Löpning Kläder, Skor & Prylar 4 inlägg 632 visningar

Billig pulsklocka 4 beginners

1973 • Bollebygd
#1
22 september 2009 - 17:56
Gilla
Som någorlunda nykomling i de löparfrälstas skara har jag så smått börjat förse mig med vad jag behöver. Fick satsa ordentligt på skorna men sedan har jag kunnat smyga mig fram och hugga på billiga erbjudanden.

Tights och träningsjacka från Craft, 479 kr (Erbjudande Kretsloppet)
10 Runner´s World och löparklocka, 399 kr (Erbjudande RW)

Jag har inte hunnit få löparklockan ännu, men redan kastat mig över nästa klockerbjudande. Har under en tid känt mig lite nyfiken på att utöver bara tid även mäta puls. De flesta klockor jag läser om här på forumet kostar ju flera tusen och ska det bli tal om en sådan får jag allt ta mig igenom kommande regn- , slask- och mörkermånader med bibehållen träningsmängd och motivation först. Nu har jag dock slagit till på ett erbjudande som jag kan nöja mig med i väntan på den där lyxprylen. Kanske inte rent kvalitetsmässigt ett kap, men som en introduktion till pulsträningen borde den fungera en stund.

2 nr Aktiv Träning och pulsklocka, 82:50 kr.

Nu får jag hålla mig till tåls ett antal veckor, men har å andra sidan tid att läsa mig igenom alla trådar om pulsträning för nybörjare. Kul!

Är ni fler som tycker att detta inte bara låter som bondfångeri så har ni erbjudandet här: http://www.bonniershop.nu/cm/1.4269?media=nyhedsbrev&ms=true&product=ATR
1975 • Huddinge
#2
22 september 2009 kl 21:50
Gilla
Provade denna klocka för och se hur det var att använda en dyl.

Vad ska man säga funkade faktiskt ok. Det som skiljer den från dom "dyrare" är att den hoppar lite upp och ner i puls samt att den på mig visade aldels för höga värden. Dock är den helt klart vär 80 spänn. IOF dröjde det mer än tre månader innan den kom men men.

Summa sumarum, duger som prova på men ska man köra mer konternuerligt bör man satsa på en bättre.

//S
1971 • Höganäs
#3
23 september 2009 kl 10:02 Redigerad 23 september 2009 kl 13:05
Gilla
Jag har en sådan klocka, har också en Polarklocka utan särskilt många finesser, men den är bättre eftersom den fixar varvtider. Gratisklockan fixar å andra sidan att mäta distanser (via stegräkning) men jag gillar att klocka kilometertider, och när man springer intervaller är det ju helt nödvändigt. Min mobil (Sony Ericsson W760i) har GPS så jag brukar också använda programmet Tracker som finns i den när jag är ute och springer. Filen som skapas kan importeras i Sporttracks vilket är lite kul.
1973 • Bollebygd
#4
24 september 2009 kl 17:15
Gilla
Konstigt att den inte kan fixa varvtider när den tydligen ändå ska kunna komma ihåg sju träningspass. Nåja, jag har inga höga krav på detta utan ser det som sagt mer som en introduktion till pulsträning. Även om den visar för höga värden kan man ju jämföra under pass och från gång till gång.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.