 meter genom nån port och det pep till. Trodde först att tidtagningen stannade där men så verkade det inte vara men man började ju undra först.
Sofia Hidendahl
1961 • Östra Frölunda
#37
7 september 2009 kl 14:23
Gilla
Visst är det kul med stadslopp, men Borås har ju Rya åsar. Det hade väl varit kul med ett lopp där...inte så lätt men vackert...:-D
1965 • Borås
#38
7 september 2009 kl 21:02
Gilla
Sofia, Linnémarchen går väl uppe på Rya Åsar, i alla fall delvis. Inte mycket till tävling kanske men i alla fall något.
1973 • Bollebygd
#39
7 september 2009 kl 21:31
Gilla
Min officiella tid var den samma som stod på klockan när jag sprang under målbågen, vilket var 16 sekunder långsammare än den tid jag klockade från startlinjen.

För egen del var det tävlingspremiär om man bortser från en vadslagning som resulterade i ett jobbigt Gbg-varv 03. Har alltså inte så mycket att jämföra med. Kanske därför jag tyckte allt var så himla bra.

Jag frågade om mellantider någon vecka innan och fick svaret att de skulle registreras. Kanske det kommer en officiell resultatlista med nettotid och mellantider inom kort. Från början sas det nämligen att resultaten skulle komma imorgon tisdag.
Sofia Hidendahl
1961 • Östra Frölunda
#40
7 september 2009 kl 21:45
Gilla
Javisst ja. Den ska jag absolut boka in redan nu, om jag hittar nåt datum :-D.
< < < 1 2 3 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.