Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 5166 visningar

komma tillbaka till löpningen

1994 • Halmstad
#1
18 januari 2011 - 21:31
Gilla 
I höstas åkte jag på ganska svåra skador då jag överansträngt mej riktigt kraftigt. Fick order att vila i tre månader, dessa tre blev fyra och sen åkte jag även på en riktigt envis förkylning.

Nu vill jag klart tillbaka på banan eftersom jag suttit still på tok för länge. Vill kombinera jympa på frikis med löpning på band eller utomhus. Frågan är hur jag ska lägga upp min träning, har en halvmara att springa om fyra månader.... några tips??
1978 • Västra Frölunda
#2
19 januari 2011 - 06:44
Gilla 
Vad är det för överansträngning som ger tre månaders ordinerad helvila? Vad hade du gjort? Så lång tid utan att röra sig alls kan väl aldrig vara bra?

Men om det nu är så får du nog börja försiktigt. Kör du ett pass på Friskis kanske två pass löpning kan vara bra till en början och då ska det ena vara i lugn fart. Jag brukar vara av den åsikten att man kan gå upp på i alla fall fyra pass i veckan ganska snabbt men med din bakgrund kanske det är olämpligt.
Linda Eriksson
1978 • Skara
#3
19 januari 2011 - 09:04
Gilla 
Jag skulle rekommendera 1 pass på löpband, ett löppass med wetvest samt något pass på friskis och svettis till en början. Löpband är bra eftersom det är skonsammare än löpning på vägen och wetvest är lysnade om man varit skada en längre tid (de flesta badhus har västar man kan låna). Sen ökar du soccessivt. Men för att kunna hjälpa dig ytterligare skulle jag behöva mer info. Men att springa halvmaran om 4 månader borde gå fint =)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.