Löpning Avancerad träning 2 inlägg 3552 visningar

Löpband och intervaller

1965 • Frufällan
#1
11 april 2010 - 22:50
Gilla 
Hej!
Det är så att jag har börjat med intervaller på bandet, och dö kör jag på följande vis: lutning= 4% löphastighet 10,5km/h i 4 min för att sedan gå i 3 min i 6 km/h i samma lutning. Detta kör jag i 4 repetioner. Men frågan är att nu vill jag vidare, ska jag öka farten,eller lutning eller repetioner? Kan påtala att jag lider av KOL så därför har jag inte haft så hög hastighet som de mer rutinerade löparna. Vore tacksam för tips. MVH. Mikael
Valter Johansson
1962 • Umeå
#2
13 april 2010 - 14:21
Gilla 
Det beror ju mest på vad du vill ha ut av träningen. Om du tränar sällan känns passets längd viktigast för att få en allmän bättre kondition. Det finns ingen registrerad träning för dig sedan april 2009 så min motfråga är om du motionerar regelbundet men inte har registrerat det eller om dina lungbesvär blivit värre. Den träning du registrerade då innehöll ju imponerande långa pass med tanke på att du har KOL.
Om du fortfarande tränar vanlig slätlöpning och har dessa intervallträningar som komplement tycker jag att ökad lutning är ett bra sätt att öka belastningen för såväl lunga som vader.
Men för omväxlings skull kan du ju ha olika intervallpass där du ena gången har mer lutning och andra gången öka längden på löpintervallet och/eller minska längden på gångtiden.
Bara din fantasi sätter gränser för hur du lägger upp träningen tänkte jag säga men i ditt fall kan ju också KOL vara en begränsande faktor så helst bör du ju rådfråga någon läkare också om det finns någon som du har förtroende för.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.